E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiÇimentoda 2 hisse al, 3 hisse tut---

Çimentoda 2 hisse al, 3 hisse tut

Çimentoda 2 hisse al, 3 hisse tut
10 Haziran 2014 - 11:33 borsagundem.com

Borsa İstanbul'un gözde sektörlerinden çimentoda hedef fiyatlar yükseldi

Borsanın önemli sektörlerinden çimentoda talep büyüme beklentisini yüzde 7,7’ye çıkaran Yatırım Finansman Analisti Gülçe Deniz, yılın ikinci yarısı içinse muhafazakar görüş bildiriyor. Adana ve Bolu Çimento’da ‘endeks üzeri getiri’ notu veren Deniz, Akçansa, Çimsa ve Mardin Çimento’da ‘endekse paralel’ notu düştü.
Yılın ilk yarısında, devam eden alt yapı ve konut projeleri, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava koşulları ve yerel seçimlerin etkisiyle çimento sektörü yüksek performans gösteriyor. Bu faktörleri dikkate çeken Yatırım Finansman analisti Gülçe Deniz, “2014 yıl sonu çimento talebi büyüme beklentimizi yüzde 3,9’dan yüzde 7,7’ye yükseltiyoruz” diyor.
2014 yılının ilk ayında yurtiçi çimento ve klinker talebi yıllık bazda yüzde 39 artış götermişti. Ağustos 2014 ve Haziran 2015’te gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin yurtiçi çimento talebini destekleyici rol oynamaya devam etmesi bekleniyor.

MUHAFAZAKAR GÖRÜŞ

Gülçe Deniz’e göre Yap-İşlet Devret, Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlıklarınca gerçekleştirilen bazı projelere Hazine garantisi getirilmesini öngören yasa da çimento talebini destekleyici rol oynayabilir. Ancak artan faiz ortamının inşaat sektörüne potansiyel gecikmeli yansıması ve olumlu hava koşulları sebebiyle öne çekilen talebe dikkat çeken Deniz, bunların önümüzdeki aylarda çimento talebine potansiyel negatif etkisi olabileceğini söylüyor. Deniz, bunları göz önünde bulundurarak, sektör için yılın ikinci yarısında muhafazakar kalmaya devam ediyor.

FVAÖK BEKLENTİLİ

Yatırım Finansman’ın değerlendirmesine göre Faiz, Vergi, Amortisman Öncesi Kar (FVAÖK) beklentileri, güçlü talep koşulları ve maliyet kalemlerindeki durağan seyir ile yukarı çekildi. Değerlendirmede kurum takibindeki çimento hisselerinin 2014 yılın FVAÖK rakamları 4 nedenle yukarı yönlü revize edildi. Bunlar; daha yüksek satış hacmi ve fiyatlama, yurtiçi satışların toplam satışlar içerisindeki artan payı, petrokok maliuetlerindeki devam eden aşağı yönlü seyir ve daha önce yılın ikinci çeyreği için öngörülen elektrik zammını yılın son çeyreğine ertelemiş olması.
Kurumun takibindeki çimento hisselerin ortalama FVAÖK marjının 2014 yılında 160 baz puan artış göstermesi öngörülüyor ( önceki 60 baz puan daralma idi). Yıllık FVAÖK marjı artışı açısından Akçansa ve ( 190 baz puan) ve Bolu Çimento ( 270 baz puan) öne çıkan çimento hisseleri

BEŞ HİSSEDE BEKLENTİLER

1-) Adana Çimento: Cazip çarpanlarla birlikte ‘endeks üzeri’ getiri notu korunuyor.
2-) Akçansa: Marmara Bölgesi’ndeki güçlü Pazar koşulları, hissede büyük ölçüde fiyatlandı.
3-) Çimsa: Hedef fiyatı yükselmekle birlikte ‘endeks üzeri getiri’ notu, ‘endekse paralel getiri’ye indi. Cazip çarpanlara rağmen şirketin uzun vadeli büyüme potansiyeli hisse fiyatı üzerinde büyük ölçüde fiyatlandı.
4-) Mardin Çimento: Cazip çarpanlara rağmen, ihracat pazarlarında şirket aleyhine koşullar sebebiyle iskonto makul.
5-) Bolu Çimento: ‘Endeks üzeri getiri’ notu daha yüksek hedef fiyatla korunuyor. Şirketin faaliyet gösterdiği Marmara, Karadeniz ve İç Anadolu’da güçlü talep ve fiyat ortamı var. Altyapı projeleri için özelleştirilmiş ürünler sunuyor ve bunlar operasyonel marjlarına katkı sağlıyor. Mayıs 2015’te Ankara’da 1 milyon ton kapasiteli yeni yatırım devreye girecek. 2014 ikinci yarıda enerji ihtiyacının yüzde 20’sini karşılayacak atık ışıntıdan enerji üretim projesi devreye girecek

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)