E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCihat Yaycı Paşa'dan Yunanistan uyarısı---

Cihat Yaycı Paşa'dan Yunanistan uyarısı

Cihat Yaycı Paşa'dan Yunanistan uyarısı
26 Eylül 2022 - 13:57 borsagundem.com

Emekli Tümamiral Cihat Yaycı, Yunanistan'ın 2017'den beri sefer hazırlığında olduğunu dile getirdi.

Avrupa'nın desteğine güvenen Yunanistan'ın adalara ABD silahlarını yığmasına ilişkin görüntülerin dün ortaya çıkması bölgede zaten yüksek olan gerilimi iyice arttırdı.

Emekli Tümamiral Cihat Yaycı, katıldığı bir televizyon programında Yunanistan'ın sefer hazırlığında olduğunu söyleyerek, "Çok net bir şekilde o gözüküyor. 2017’den itibaren süreç işliyor aslında" dedi.

Yayına konuk olarak bağlanan Türk Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezi (TÜRK DEGS) Başkanı emekli Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı, uluslararası hukuku hiçe sayan Yunanistan'ın Ege'deki adaları silahlandırmasını değerlendirdi.

 "Yunanistan'da sefer hazırlığı var"

Yaycı “Midilli ve Sisam adasına getirilen harp araçlarının bir özelliği de şudur: ABD hibe etmiştir bunları. ABD 2021 tatbikatı nedeniyle getirdiği binlerce zırhlı taşıyıcı, tanklar, helikopterler bir örtü haline Yunanistan’a getirilmiştir. Askeriyede birliklerinizi ve malzemelerinizi sefer görev yerlerine sevk edeceksiniz bunu tatbikat görüntüsü altında yaparsınız. Tarih boyunca da hep böyle olmuştur” dedi.

Yaycı “Bir sefer hazırlığı mı var?” sorusuna ise “Öyle görünüyor. Çok net bir şekilde o gözüküyor. 2017’den itibaren süreç işliyor aslında” diyerek yanıt verdi.

 "Tüm vatanperver partiler hemen TBMM’de 1995 deklarasyonunu tekrar etmelidir"

Yaycı “TBMM’nin 1995 deklarasyonu var. Savaş, çatışma, askeri güç kullanımına gerek kalmadan diplomasi ve hukuku sonuna kadar kullanalım. Tüm vatanperver partiler hemen TBMM’de 1995 deklarasyonunu tekrar etmelidir.” ifadelerine yer verdi.

1995 deklarasyonunda, Yunanistan'ın Ege'deki karasularını 12 mile çıkarma olasılığı "savaş sebebi" olarak sayılmıştı.

Şentop'tan Yunanistan’a tepki: Bizim muhatabımız kuklalar değil

 

Yunanistan, sınır hattında toplantı yapacak: ABD'liler de katılacak

 

Yunanistan'dan adalara hukuka aykırı zırhlı araç sevkiyatı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mesut 26 Eylül 2022 15:47

    Yahu siz hala bu Yunanistan ile sıkıntı mı var sanıyorsunuz her seçim zamanı nı bir kontrol edin bakalım Yunanistan sorunu çıkmıyor mu karşınıza bu bir seçim malzemesi anlamıyorsunuz?

  • Enayi 26 Eylül 2022 14:48

    Akp 20 yıldır göz yumsun seçimi kaybettiğini anlayınca aklına gelsin yaycymısın nesin git çatış

  • Tufan26 Eylül 2022 14:29

    Bunlar Reisi devirdikten sonra pkkypg güneyden yunanistan batıdan işgale geçecek şekilde plan yapıyorlar. Abd iki tarafa da yüklü silah hibe ediyor. Tek bekledikleri Reisi devirmek. Malum 6'lı masa ne kadar Türk düşmanı varsa onlara dost.

  • Sefa 26 Eylül 2022 14:49

    Tufan denen sıgır ülkene bukadar suriyeli afganı kim getirdi bundan iyi istila mı olur