E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem'Çiftçinin ve üreticinin sonuna kadar yanındayız'---

'Çiftçinin ve üreticinin sonuna kadar yanındayız'

'Çiftçinin ve üreticinin sonuna kadar yanındayız'
17 Şubat 2019 - 16:37 borsagundem.com

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, "Ziraat Bankasıyla 7 yıl vadeli, 2 yıl ödemesiz, sera yatırımlarının yüzde 75'ine kadar kısmını 8,25 oranında düşük faizle kredilendiriyoruz. Her daim çiftçinin ve üreticinin sonuna kadar yanındayız." dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Ziraat Bankasıyla yaptığımız görüşmeler neticesinde, 7 yıl vadeli, 2 yıl ödemesiz, sera yatırımlarının yüzde 75'ine kadar kısmını 8,25 oranında düşük faizle kredilendiriyoruz. Her daim çiftçinin ve üreticinin sonuna kadar yanındayız." dedi.

Pakdemirli, Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Afyonkarahisar Anıtpark Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde, yakın bir dönemde Afyonkarahisar'a tarım ve hayvancılık alanında 1,7 milyar lira tarımsal hibe verdiklerini söyledi.

Kentte tarımsal hasılanın yaklaşık 3-4 kat arttığını ifade eden Pakdemirli, "Tabii bu yaptıklarımız yeterli mi, asla yeterli değil. Bu yıl içerisinde Orköy kredi hibe desteklerini sağlayacağız." diye konuştu.

Pakdemirli, Bakanlık olarak seracılık faaliyetlerini en az iki katına çıkarmak için hazırladıkları eylem planını yakın zamanda duyurduklarını anımsatarak, "Afyon zengin termal kaynakları sebebiyle yüksek seracılık üssü olmaya aday bir kenttir. Ziraat Bankasıyla yaptığımız görüşmeler neticesinde, 7 yıl vadeli, 2 yıl ödemesiz sera yatırımlarının yüzde 75'ine kadar kısmını 8,25 oranında düşük faizle kredilendiriyoruz. Her daim çiftçinin ve üreticinin sonuna kadar yanındayız." ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KILIÇ18 Şubat 2019 07:23

    SÜREKLİ BETON YATIRIMLARINA ARA VERSENİZDE BİR KAÇ YIL ŞU MERALARIMIZA ÇİFTLİKER KURUP ÜRETİM VE İSTİHDAMA ARTIRACAK ADIM ATSANIZDA BU ÜLKE BU VATAN KALKINSA OLMAZMI KORKMAYIN ÇOK PARAYADA LAZIM DEGİL KÜÇÜK VE BÜYÜK BAŞ ÇİFTLİKLERİNİ ÇOK PARA GİTMEZ BU İŞLERİ DEVLET YAPMALI VATANDAŞ YAPAMAZ ÜSTESİNDEN GELEMEZ.

  • Tarih17 Şubat 2019 22:30

    Eskiler zugurt aga filmini bilirler, zengin aga koyu satar elde avucta satacak bisey kalmayinca , en son domates satmaya baslar, galiba filmin sonu geldi...

  • Matrix17 Şubat 2019 21:26

    Boş boş konuşmalar günü kurtarma çabaları kalıcı gerçekçi politika ve çözüm yok vatandaşı ve üreticileri her geçen gün fakirleştirerek bitiriyorsunuz kurt kışı atlatırmış ama yediği ayazı unutmazmış EYT'lilere selam olsun

  • Haha17 Şubat 2019 21:19

    Yanindadinizda neden boyle oldu

  • Eda17 Şubat 2019 21:18

    Yanında değil arkasında olun

  • Sami çeşme17 Şubat 2019 21:12

    Tarım öldü bunu siz ve sizin gibi tarım bakanları yaptı başınız sağolsun

  • b.kemancı17 Şubat 2019 20:45

    tezat var sayın bakan ,siz insanların kdv ,sini bile ödemiyor oyalıyorsunuz süt zammını 3 ay ileri öteliyorsunuz bu firmaların binlerce yatırımcıları var .ve mağdur oluyoruz biz faiz yememek adına şamar yiyoruz .devlet oyalamaz .ve oyalamaması lazım .diye düşünüyorum .saygılar .

  • vatandaş17 Şubat 2019 20:40

    çiftçi mazotu yatçılardan pahalı kullanıyor ,bu nasıl yandır anlayamadık gitti

  • dogi7717 Şubat 2019 18:16

    Hep arkasındaydınız zaten.O yüzden tarım bu halde.

  • erol g17 Şubat 2019 16:54

    KURU SOĞAN İTHAL ETMEYE BAŞLADIĞINIZ İRAN ÇİFTÇİSİNİN Mİ ? ET İTHAL ETTİĞİNİZ ÜLKELERİN ÇİFTÇİLERİNİN Mİ? NOHUT İTHAL ETTİĞİNİZ KANADA ÇİFTÇİSİNİN Mİ YANINDASINIZ ?