E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCidde Limanı açıklarında İran'ın petrol tankerinde patlama---

Cidde Limanı açıklarında İran'ın petrol tankerinde patlama

Cidde Limanı açıklarında İran'ın petrol tankerinde patlama
11 Ekim 2019 - 09:14 borsagundem.com

Suudi Arabistan'ın Cidde Limanı açıklarında İran’a ait Sinopa adlı petrol tankerinde patlama meydana geldi. İran tankerin iki füze ile vurulduğunu öne sürdü

Suudi Arabistan'ın Cidde kenti açıklarında bir petrol tankerinde patlama geldi. iran devlet televizyonu, tankerin sahibi olan Ulusal İran Petrol Şirketi'nden (NIOC) aldığı bilgiye göre tankerin 2 füze ile vurulduğunu açıkladı. 

İran medyasına yansıyan bilgilere göre patlamanın ardından petrol tankerinde yangın çıktı. Yine patlamadan kaynaklı olarak tankerde bulunan petrol Cidde açıklarında denize sızmaya başladı.

Olayın bir terör saldırısı olduğu iddia edildi.

Gemideki mürettebatın durumunun iyi olduğu ifade edildi.

Kızıldeniz ve Körfez bölgesinde meydana gelen patlamanın İran ile Suudi Arabistan arasındaki gerilimi artırması bekleniyor.

ABD Donanması’nın bölgede faaliyet gösteren Beşinci Filosu, tanker hakkındaki basında çıkan haberlerden haberdar olduğunu ancak şu anda daha fazla bilgiye sahip olmadığını bildirdi

 

Petrol fiyatları İran tankerindeki patlama sonrası yükselişi hızlandırdı

 

Bölgede saldırı ve gerginlikler yeni değil

Umman Körfezi'nde Norveçli ve Japon firmalara ait iki petrol tankerine geçtiğimiz aylarda saldırı düzenlenmişti. Tankerlerde görevli 44 kişi bir İran gemisi tarafından kurtarılmış ancak ABD saldırıdan İran’ı sorumlu tutmuştu. Tahran yönetimi saldırıyla ilişkilerinin olmadığını duyurmuştu. Geçen Mayıs ayında da Suudi Arabistan Hürmüz Boğazı’nda iki petrol tankerine sabotaj düzenlendiğini duyurmuştu.

İngiltere'ye bağlı Cebelitarık özerk yönetimi de Eylül ayında "Suriye'ye petrol taşıdığı" öne sürülen İran'a ait petrol tankerini alıkoymuştu.

Suudi Arabistan'ın milli petrol şirketi Saudi Aramco'ya ait iki tesiste de geçen hafta silahlı insansız hava araçlarıyla (SİHA) düzenlenen saldırı sonucu yangın çıktığı açıklanmıştı. Yemen'deki Husiler, ölen ya da yaralananın olmadığı saldırıyı 10 SİHA kullanarak düzenlediklerini iddia etmişti. ABD ve Suudi Arabistan saldırılardan İran'ı sorumlu tutmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)