E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem"CHP'yi işgal et" girişimi başladı---

"CHP'yi işgal et" girişimi başladı

CHP'yi işgal et girişimi başladı
12 Nisan 2014 - 16:21 borsagundem.com

Twitter’de “OccupyCHP” alan adı altında örgütlenen gençler Genel Merkez'e geliyor

CHP Genel Merkezi Twitter’de “OccupyCHP” alan adı altında örgütlenen “CHP’yi işgal et” girişimi üyesigençler, CHP’yi işgal girişimine başladılar.
CHP Genel Merkezi'ne öğle saatlerinde gelmeye başlayan gençler, bazı CHP'li milletvekilleri, partililer ve gençlik kolları üyelerince karşılandı. Gruptakilere burada çeşitli ikramlarda bulunuldu.
CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, kendilerinin de daha önce CHP'yi "işgal" etmeye çalıştıklarını ancak eylemlerinin kısıtlı kaldığını söyledi.
CHP'nin az sayıda genç milletvekili olan, az sayıda gencin siyaset yaptığı bir parti olarak görüldüğünü belirten Özel, "Bugün arkadaşlar CHP'ye geliyorlar ve CHP'de siyasete müdahale etmenin ilk adımını atıyorlar. CHP'yi bunun için bir seçenek olarak görüyor olmaları bizim açımızdan çok önemli" dedi.
Partinin bu konuda çok önemli eksikleri olduğunu dile getiren Özel, şunları söyledi:
"Buna hiçbirimiz karşı çıkamayız ama onlar dışarıdan eleştirmek yerine artık içeriye gelip düzeltmeye çalışıyorlar. CHP'de siyaset yapan genç bir milletvekili olarak bunun hem parti içinde bize, gençlere güç verdiğini hissediyoruz hem de CHP'ye gelen bu arkadaşların bundan sonra kendilerini eskisine göre muhalif duruşlarında daha güçlü hissedeceklerini düşünüyoruz. Eleştiriyorlar, en büyük güç de bu. Çünkü siyaset hep kendini iyi anlatabilmenin sanatı olarak geçiyor ama bazen de oturup neyi nerede yanlış yaptık diye önüne koymak gerekiyor. Özeleştiri mekanizmasını işletiyoruz amagençlerin ağzından gelecek özellikle yapıcı eleştiriler bunu okuyabilen bir parti için çok ön açıcı olabilir."
İkramların ardından partinin giriş katındaki salonda toplanan gençler adına konuşan Ceren Aral da sosyal medya üzerinden buluştuklarını ve "işgal" kelimesini olumsuz anlamda kullanmadıklarını belirtti.
Kendilerini en iyi ifade edebileceklerini düşündükleri CHP'de bir araya gelmeyi doğru bulduklarını dile getiren Aral, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na olumlu yaklaşımı için teşekkür etti. Aral, gençler olarak, yapıcı eleştirilerle CHP'ye güç katacaklarına inandığını söyledi.
Konuşmanın ardından düzenlenen forum, basına kapalı gerçekleşti. (AA)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • metin12 Nisan 2014 16:39

    Gec bile kalindi bir an once gencler devralmasi lazim artik yenilikler bu ulkde her kesimde sart hayirli olsun chp vede turkiyeye

  • CHP'de iyi şeyler12 Nisan 2014 16:29

    CHP'nin adında her ne kadar halk kelimesi olsa da yıllardır halktan uzak bir parti görünümünü silememişti. Ancak son günlerde CHP'de çok olumlu gelişmeler var. Gençlerin bu hareketi ve CHP'deki kabülün yanı sıra dün Muharrem İnce'nin yaptığı özeleştiri de gerçekten CHP'nin doğrunun peşinde olduğunu gösteriyor. Hadi hayırlısı.

  • orhan tezman12 Nisan 2014 14:47

    Anne oldukları için merhametli ve hoşgörülü olması beklenen politikacıların ırkçı (kendi ırkını öven değil,birlikte yaşadığı soyları kötüleyen) ifadelerinin, "gelip bizi kurtaracaklar, eli mahkum" diyen militaristlerin, ailesinde örnekleri bulunan başörtülüleri böcük gibi gören "işine geldiğince demokratların" temizlenmesi için deterjan burda, bezler şurda. Kayseri'nin doğusunda "adeta hiç" bir parti nasıl politika üretebilir, amaç Gençlerbirliği gibi yarışı ortalarda bitirmek değilse. "İşgal" kelimesi yerine de sevimli bir tanım bulunmalı, dile düşmeden.

  • sanjak 12 Nisan 2014 14:11

    Cumhuriyete biz sahip çıkıyoruz diye barımbarım bağrıyorsunuz ama cumhuriyete bir tehdit yok sonra milletin dini duygularını yani sadece islama olan duygularını görmezden gelirseniz ve genel başkanınız bu ülkenin başbakanını hükümeti yurtdışında şikayet ettiğinde parti olarak bir şey yapmazsanız ozaman sadece tek kesimden oy alırsınız