E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCHP'yi heyecanlandıran İstanbul anketi!---

CHP'yi heyecanlandıran İstanbul anketi!

CHP'yi heyecanlandıran İstanbul anketi!
29 Temmuz 2013 - 08:38 borsagundem.com

Cumhuriyet Halk Partisi, Mart ayında yapılacak yerel seçimlerle ilgili hazırlattığı ankette çarpıcı sonuçlar elde etti

CHP İstanbul için anket yaptırdı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı yüzde 40 oyla kazanacağı sonucunu aldı.
CHP yurt dışı kaynaklı bir araştırma şirketine İstanbul için anket yaptırdı ve yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı yüzde 40 civarında oyla kazanacağı sonucunu aldı. Araştırmaya göre, AKP yüzde 37’de kalıyor.
Mart 2014’de yapılacak yerel seçimlere hazırlanan CHP’de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ilk aday Celal Doğan olarak netleşirken, parti yönetimi de ‘’İstanbul’u alan Türkiye’yi alır’’ sloganı ile çalışmalarını hızlandırdı.
Yerel seçimler yaklaşırken adaylık için Mustafa Sarıgül’ün adı ön plana çıkıyor. Ancak geçmişte partiden ihraç edilen Sarıgül’ün yeniden CHP’ye dönebilmesi için Parti Meclisi'nin kararı gerekiyor. Sarıgül ise CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan davet bekliyor.
CHP Genel Başkan yardımcısı Gürsel Tekin ‘’Bu yerel seçimde, İstanbul’daki oyumuz yüzde 40’ı geçecek. Elimizde yurtdışından yapılmış önemli bir araştırma var. 3 puanla öndeyiz’’ dedi.
2009’daki yerel seçimlerde AKP adayı Kadir Topbaş, yüzde 44 oy oranı ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazanmıştı. CHP adayı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 37 oy almış, yüzde 19 oy da diğer partiler arasında dağılmıştı. İstanbul’da halen CHP’nin 12, AKP’nin ise 27 ilçe belediye başkanlığı bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mustafa07 Eylül 2013 14:40

    CHP nın secım anketıde Ruya görmek gibi bişiy. Insanların aklı fıkrı var. Neye göre sıze oy verıp başa geçirecekler. Hangı projenız var. Istanbul'a ne yapmayı dusunuyosunuz. Hangı sorununa çözüm ürettiniz. Yahu daha adayınız yok ortada şimdi gel bu seçim anketine ınan.. Allah akıl fıkır versın..

  • erdeemr30 Temmuz 2013 10:42

    Buna bir chp birde kadir inanir. :)

  • Halk Boyun Eğmedi29 Temmuz 2013 17:49

    Akp yandaşları şunu kafanıza sokun, deniz bitti. Artık Akp yandaşı işadamları tüyü bitmemiş yetimlerin hakkını yiyemeyecek. Dini, siyasete alet edemeyecek. Halka şiddet, baskı ve zorbalık uygulayamayacak. Halkımız Gezi Direnişiyle beraber yurdun dört bir yanında ayakta, asla boyun eğmedi,eğmeyecek de...

  • seline29 Temmuz 2013 11:19

    chp bitmistir hayeller partisi olmutur türk halkina yokluk cektiren bir parti dahaha cok hayal eder.

  • kral29 Temmuz 2013 10:27

    CHP ye oy veren insanların basireti bağlanmış herhalde.ÜLkemizde CHP nin başarılı olduğu tek bir belediye var mıki?CHP=ÇÖP,Karne kuğruğu=Susuzluk, Berketsizlik.Patentini bunlardan almış bir zihniyet.

  • istanbullu29 Temmuz 2013 10:20

    Aç tavuk kendini buğday amabarında zanneder aynı gürsel tekin göre bir önceki belediye seçiminde de açık ara önde olduklarını iddia etmişlerdi

  • kral29 Temmuz 2013 10:15

    CHP kendini gene darı ambarında görmeye başladı.susuzluk,çöp,trafik,yolsuzluk görmek istiyorsa insanlar hiç durmasınlar hemen CHP yi getirsinler.

  • AHMET ACUN29 Temmuz 2013 10:14

    KOKAN HALİCİ,PATLAYAN ÇÖPLÜKLERİ,SUSULUĞU,RÜŞVETİ,YOLSUZLUĞU,VURDUM DUYMAZLIĞI,15 TL LİK PENSEYİ 150 TL GÖSTERİP(DAHA NİCELERİ) KARISINI BOŞAYIP MİLYARLARCA NAFAKA VERİP GENÇ KARI ALAN BELEDİYEDEKİ MÜDÜR ERGUN GÖKNELİ UNUTTUYSA HALK SİZE OY VERSİN,ZATEN YAPTIKLARINIZ YAPACAKLARINIZIN GARANTİSİSDİR,SİZDEN NE HAYIR GÖRDÜ BU ÜLKE SİZİN BU ÜLKEDE DOLAŞMANIZ SİZE LÜTUFDUR,ÜLKEYİ YÖENETMEK KİM SİZ KİMSİNİZ,İL BAŞKANLARINIZ VALİ,İLÇE BAŞKANLARINIZ KAYMAKAMLIK YAPARKEN HALKI JANDARMAYLA İNİM İNİM İNLETTİĞİNİZİ UNUTMADIK

  • seçmen29 Temmuz 2013 09:51

    AKPli dğilim ama Topbaşla devam diyorum. Yerel seçimlerde parti değil oranın adayı önemli!! Topbaş beyde güzel götürüyor! Sizce?

  • seçmen29 Temmuz 2013 09:48

    AKPli dğilim ama Topbaşla devam diyorum. Yerel seçimlerde parti değil oranın adayı önemli!! Topbaş beyde güzel götürüyor! Sizce?

  • tabi tabi29 Temmuz 2013 09:39

    tabi tabi... hayırlı olsun... bari yaptırttığınız anketlerle sevinin... İstanbul hizmet gördü bırakır mı güzelim kenti chp'nin kucağına

  • KİM BUNLAR29 Temmuz 2013 09:01

    GEÇMİŞDE BU ZİHNİYET İSTANBULU YÖNETTİ NASIL YÖNETTİLER BUNU 30 YAŞ GURUBU COK İYİ BİLİR İSTANBULA KOKUDAN GİRİLMİYOR AYNI KENDİLERİ GİLİ HER TARAF KOKUYORDU SOYGUN RÜŞVET KOL GEZİYORDU BUNLARI UNUTACAK KADAR BU MİLLET AKLINI YİTİRMEDİ ŞİMDİ TEKRAR KAZANIRLARSA BU KOKMUŞ ZİHNİYET BU SEFERDE DE ÇAPAÇULCULAR SARHOŞLAR AYYAŞLAR KOL GEZER BU ATEİST SOL ZİHNİYETTEN BU ÜLKEYE HAYIR GELMEZ SORUN DEDELERİNİZE BU ZİHNİYETİ ONLAR COK İYİ BİLİR BUNLARDA AHLAK,EDEP,NAMUS DİYE BİR YOKTUR BUNLAR DİN DÜŞMANI BAKIN YÖNETİMDEKİLERE

  • kudi190529 Temmuz 2013 09:00

    Şu an baştakiler de yağmalıyor.Böyle gözü kapalı AKP,CHP diyen halk olduktan sonra müstahak tabii ki.Halkın siyaset üstü haklarını koruması lazım,yürümesi lazım ama nerde bizde o halk.37 yaşımın 37sinde de İstanbullu olarak,neredeyse 20 senedir bu belediye var,belediye otobüslerinde ne değişti?Gençken sıkış tıkıştı,hala aynı.Bu zihniyeti anlamıyorum.Çık yürü işte protesto et belediye otobüsleri düzelmeden gelen partiyi veya adamı bir daha seçme ama yok.Ne olursa olsun seçerim zihniyeti ile olanlar ortada.

  • symphony29 Temmuz 2013 08:45

    anca yağmalamaya gelirler.rabbim fırsat vermez inşaallah...ak partide istanbul için daha dikkatli olması gerekiyor.. ortalık fitne kaynıyor maalesef..