E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCHP'nin yargıda belge iddiaları: Nasıl avukatlık yapmış?---

CHP'nin yargıda belge iddiaları: Nasıl avukatlık yapmış?

CHP'nin yargıda belge iddiaları: Nasıl avukatlık yapmış?
22 Haziran 2017 - 23:25 borsagundem.com

Tezcan, Adalet Yürüyüşü'nün sekizinci gününün sonunda düzenlediği toplantıda yargıda belge iddiaları ve o iddialara Hayati Yazıcı'nın cevabını değerlendiren Tezcan, 'Şimdi ben merak ediyorum, Hayati Yazıcı avukatlık yaptı, nasıl yaptı?' dedi

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşünün sekizinci gününün sonunda, Yeniçağa ilçesi girişindeki kampta düzenlediği basın toplantısında, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'nın açıklamalarını değerlendirdi. 

"Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliğinin, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına talimat gönderdiği" iddiasını tekrarlayan Tezcan, "Sadece Hayati Yazıcı'dan değil, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından da aynı çerçevede bir açıklama gelmiş. Demek ki şaşırdılar, hangi kılıfı uyduracaklarının derdine düşmüşler." diye konuştu. 

Tezcan, söz konusu dilekçenin başında "gizli" ibaresinin yer aldığını söyleyerek, şunları kaydetti: "Şimdi ben merak ediyorum, Hayati Yazıcı avukatlık yaptı, nasıl yaptı? Eğer hal böyleyse Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının açıklaması da şikayet dilekçesidir bu çerçevede. Bütün avukat meslektaşlarıma çağrı yapıyorum. Ben de bir avukatım, uzun yıllar avukatlık yaptım. Bundan sonra savcılıklara verdikleri dilekçelerde sonuç bölümünde kanuni gereğini ifa edin, sonuçtan da tarafıma bilgi verin desinler. Hiçbir savcı alıp o dilekçeleri işleme koymaz." 

CHP'nin Milletvekili Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşüne yönelik farklı tartışmaları açmaya çalışanların olduğuna dikkati çeken Tezcan, buna fırsat vermeyeceklerini ve adaleti yok edenlere karşı her alanda adalet istediklerini kaydetti. Tezcan, "İstanbul'da çok büyük bir buluşmayla adalet özlemini dile getiren bütün vatandaşlarımızla bir araya geleceğiz ve o büyük buluşmada daha yüksek sesle adalet talebini güçlendireceğiz." dedi. 

Başbakan Yıldırım'ın "Yargı çeşitli şekillerde maalesef zemin ve güven kaybetti. Şimdi artık bunu da yeniden tesis etme zamanıdır." şeklindeki açıklamasını anımsatan Tezcan, "Samimilerse çağrım çok açık. Gelin anayasada son yaptığınız değişikliklerde yargıyı bozan, iğfal eden düzenlemeleri hep beraber kaldıralım, bağımsız bir yargı kuralım. Bakalım yanaşacaklar mı?" değerlendirmesinde bulundu. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • NEVZUK23 Haziran 2017 09:39

    CHP ağzıyla kuş tutsa bile,yandaşlar tutmadı der..Bir kere bile CHP'ye haklı denemedi(3-5 YIL SONRA DEDIKLERİ ÇIKINCA BİLE DİYEMİYORLAR..) bakınız:ergenekon-pkk-fetö bağlantılarına..

  • ahmet engin 23 Haziran 2017 04:36

    Cehape den bir b olmaz ... olsa da milletin hayrına olmaz ...

  • Kamil23 Haziran 2017 03:14

    Fitneci takımı

  • Levent İleri23 Haziran 2017 00:52

    Aaa bu çok ilginç bir iddia. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Nerde bağımsız yargı? İşte bu olaylardam dolayı biz gelişmiş ülke sınıfına ve AB'ye giremeyiz. Yandaş medyada bu haber zaten çıkmaz.

  • ciddiyetsiz22 Haziran 2017 23:34

    chp artık laf gevezeliğine başlar.yılların deneyimi,bu konuda uzmanlaşmıştır!