E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCHP'nin Meclis gündemi belli oldu!---

CHP'nin Meclis gündemi belli oldu!

CHP'nin Meclis gündemi belli oldu!
16 Eylül 2021 - 15:49 borsagundem.com

TBMM'de CHP, başta eğitim, ekonomi, sağlık olmak üzere kitlesel sorunları, emeklilikte yaşa takılanlar, 3600 ek gösterge konusunu her fırsatta konuşup gündemde tutacak. Erken seçim çağrısını da sık sık yineleyecek

CHP Parlamento Grubu’nun 27. Dönem 4. Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında Bolu Abant’ta 1-3 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek. CHP kampta yeni yasama yılının yol haritasını belirleyecek. Kampta ekonomi, dış politika konularında sunumlar yapılacak, milletvekillerinin talep ve önerileri dinlenecek. CHP yönetimi milletvekillerine, “Suni gündemleri gereksiz yere ön plana çıkarmayın” talimatını verecek, yeni yasama yılına ilişkin tavsiyelerde bulunacak.

Gündem geçim derdi

Milliyet'ten Mehtap Gökdemir haberine göre, CHP’li yetkili halkın gündeminin “geçim derdi” olduğunu, gündem değiştirmek için suni gündemlerin ortaya atıldığını belirterek, “Gündem buralara kaysın istiyorlar. Biz gündemimizde memleketin neresinde bir sıkıntı, sorun varsa, bunlar olacak. Milletin sorunlarıyla ilgileneceğiz” ifadelerini kullandı.

“Biz erken seçim istemeye devam edeceğiz” diyen CHP’li yetkili, seçim barajı tartışmalarına ilişkin de, şu değerlendirmede bulundu:

Muhalefeti rehavete sokmak, en az 1 sene seçim yok havasına sokmak istiyorlar. Bir baskın seçim yapabilirler.

Dini tartışmalar

CHP’de milletvekillerine gönderilen Haftalık Bilgilendirme Raporu’nda ise, güncel tartışmalara ilişkin şu tavsiyelerde bulunuldu: 

Kutlama mesajlarının dışında dini konulara girilmemeli. Röportaj ve televizyon programlarında konu ile ilgili gelen ısrarlı sorulara, laiklik vurgusu ile dini konuların siyasilerin değil konu ile ilgili çalışan ilahiyat kökenli akademisyenler ile din alimlerinin yanıt vermesi gerektiğine vurgu yapılmalı. Siyasilerin din konuşmasının dini siyasete alet etmek olduğu, camiye, kışlaya ve okullara siyaset sokulmamalı vurgusu yapılabilir.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.