E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCHP'nin A Takımı bugün açıklanacak---

CHP'nin A Takımı bugün açıklanacak

CHP'nin A Takımı bugün açıklanacak
10 Ağustos 2018 - 07:05 borsagundem.com

Kılıçdaroğlu’nun yeni yönetim kademesini belirlerken, kurultay tartışmaları eksenindeki parti içi talepleri dikkate aldığı, partinin yerel seçimlere “bütünlük” halinde hazırlanmasını sağlayacak değişiklikleri gözettiği kaydedildi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partinin yönetim kademesi olan Merkez Yönetim Kurulu’nun (MYK) yeni yapısını ve üyeleri belirledi. Kılıçdaroğlu’nun, “A Takımı” olarak adlandırılan MYK’sını bugün sabah saatlerinde açıklayacağı bildirildi. 18 koltuklu MYK’nın üye sayısını azaltması beklenen Kılıçdaroğlu’nun, mevcut yönetimin yarıya yakınını değiştireceği belirtildi.

Alınan bilgilere göre Kılıçdaroğlu, yeni MYK’sını belirlerken, uzun süredir devam eden olağanüstü kurultay tartışmalarını göz önünde bulundurarak, parti örgütünün yönetim kademesine ilişkin taleplerini de dikkate aldı. Kılıçdaroğlu’nun bu çerçevede, parti içi tartışmaların noktalanmasını sağlayabileceğini ve yerel seçimlere, “bütünlük” içinde hazırlanılmasına katkı sunabileceğini düşündüğü isimlerle yola devam etmeyi planladığı belirtildi. Seçim süreci ve kurultay tartışmaları sırasında parti tabanının tepki gösterdiği bazı isimleri MYK dışı bıraktığı belirtilen Kılıçdaroğlu’nun kurultay hareketine destek veren bazı isimleri de MYK’sına alarak parti içi “denge” kurmak istediği de kulislerde konuşuldu. Kılıçdaroğlu’nun MYK değişiklikleriyle, kurultay tartışmalarının yarattığı, “yıpranmayı” gidermeyi ve daha aktif çalışacak bir yönetim modelini oluşturmayı hedeflediği belirtildi.

Kılıçdaroğlu’nun 60 kişilik Parti Meclisi (PM) üyeleri arasından belirleyeceği yeni MYK’sına son şeklini verdiği bildirildi. Kılıçdaroğlu’nun, bazı görev alanlarını birleştirerek 18 koltuklu kurulun üye sayısını 12 civarına düşüreceği ancak yönetimde daha önce olmayan bir görev alanı ihdas edeceği öğrenildi.

Bu çerçevede, Kılıçdaroğlu’ndan “affını” isteyen Tekin Bingöl’ün yeni MYK’da yer almayacağı kesinleşti. Kılıçdaroğlu’nun, yeni MYK’da olmak istemediği talebini kendisiyle paylaştığı öğrenilen Haluk Koç ile çalışmaya devam etmek istediği ancak Koç’un durumunun belirsizliğini koruduğu ifade edildi. Parti sözcüsü görevinden ayrılacağı netleşen Bülent Tezcan’ın da MYK’da görev alıp almayacağı konusu dün de kesinleşmedi. Kulislerde, mevcut MYK’da yer alan Öztürk Yılmaz, Muharrem Erkek, Aykut Erdoğdu, Lale Karabıyık ve Fethi Açıkel’in arasında olduğu bazı isimlerin de yeni yönetimde yer almayacağı iddiaları konuşuldu. Yerel seçimlere yönelik hazırlıklarını sürdüren Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ile Faik Öztrak, Ünal Çeviköz, Çetin Osman Budak, Gamze Akkuş İlgezdi ve Veli Ağbaba’nın göreve devam edeceği yorumları yapılıyor. Bu isimlerin dışında Genel Sekreter Akif Hamzaçebi, Onursal Adıgüzel, Tuncay Özkan ve Gülizar Biçer Karaca’nın yeni MYK’da olup olmayacağı da belirsizliğini korudu.

Yeni isimler

Kulislerde, Kılıçdaroğlu’nun; İstanbul milletvekilleri; Oğuz Kaan Salıcı ve Emine Gülizar Emecan, Ankara milletvekilleri Bülent Kuşoğlu ve Ali Haydar Hakverdi ile Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal’ı yeni MYK’sında görevlendirebileceği belirtildi. Kılıçdaroğlu’nun, “denge” hedefi doğrultusunda, kurultayın isteyen bazı isimleri de MYK’ya alabileceği dillendirildi. Bu çerçevede, bir süre önce, genel başkanlığa aday olduğunu açıklayan PM üyesi Haluk Pekşen ile kurultay için imza veren Hakkı Suha Okay’ın MYK’da yer alabileceği konuşuldu. PM üyeleri Ayşe Eser Danışoğlu ve Yüksel Taşkın’ın da yeni MYK’da görev alabileceği ifade edildi.(Milliyet)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)