E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCHP’nin 3 büyükşehir stratejisi---

CHP’nin 3 büyükşehir stratejisi

CHP’nin 3 büyükşehir stratejisi
24 Kasım 2018 - 08:40 borsagundem.com

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun Ankara için Mansur Yavaş, İstanbul için Ekrem İmamoğlu'nun istediği söyleniyor. İzmir'de ise Kocaoğlu etkili olacak.

Hürriyet yazarı Hande Fırat, CHP'nin 30 Mart stratejisini ve Kılıçdaroğlu'nun düşündüğü isimleri köşesinde kaleme aldı. İşte o yazı...

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk’te yayımlanan ‘Gece Görüşü’ programında ilk kez söylediğimiz çerçevede, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile pazartesi günü buluşacak. İşbirliğinde Saadet Partisi’nin de yer alması, hem CHP hem İYİ Parti açısından “Seçmen nezdinde sinerji yaratacak” sözüyle değerlendiriliyor.

İSTANBUL GÖRÜŞMESİ

Kılıçdaroğlu’nun pazartesi günü yapacağı görüşmeden önce çok kritik bir randevusu var. O randevu İstanbul ile ilgili. Randevunun kiminle olduğuna geçmeden önce yine İstanbul için yapılan ve 40 dakika süren Muharrem İncegörüşmesinin ayrıntılarına bakalım. 40 dakika boyunca İnce daha çok söz alırken, Kılıçdaroğlu daha çok dinlemeyi tercih etti. Muharrem İnce görüşmede, “Eğilim yoklama niyetindeyseniz ben İstanbul’dan adayım” derken, Kılıçdaroğlu ise “PM kararı doğrultusunda illerden bir talep gelirse bakarız” yanıtını vermekle yetindi. CHP Lideri’nin İnce’nin adaylığına sıcak bakmadığını daha evvel yazmıştım.

Peki Kılıçdaroğlu’nun aklında kim var? Bu sorunun yanıtı bu hafta sonu yapılacak o kritik görüşmede gizli. CHP Lideri bu hafta sonu Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüşecek. İmamoğlu’nun adı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için geçiyor. Görüşmenin sonucu önemli.

AKLINDAKİ İSİM MANSUR YAVAŞ

Gelelim Ankara’ya... Birçok iddia dile getirilse, tartışmalar olsa da edindiğim bilgiye göre CHP Lideri’nin aklında ve gönlünde Mansur Yavaş var. Kısa sürede bu konunun da netleşmesi sürpriz olmayacak.

İZMİR’DE KOCAOĞLU ETKİSİ

CHP’nin kalesi İzmir adayının kim olacağı da parti içindeki en büyük soru işaretlerinden. Burada mevcut başkan Aziz Kocaoğlu etkisini göz ardı etmemek gerekiyor. İzmir adayını Kılıçdaroğlu’nun Kocaoğlu ile birlikte belirlemesi muhtemel. Kocaoğlu’nun, ismi büyükşehir için geçen Seferihisar Belediye BaşkanıTunç Soyer’e sıcak bakmadığı, gönlündeki adayın Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur olduğu kulislere yansıyanlar arasında.

DUVARDAKİ HARİTA

CHP Lideri “her ilde ve ilçede kazanacak aday” stratejisi ile yola çıktı. Hem işbirliği için uğraşıyor hem de harita üzerinden çalışıyor. Yanlış okumadınız, Kılıçdaroğlu harita üzerinde çalışıyor. Makam odasında yuvarlak toplantı masasının hemen yanındaki duvarda büyük bir Türkiye haritası asılı. Harita, 2014 yerel seçim sonuçlarını renklerle gösteriyor. Masanın üstü ise dosyalarla dolu. Hem anket, kamuoyu çalışmaları hem de aday adaylarının özgeçmişleri var. Kılıçdaroğlu gün içinde o masaya oturuyor, haritanın karşısına geçiyor, 2014 sonuçlarına bakarak strateji geliştiriyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • alp24 Kasım 2018 23:38

    SEN ÖNCE DEMOKRATSAN KENDİNİ DEĞİŞTİRCEKSİN  VE O ZAMAN BİR ATILIM YAPARSIN...HERŞEY ESKİ TAS ESKİ HAMAM..NE DİYE..HALKIN ÖNÜNE ÇIKACAN BE ADAM...SENİN İŞİN BİTTİ...BÖYLE GİDERSE PARTİNİDE  BİTİRECEN..

  • KAZIM KARTALGÖZLÜ24 Kasım 2018 20:28

    ülkeye kalitelide muhalefet lazım.çünkü iktidar ensesinde muhalefeti hissedecek ki daha iyi ve kaliteli çalışsın.nerede bizim muhalefet rant peşinde.aynen devlet memuru gibi.çoğu partide den emekli olmak için geliyorlar.birde utanmadan ben bu partide 30-50 senedir siyaset yapıyorum diyorlar.önemli olan siyaset yapmak değil farklı vizyonlu özelliklere sahip olmak.bu kemal ve bu mevcut milletvekilleri ile 100 senicime girse 100 seçimide kayıp eder.

  • borsacı24 Kasım 2018 20:51

    DİLİNE SAGLIK YORUMUN SÜPER OLMUŞ DOGRUSUDA BAŞARISIZ OLAN GİTMELİ AMA EMEKLİ OLANA KADAR KOLTUGA YAPIŞIYOR.

  • KAZIM KARTALGÖZLÜ24 Kasım 2018 18:05

    yalama yaptın hala da o kolduğu bırakmadın gitti.ölene kadar da bırakmaz.

  • KILIÇ24 Kasım 2018 15:46

    ADAY OLAN KORKAR HALE GELDİ ÇÜNKÜ YENİLE YENİLE MAHVOLDULAR CHP Lİ ADAYLAR BİN DEFA DÜŞÜNMELİ YOL YOL DEGİL YOL VATAN VE HİZMET OLMALI AMA ÇIKMAZ SOKAKLARDA KAYBOLUP GİDİYORLAR .

  • Daşcı24 Kasım 2018 11:59

    Üçün birini bile alamaz. Evine dön emekliliğini yaşa. Türk siyatine bir faydan olmadı. Kendine hayrın yok.

  • Ahmak group 24 Kasım 2018 17:54

    Tayyip mi faydalı peki?

  • Dede24 Kasım 2018 10:48

    Batı kültürünün bize nasıl kötü geldiği ortadayken sen kazansan ne olur o kazansa ne olur.