E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCHP'li vekillere basın toplantısı için izin şartı---

CHP'li vekillere basın toplantısı için izin şartı

CHP'li vekillere basın toplantısı için izin şartı
07 Ekim 2019 - 04:59 borsagundem.com

CHP Grup İç Yönetmeliği’nde milletvekillerinin basınla olan ilişkilerine disiplin getirilmesini öngören bir düzenleme yapıldı

CHP’nin Abant’ta yapılan milletvekili kampında partinin iç yönetim yönetmeliği Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine uygun hale getirildi. Grup başkanvekillerinin seçimi ve milletvekillerinin yaptıkları açıklamalar konusunda da önemli değişiklikler yapıldı. Buna göre mevcut yönetmelikte yer almayan Basınla İlişkilerde Disiplin Başlığı altında yeni bir madde eklendi.

Yeni düzenlemeye göre milletvekilleri TBMM’de basın toplantısı düzenlemeden önce grup başkanvekillerine basın toplantılarının içeriklerini bildirecek. Türkiye gündeminde önemli gelişmeler yaşanması durumunda izlenecek politikalar uygun araçlarla milletvekillerine bildirilecek. Yeni düzenlemeye göre, milletvekilleri Türkiye gündeminde önem taşıyan ve yetkili organlarda görüşülmemiş konularda söylem birliği sağlanması amacıyla yazılı, görsel ve sosyal medyaya açıklama yapmadan önce grup başkanvekillerinden onay alacak.

CHP’nin grup iç yönetmeliğinde Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesiyle ilgili de değişiklik yapıldı. Düzenlemeye göre, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) tarafından belirlen bir aday, TBMM Grubu’na önerebilecek. Aday hakkında son kararı TBMM Grubu verecek.

İç yönetmelikte ayrıca grup başkanvekillerinin seçimi ve görev sürelerine ilişkin de yeni bir düzenleme yapıldı. Buna göre, milletvekilleri tarafından iki yıllığına seçilen grup başkanvekillerinin görev süresini uzatma yetkisi CHP Genel Başkanı’na verildi. (Cumhuriyet)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • komik07 Ekim 2019 09:09

    Diktatörün dik alası budur işte. demirtaşın pkk ile ilgili sözleri ifade özgürlüğüne giriyor fakat kendi milletvekilinin kendini ifade etmesine izin vermiyor vatandaşın seçtiği vekil değil mi kardeşim çıksın onu seçenlere basın aracılığı ile bilgi versin ne var burda yoksa kendi vekillerine güvenmiyor mu?