E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiCHP'li Öztrak: Asgari ücret dövizle değerlendirilmeli---

CHP'li Öztrak: Asgari ücret dövizle değerlendirilmeli

CHP'li Öztrak: Asgari ücret dövizle değerlendirilmeli
06 Aralık 2020 - 16:35 borsagundem.com

CHP Genel Yardımcısı ve Sözcüsü Faik Öztrak, "Vatandaşın asgari ücretini de dolar ve euro karşılığı belirleyin. Asgari ücret en az 3 bin 100 liradan başlamalı” dedi. 

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu. Türkiye’nin korona virüs vaka sayısında dünyada ABD’den sonra ikinci sırada yer aldığını söyleyen CHP'li Öztrak,"Türk Tabipleri Birliği gerçek vaka sayılarının hala açıklananın çok üzerinde olduğunu söylemeye devam ediyor.  Sağlık Bakanı, vaka sayılarını geriye doğru da açıklayacağını ifade etmişti. Ama bu geriye doğru gidenlerden hala bir ses yok. Kritik vaka eşikleri geçilirken ne yapıldı? Anlaşılan hesap sorulmasın, diye bunların açıklanması engellendi" dedi. 

'ASGARİ ÜCRET 3 BİN 100 LİRADAN BAŞLAMALI'

CHP Sözcüsü Öztrak, asgari ücretin dolar ve euro karşılığı olarak belirlenmesi gerektiğini söyleyerek, "Buradan açık çağrı yapıyoruz; tıpkı vaka sayılarında olduğu gibi enflasyon rakamları da geriye doğru güncellenmelidir. Makyajlı enflasyon rakamlarıyla daha fazla kul hakkına girmeyin. Vatandaşın asgari ücretini de dolar ve euro karşılığı belirleyin. Asgari ücret en az 3 bin 100 liradan başlamalı" dedi.

Asgari ücret pazarlığının oturum günleri netleşti

Meclis’te bütçe maratonu bu hafta başlıyor

Büyükçekmece Belediye Başkanı Kovid oldu

Selçuk duyuru: Destek ödemeleri ne zaman?

Dönmez: Kanuni, Karadeniz'de sondaja hazırlanıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.