E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCHP'li İhsan Özkes konuştu---

CHP'li İhsan Özkes konuştu

CHP'li İhsan Özkes konuştu
22 Temmuz 2015 - 12:52 borsagundem.com

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, istifası hakkında ortaya atılan çarpıcı iddialara cevap verdi

CHP'den istifa ettiğini açıklayan İstanbul Milletvekili  İhsan Özkes, istifasına Parti Meclisi'nden ayrılması yönündeki talebin neden  olduğuna ilişkin iddialarla ilgili, "Ben Genel Başkanımızla 45 dakika kadar  oturdum, konuştum, görüştük bazı konuları. Fakat asla Parti Meclisi ile alakalı  bir durum telaffuz edilmediği gibi ima dahi edilmedi" dedi. 
 
Özkes, istifasına ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtladı. 

İstifa kararında herhangi bir değişiklik olmadığını, dilekçesini CHP  Genel Merkezine ve Meclis Başkanlığına gönderdiğini ifade eden Özkes, gerekçesine  ilişkin ortaya atılan iddiaları da basından takip ettiğini söyledi. 

Genel Merkez yönetiminden, Parti Meclisi üyeliğinden istifa etmesi  yönünde talep geldiği ve bunun üzerine istifa kararı aldığı yönünündeki  iddiaların tamamen asılsız olduğunu belirten Özkes, "Ben Genel Başkanımızla 45  dakika kadar oturdum, konuştum, görüştük bazı konuları. Fakat asla Parti Meclisi  ile alakalı bir durum telaffuz edilmediği gibi ima dahi edilmedi" dedi. 
 
İstifa niyetini ve buna ilişkin gerekçelerini aktardığında, Genel  Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun sorunların çözümünde sabırlı olmasını istediğini  kaydeden Özkes, "İstifamı asla istemedi. Ben istifa sinyallerini verdiğimde  istifa etmememi ifade eden cümleler kullandı" değerlendirmesinde bulundu. 

Özkes, istifasının gerekçesine ilişkin yarın bir açıklama yapmayı  planladığını bildirdi. 

İSTİFA HAKKINDA  FLAŞ İDDİA

Özkes’in istifa haberi üzerine yapılan yorumlardan biri de Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun PM yedek üyelerinin ilk sırasında yer alan Hakkı Süha Okay’ın PM’ye alınması için İhsan Özkes’in istifasını istediği, kurultayda en yüksek oyu olan Özkes’in de bu talebe kızarak partiden istifa ettiği yolundaydı.
Parti kulislerinde dolaşan iddiaya göre Aralık ayı sonunda yapılacak kurultayda ve olası bir erken seçimde Kılıçdaroğlu muhalif kanadın bir hamle yapmasını önlemek için Hakkı Süha Okay’ı MYK’ya almak istiyor. MYK’de ya örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl’ün ya da Genel Sekreter Gürsel Tekin’in yerine Hakkı Süha Okay’ı atamayı düşünen Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun PM üyeleri içinden neden başka bir üye değil de İhsan Özkes’in istifasını istediği konusunda ise bir yorum yapılmıyor.

HAKKI SÜHA OKAY’IN MYK ŞANSI

Özkes’in, Gök’ün ricasına vereceği yanıtın olumsuz olması halinde eski CHP Genel Başkan Yardımcılarından Hakkı Süha Okay, Parti Meclisi’nin yeni üyesi olacak.
Son CHP Kurultayı’nda Parti Meclisi üyeliğine aday olan Okay 5’inci yedek olmuştu. Levent Gök ve Özgür Özel’in Grup Başkanvekilliği, Şafak Pavey’in de TBMM Başkanvekilliği nedeniyle PM’den istifa etmişti Aykut Erdoğdu da PM üyeliğinden, yolsuzluklarla ilgili araştırmalarını gerekçe göstererek istifa etmiş, Erdoğdu’nun istifası Murat Özçelik’e önce PM, ardından MYK üyeliğinin yolunu açmıştı. Özkes’in istifadan vazgeçmemesi halinde PM’ye girecek olan Okay’ın olası bir MYK değişikliğinde Genel Başkan Yardımcılığına getirilebileceği savunuluyor.

EN YÜKSEK OYLA PM’YE GİRMİŞTİ

2011’de CHP’den milletvekili seçilen Özkes, 2014 yerel seçiminde Üsküdar’da CHP’nin belediye başkan adayı olarak yarışmıştı. CHP’nin son Parti Meclis’nde en yüksek oyla yönetime giren Özkes, genel seçimde ise Kılıçdaroğlu’nun kararıyla önseçime girmemiş ve kontenjandan listeye alınmıştı. 7 Haziran’da oluşan parlamentoda ilk istifa kararı Özkes’ten geldi. Özkes, Twitter hesabından dün öğle saatinde istifasını tek cümleyle duyurdu. Özkes’in önceki gün Kılıçdaroğlu ile görüştüğü ve ayrılık gerekçesini aktardığı öğrenildi. Özkes’in ani kararı diğer parti yöneticilerine ise sürpriz oldu. CHP yöneticileri önce Özkes’in sosyal medya hesabının hack’lendiğini düşündü. Ancak sonraki dakikalarda Özkes’ten, istifa dilekçesini Meclis Başkanlığı’na gönderdiğine ilişkin açıklama geldi.

AK PARTİ KOALİSYONU İSTEMİŞTİ

Özkes, istifasından önce verdiği son röportajlarda AK Parti-CHP koalisyonunun ülkeye istikrar getireceğini söylemişti. Özkes, “Böyle bir koalisyon kurulursa, AKP’nin 13 yıllık iktidarındaki tahribatlar sona erer demokrasi yolunda meyveler toplanmaya başlandığı zaman da tadından yenmez” demişti. Meclis Başkanlığı yarışındaki “dinsiz” sözlerinden dolayı MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu’nu da “tövbe etmeye” çağırmıştı. 2014 yerel seçiminde Üsküdar’da AK Parti’nin adayı karşısında partisinin oylarını artıran Özkes, birkaç bin oy farkla başkanlığı kazanamamış, ancak önemli usulsüzlük iddialarında bulunmuştu. Özkes, seçim çalışmaları sırasında ve seçim günü itiraz sürecinde CHP örgütünce yalnız bırakılmaktan da yakınmıştı.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • seçmen23 Temmuz 2015 03:49

    bizler size koalisyon kurun dedik sorumluluktan kaçın milleti yeni gündemlerle oyalayın işide karşı ortak harekat yapılacakmış nerde hükümet bu kadarda olmaz pes