E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCHP'den 'tezkere' ile ilgili ilk açıklama---

CHP'den 'tezkere' ile ilgili ilk açıklama

CHP'den 'tezkere' ile ilgili ilk açıklama
21 Eylül 2017 - 20:32 borsagundem.com

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı canlı yayında IKBY'deki refarandum ve Meclis'teki tezkere görüşmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Habertürk TV'de gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Tezkere konusunda, içeriğini bilmeden yorum yapamayacağını belirten Kılıçdaroğlu, hükümete eleştirilerde bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Tezkerenin önemi kalkmış değil. İçeriğini bilmeden yorum yapamam eski tezkereye destek vermiştik.Önümüzdeki sürece bakacağız. MGK kararları yansıyabilir."

"BARZANİYİ SAĞDUYUYA DAVET EDİYORUM"

"Biz Irak'ın toprak bütünlüğünden yanayız. Irak ve Suriye parçalanmamalı. Kanlı olaylara neden olabilir. Barzaniyi sağduyuya davet ediyoruz. Biz doğru bulmuyoruz."

"Hükümetin politikasını kim biliyor? Rakkaya gireceğiz, Münbiç'e gireceğiz dedi ne oldu? Bu iktidarın dış politikası yoktur. Söylemek kolay değil. Türkiye Ortadoğunun şamar oğlanı oldu. Bugün bu tablo yaşanıyorsa sorumlusu hükümettir. CHP olsa Suriye ile Irak ile ilişkilerimiz çok iyiydi."

"Araplar bizim akrabamız. O bölgeyi kan gölüne kim çevirdi? Birilerinin talimatı ile iş yaptılar. Esad ile tatil yapıyorlardı. Vizeler kalkmıştı. O dönemde Güneydoğuya gidince bütün oteller doluydu. Hiçbir sorunumuz yoktu. Türkiyeyi daha demokratik görüyorlardı."

BÖYLE DİPLOMASI OLABİLİR Mİ?

"Dengeleri iyi okuyarak politika geliştirmek lazım. Rusya'nın Suriye'deki rolünü bilmeleri gerekirdi. Şimdi yakında Esad'a yalvaracaklar biz ettik şunu yaptık artık barışalım diyecekler. Sayın Davutoğlu çantaya paraları doldurup Libya'ya gitmişti. Ama petrolü Fransızlar almıştı. Dengeyi okumamak budur. Bunların devletten haberi yok. Böyle bir diplomasi olabilir mi?"

"Üç ayrı terör örgütünü bu milletin başına bela eden bu hükümettir. FETÖ, IŞİD kimin zamanında bu hale geldi. El Nusraya IŞİD'e kim destek verdi? Bunların Gaziantep'te tedavi edildiklerini bilmiyor muyuz? Bütün fatura bu ülkenin omuzlarına yıkıldı."

ALMANYA VE AMERİKA İLE TÜRKİYE'NİN YAŞADIĞI GERİLİM

"Her gelen yabancı heyete söyledim. AB Türkiyeye çifte standart uyguluyor. Diğer üye ülkelere uyguladığı standartları uygulamıyor, iki yüzlü. Bunu yüzlerine söyledim. Bunlara rağmen çok açık net Davutoğlu ve Yıldırım'a çağrı yaptım. Hangi kuralların uygulanması gerekiyorsa gelin uygulayalım. Gel beraber yapalım. Söz veriyorum. ABde hangi standartlar varsa ülkemize getirelim."

"Biz iç politikayı dış politika malzemesine dönüştürdük. O ülkeler aleyhine konuşunca prim yapıyor. Beni üzen nokta bu. O ülkelerdeki insanımız üzülüyor. Burada izlenen, orada izlenen politika faturayı oradaki Türklere kesiliyor. Terör örgütleri mensuplarının orada tutulmasından rahatsızım."

"Bu ülkenin kurucusu zorunlu olmadıkça savaş cinayettir diyor. Biz neredeyse her söylemimizde savaş ilan ediyoruz. Kimse sizinle fotoğraf vermek istemiyor. Bürokratlar bir araya gelinmesi için uğraşıyor. Kimse yan yana fotoğraf çektirmek istemiyor."

BARZANİ AÇIKLAMASI

"Amerika'nın tavrını doğru bulmuyoruz. Siz terör örgütünü silahlandırırsanız bölgeyi felakete sürüklersiniz. Yıllardır söyleniyor. Hiç düşünmediler mi? Bizi buraya soktular. Çünkü irademiz yoktu. Bütün cihatçılar Türkiye üzerinden Suriye'ye gittiler. TIR'larla silahları ben mi gönderdim? Geldiğimiz noktada kaybeden biziz. "

"Dört yıl içinde Türkiyenin çözülmeyecek sorunu yok. Irak ile, Suriye ile, ABD ile, Avrupa ile ilişkilerimizi iyileştirebiliriz Her şey şeffaf olacak. Siyasete ahlakı getireceğiz. Kanunu çıkaracağız. "

"Ben üreticiyi savunuyorum. Sorunumuz şu hayatı sorgulamıyoruz? Kardeşim sen 80 liraya satıyorsun üretici kaça satıyor? Kim kazanıyor? Bu politika böyle sürerse fındık bahçelerinin sahipleri kendi bahçesinde işçi olacak."

"Devlet Planlama Teşkilatının yeniden kurulması lazım. Biz Güney Kore'den önce araba üreten ülkeyiz. Onların planlama örgütleri var neyi neye göre yapacaklarını planlıyorlar."

 Barzani'yi sağduyuya davet ediyoruz, biz doğru bulmuyoruz"

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (19)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali Ergül 22 Eylül 2017 21:32

    CHP liderini değiştirmem zorunda bu ülke için gelecek meselesi artık CHP bu adamla gitmez. Atatürkçü, Milliyetçi, Laik, Demokrat biri ve herkes o kişinin etrafında olacak O kişi Yılmaz Özdil veya Uğur Dündar'dır.. artık risk alma zamanı bu Akp iktidarından ülkeyi kurtarma zamanı, koltuk düşünme dönemi değil Kemal By bu kadar emek için teşekkürler ama bırakmalısın ve bunu bu ülke çocukları ve geleceği için yapmalısın ..

  • Malesef öyle22 Eylül 2017 08:29

    Troll zihniyeti ile hareket edenler gerçekleri göremezler.Yıllar önce Fetö nün hayin olduğunu görmedikleri gibi.Çünkü bunlar at gözlüğü takmışlar. Sadece neyi görmeleri gerekiyorsa onu gösteriyorlar bu ş şahıslara.

  • Trollseven!22 Eylül 2017 08:04

    Aktroller saldırıya geçmiş hemen

  • Kocak22 Eylül 2017 07:30

    Yazıklar olsun ana muhalefet partisinin Başkanı açıklamasına bak vizyonsuz herif. Herşey ayen beyan ortada iken sen hangi hikayeyi yuttura bilirimin peşindesin milli ol ,milli ol ,milli ol artık. ( yayınla admin yandaşlık yapma )

  • 🤔22 Eylül 2017 04:44

    YA uğraşmayın şu adamla Bırakın kendi haline kimse ciddiye almıyor ki siz Niye alıyorsunuz

  • Zxxxx22 Eylül 2017 00:48

    Biri kılıçdaroğluna hatırlatsın chp olsa ırak sureye ile aramız iyi olurdu diyor hangi ırak hangi sureyeden bahsediyor bu adam bir türlü gündemi yakalayamıyor arkadaş yahu:))

  • Ayhan Balaer22 Eylül 2017 00:03

    Bravo Kılıçdaroğu. Aktröller seçim sonrası Chp ye yalakalık yapacaklar

  • İsimsiz hakaretler yağdıranlara 21 Eylül 2017 22:53

    APTAL SENİN GİBİLERE DENİR ŞEBELEK KEMAL HAYRANI ....

  • Sn.KILIÇDAROĞLU diyor ki21 Eylül 2017 22:22

    EN ÖNEMLİ OLANLAR: 1)Amerika nın tavrı doğru değil. 2)Irak'ın toprak bütünlüğünden yanayız.Yani referanduma karşıyız. 3)Avrupa ve komşularla aramızı iyileştirmeliyiz. YAHU BUNLARIN NERESİ YANLIŞ.HÂLÂ KILIÇDAROĞLU NU HAYİN GİBİ GÖSTERIYORSUNUZ. SİZİN HİÇ Mİ AKLINIZ YOK.HİÇ Mİ ANLAMA YETENEĞİNİZ YOK.BU KADAR APTALCA YORUMLAR YAPILIR MI.

  • burcu21 Eylül 2017 21:57

    O örgütleri Türkiyenin başına kim bela etti biliyoruz seni de de iyi biliyoruz hangi sofrada yemek yediğini ve kimlerle kolkola gezdiğini

  • ali al21 Eylül 2017 21:52

    yakında barzani ile kolkola girer yürüyüşlerine devam edecek kadar pkk destek verensin.

  • ali al21 Eylül 2017 21:51

    ulan arkadaş birazda ülkeni düşün sen olsan ne yapacaktın.yedi düvel ülkemizi yok etmek için çalışır iken sende içeriden ülkeyi yıkmak için çalışıyorsun.chp dönemlerini ALLAH bir daha bizlere yaşatmasın.kıtlık yokluk yoksullluk baskı zülüm.karaborsa.vs.vs.

  • Ali Ergül 21 Eylül 2017 21:32

    İşte bu CHP zihniyeti sırf muhalefet olsun diye doğrunun karşısında yanlışı savunuyor.. bu CHP bu ülkede %30 oyu ancak Kemal gider ve yerine Yılmaz Özdil gelirse alır...

  • misafir21 Eylül 2017 21:21

    3 kuruşluk paralı troller basmış yine. adam barzani sağ duyulu olsun doğru değil diyor, barzaniye destek olma diyorsunuz. ot beyinli diyince de kızıyorsunuz. şu trol maaşlarını biraz artırsalar bari, vitaminsizlikten ağzınız kokuyor

  • En yeni yeni 21 Eylül 2017 21:06

    Olmadı mösyö size yakışmadı ... Barzani'ye açık destek vermeniz ak partiye sözüm ona sallamanız Esed e daha fazla methiyeler düzmeniz arada şebbihayı pyd yi övmeniz ABD ve Rusya'ya olmayan aklınızdan vermeniz Alamanlara Türkiye'yi bir kez daha şikayet etmeniz içerideki ve kaçak fetöcülerin olmayan haklarına dem vurmanız ... böyle neler neler yapmanız lazım . Gerçi siz bunları yalap şalap yapıyorsunuz da ha bir gayret daha ... ülkemiz batmış - mazaAllah - çıkmış umurunuzda mı? ... bu ülke cehape zihniyetinden çok çekti ama artık yeter ...

  • tarik21 Eylül 2017 21:00

    CHP,nin basina bu kadar basarisiz bir baskan gelmismidir acaba.

  • alp21 Eylül 2017 20:55

    bir dlinde cımbız bir elinde ayna....umurumdamı dünya...sorsan ana muhalefet,,,ülkeme yakışmıyoooorbeyler....

  • 12321 Eylül 2017 20:39

    Suriye yi AKP mi işgal etti yazıklar olsun

  • ÖMER kurt21 Eylül 2017 20:37

    Rabbin yar ve yardımcınız olsun sayın genel başkanım