E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCHP'den Sabah ve ATV sorusu---

CHP'den Sabah ve ATV sorusu

CHP'den Sabah ve ATV sorusu
01 Şubat 2014 - 03:12 borsagundem.com

Umut Oran tarafından verilen önergede, Başbakan Erdoğan’ın yanıtlaması talebiyle Sabah-atv satışıyla ilgili iddialar soruldu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Başbakan Tayyip Erdoğan’a “Sabah-atv satış koordinatörünüz Binali Yıldırım mıdır” diye sordu. Oran, Erdoğan’ın yanıtlaması talebiyle Meclis Başkanlığı’na verdiği önergede şu sorulara yanıt istedi:

ALMA TALİMATI MI VAR?

“21 Temmuz 2013 tarihinde Cengiz Koloğlu ile evinizde yaptığınız görüşmede Sabah ve atv ile ilgili olarak ‘Sıkıntıdayız, hallolacak bu iş’ demek suretiyle bu basın organlarının alınması yönünde sözlü bir talimat verdiniz mi? 21 Ağustos 2013 tarihinde sizin talimatınız doğrultusunda o dönem bakanlık yapmakta olan Binali Yıldırım, İbrahim Çeçen ve Mehmet Cengiz’e Turkuaz Grubu’nun Cengiz, Kolin, Limak tarafından satın alınması için bir talimat vermiş midir? Koordinatör Binalı Yıldırım mı?

GARANTİ Mİ VERİLDİ?

3 Eylül 2012 tarihinde Ankara Ahlatlıbel’de bulunan sosyal tesislerde, Binali Yıldırım ile Mehmet Cengiz, Nihat Özdemir, Hayrettin Özaltın, Adnan Çebi arasında gerçekleşen buluşmada sizin talimatınızla bu şahıslardan belli oranlarda para ödemeleri talep edilmiş midir?

AYRICALIK MI YAPILDI?

Sizin talimatınız ve emirleriniz doğrultusunda para talep edilen bu şahıslara kamu ihaleleri verilmesi noktasında ayrıcalık tanınması yönünde bir yazılı veya sözlü talimatınız bulunmakta mıdır? Turkuaz grubunun alınması için verdiğiniz talimatlar uyarınca, 424,4 milyon liralık vergi borcu Maliye Bakanlığı tarafından yapılan uzlaşma sonucunda sıfırlanan Cengiz İnşaat’ın sahibi Mehmet Cengiz’den 100 milyon, Nihat Özdemir’den 100 milyon, İbrahim Çeçen’den 100 milyon, Adnan Çebi’den 30 milyon, Hayrettin ve Nuri Özaltın’dan 20 milyon, Naci ve Celal Koloğlu’ndan 100 milyon, toplam 450 milyon ABD Doları talep edilmiş midir?

KAMUDAN DESTEK Mİ VAR?

Bu meblağı duyunca Celal Koloğlu’nun kriz geçirdiği, Mehmet Cengiz’in kendisine 3 adet tansiyon hapı verdiği, bu yaşananların tarafınıza iletilmesine rağmen istenilen parada herhangi bir indirime gidilmemesi yönünde bir talimatınız bulunmakta mıdır? Bu projenin kod adı ‘Mekke Projesi’ midir? O tarihlerde sizin takip ettiğiniz Mekke’de gerçekleşecek, 15 iş adamının katıldığı hangi proje vardır? İş adamlarının bu parayı kolayca ödeyebilmeleri için kendilerine birer kamu bankası olan Ziraat Bankası ile Halk Bankası’ndan kredi açılması yönünde sizin veya ilgili bakanların vermiş olduğu bir talimat var mıdır?”
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)