E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCHP'den askere gideceklere müjde---

CHP'den askere gideceklere müjde

CHP'den askere gideceklere müjde
30 Eylül 2015 - 07:19 borsagundem.com

1 Kasım için seçim bildirgesini revize eden CHP, yine ekonomik temelli bir dizi vaatte bulunacak

7 Haziran seçimi öncesi hazırladığı bildirgedeki vaatlerle dikkat çeken CHP, 1 Kasım seçimleri için revize ettiği bildirgesine ekonomik temelli bir  dizi yeni vaat ekledi.

Bugün  ATO Congresium’da yapılacak aday tanıtım toplantısında, CHP’nin seçim bildirgesi Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından kamuoyuna açıklanacak. 7 Haziran için hazırlanan bildirgede en çok dikkat çeken başlıklar emekliye yılda iki kez ikramiye ödenmesi, asgari ücretin 1500 TL’ye çıkartılması ve çiftçiye mazotun 1.5 TL’den satılması gibi başlıklar olmuştu. Bu başlıklar yeni bildirgede de korunacak. Ancak ekonomik dengelerdeki değişim nedeniyle mazot vaadi 1.5 TL’den 1.8 TL’ye çıkartıldı.

Askerlik dönüşü sigorta

CHP’nin yenilenen bildirgesinde 2 Haziran’da olduğu gibi yine ekonomik vaatler ağırlıkta olacak. Cumhuriyet  gazetesinin haberine göre bunlardan bazıları şunlar:

- Er ve erbaşa maaşlı, sigortalı askerlik vaadi yer alacak. Bu çerçevede halen oldukça düşük harçlık alan bu gruptaki askerlere aylık 333 TL ile 354 TL arasında değişen harçlık ödemesi yapılacak.

- Askerlik dönüşü iş bulamayanlara 6 ay boyunca işsizlik sigortası ödenecek. Primlerini ise Hazine ödeyecek.

- Şehit yakınları ve gaziler için  Başbakanlık’ta özel genel müdürlük kurulacak. Şehit eşi, anne, babası veya gazinin net aylık geliri en düşük net  memur maaşının altında olmayacak. Tüm şehit aileleri ve gazileri  sağlık güvenceleri milletvekilleriyle eşit seviyede olacak.

1 GB internet!

- Kültür-sanat etkinliklerine,  kitap , dergi ve gazete gibi yayınlara erişimlerini kolaylaştırmak amacıyla lise son sınıf öğrencilerine aylık 100 TL limitli lise kart dağıtılacak.

- Yine lise son sınıflara ayda 1 GB mobil internet erişimi ücretsiz sağlanacak.

- Öğretmenlere öğle yemeği verilecek.

- Üniversite öğrencilerinin takipteki öğrenci kredisine faiz affı getirilecek.

- İşsizlik sigortasında prim şartı kalkacak.

- AKP dönemine yönelik sicil affı gündeme getirilecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • :)))02 Ekim 2015 13:00

    olacak vaadlerde bulunsan bir kerede

  • AAA02 Ekim 2015 11:20

    işsizlik sigortasında primi kaldırmak ne demek yaa, gerçekten süzme bunlar, herkes evde yatarken işsizlik maaşı alırsa ülkeye ne faydası var, adı üsütnde işsizlik maaaşı, son 3 yıl primin tam olacak vs, çalışıyorsun normalde ama işsiz kaldın şu anda , iş bulana kadar 10 ay bu fonu kulanabilme koşulunu sağlayan alacak tabii ki şimdi olduğu gibi, herkes alsın orda ki 81 milyar tl sıfırlansın oh ne ala, chp zihiniyeti işte, her fonu boşalt, sonra ellerini aç para kalmadı kasada, kim para verecek diye dilenir

  • 35 gün30 Eylül 2015 10:41

    35 gün koalisyon teklifi bile getirmediler demiştin,35gün iyi uyuttular sizleri.Bunca zaman ne konuştunuz peki.

  • trakyalı30 Eylül 2015 09:31

    siz ilk önce oturup konuşarak anlaşmayı öğrenin ben bir chp li olarak lafla peynir gemisi yürümez diyorum.

  • Hasan 30 Eylül 2015 09:13

    Sadece gülüyorum sayın Kılıçtaroğlu.

  • Byk30 Eylül 2015 08:41

    Er ve erbaşlara verilen 35 TL civarı maaş çok komik.Boğaz tokluğuna köle muamelesi yapılarak askerlik yapılırken diğer taraftan babasının parasıyla askerlik yapmayanlar varken toplumda adalet anlayışı nasıl sarsılmaz.Kim yaparsa yapsın er ve erbaşlara ekonomik haklar verilmeli.

  • Görev30 Eylül 2015 07:30

    Hükümeti kurma görevi bile verilmedi size,fazla kıkın çıkmadı.