E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCHP'den 6'lı masa açıklaması---

CHP'den 6'lı masa açıklaması

CHP'den 6'lı masa açıklaması
28 Nisan 2022 - 19:53 borsagundem.com

CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, DEVA Partisi'nin seçim kararının ardından gündeme gelen "6'lı masada çatlak mı var?" sorularına cevap verdi, Altay "6'lı masada hiç ama hiçbir sorun yok" dedi

CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay "7'nci Dönem Milletvekili Seçimi oy pusulasında, Cumhur İttifakı var; AK Parti, MHP bir sütun içinde. İttifaksız seçime girenler var. Ve Millet İttifakı var; CHP, Saadet Partisi, İYİ Parti. Önümüzdeki seçimde Millet İttifakı sütunundaki parti sayısı artabilir. Sayın Babacan'ın da söylediği bu. 'İttifaktan ayrılıyorum' demiyor, 'müstakil gireceğim seçime' diyor. 6'lı masada hiç ama hiçbir sorun yok" dedi.

"ASGARİ ÜCRET GÜNCELLENSİN UMUDU ASKIDA KALDI"

CHP'li Altay, Meclis'te düzenlediği basın toplantısı ile gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Altay, TBMM´nin Ramazan Bayramı nedeniyle 10 Mayıs Salı gününe kadar çalışmalarına ara verdiği hatırlatarak, "Tabii büyük beklenti vardı. 'Emekli ikramiyesi artacak' diye beklenti içine giren emeklilerimizin umudu askıda kaldı. 'Asgari ücret güncellensin' umudu askıda kaldı. Doktorlar ve sağlık çalışanlarının ekonomik iyileştirmesi askıda kaldı. Bayramdan önce bunlar halledilmeliydi" dedi.

Altay, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun, 2022 yılının 2'nci Enflasyon Raporu Bilgilendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmaya değinerek, "Bugün beyefendi 2022 Nisan'ında, 2022 enflasyon tahminini yıllık yüzde 42,8'e revize etti. Dünyada enflasyon tahmini 3 ayda 20 puan, yani yüzde 85 oranında değişen başka bir Merkez Bankası yok. Merkez Bankası Başkanı'na bir tavsiyede bulunalım; bence sen oradan kalk; Meteoroloji Genel Müdürlüğüne git, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nde staj yap" diye konuştu.

"6'LI MASADA SORUN YOK"

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Altay, DEVA Partisi´nin seçim kararı ile ilgili, "27'nci Dönem Milletvekili Seçimi oy pusulasında Cumhur İttifakı var; AK Parti, MHP bir sütun içinde. İttifaksız seçime girenler var. Ve Millet İttifakı var; CHP, Saadet Partisi, İYİ Parti. Önümüzdeki seçimde Millet İttifakı sütunundaki parti sayısı artabilir. Sayın Babacan'ın da söylediği bu; 'İttifaktan ayrılıyorum' demiyor, 'müstakil gireceğim seçime' diyor. Burada bu kadar kafa karıştıracak bir şey olduğunu zannetmiyorum. Hem Bahçeli, hem Erdoğan '6'lı masa yıkılsın' diye çok uğraşıyor. Bu 6'lı masa da sanıyorum Gezi gibi Erdoğan bakımından ve daha çok Bahçeli bakımından bir paranoyaya dönüşmeye başladı. Bir korkunun işaretidir. Bu doğru işler yaptığımızın işaretidir. 6'lı masada hiç ama hiçbir sorun yok. Bugün Sayın Temel Karamollaoğlu açıklamasında, 'seçim tarihi açıklandığı gün, adayımızı açıklayacağız' dedi. Nokta. Ben bir soru sorayım o zaman; Bahçeli 'adayım Erdoğan' dedi bugün. Erdoğan, senin adayın kim?" ifadesini kullandı.

CHP'den Mansur Yavaş'ın adaylığı hakkındaki iddialara yanıt

 

TBMM'de CHP ve MHP'li vekiller arasında gerginlik yaşandı

 

CHP Seçim Kanunu'nu mahkemeye taşıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)28 Nisan 2022 22:56

    Yeni oluşturulan sisteme göre olması gereken nedir? ittifatlar oluşturmak. Bunun neresi şaşırtıyor ? :D  Diğer tarafın devletin tüm güç ve imkanı v ekurumlarını kullanması çok doğal iken, diğer tarafın birlikte ortak ittifak kurması  neden garip geliyor ?  Ben devlet imkanlarının seçimlerde kullanıpmasına karşıyım HEP karşıdım. Millet için harcanması gereken paralar neden partilerin sçeimlerde başarısına kullanılsın ? heleki 278 bin kişi 1 ayda elektrıksiz kalmışken.  koalisyon olsa usd 10 olmadan program değişlirdi. Bu zırvalık sistmei ülkenin kadeniri derinden etkiliyor. Parlamenter sistem lazımç İngilterede kral ve kraliçe bile devlet yönetimine karışmaz iken, bizde bir baaşkan yargı kararınada, atmalarada,  ünülerdeki rektorden, memur tayinine, elçiliklerden, okul öğretmenlerine vb kadar karışıyor. Böyle sistem olamaz.

  • ALİ KODUŞ28 Nisan 2022 22:24

    6 galyandan bir şey çıkmaz.yakında gemi batar.

  • hakan28 Nisan 2022 22:50

    Bırak 6 galyan'ı falan da al bir seçim kararı bak bakalım, o zaman bir şey çıkar mı çıkmaz mı. Da siz de nerede o yürek. Korku dağları aştı. Nasıl bir çıngar çıkarsak da ohal ilan edip seçime gitmesek derdindesiniz.