E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCHP'de kritik hafta sonu---

CHP'de kritik hafta sonu

CHP'de kritik hafta sonu
26 Aralık 2015 - 09:36 borsagundem.com

İstanbul ve Ankara’dan çıkacak sonuçlar, hem parti yönetimi hem de parti içi muhalefet açısından büyük önem taşıyor

CHP’de, ocak ayında yapılacak büyük kurultayın kaderini etkileyecek il kongreleri, bu hafta sonu gerçekleştirilecek. Bugüne kadar 35’in üzerinde il kongresini tamamlayan CHP’de, hafta sonu aralarında İstanbul, Ankara, Antalya ve Adana’nın bulunduğu 40 ilde daha kongre yapılacak. Gözler, büyük kurultaya en çok delegeyi veren İstanbul ve Ankara il kongrelerinde olacak. İstanbul ve Ankara’dan çıkacak sonuçlar, hem parti yönetimi hem de parti içi muhalefet açısından büyük önem taşıyor. Olağan kurultaya 176 delege gönderecek İstanbul’un il başkanlığı için 20 dolayında aday adayının adı konuşuluyor. Yarışın, Cemal Canpolat ile Gökhan Zeybek arasında geçebileceği belirtiliyor.

ANKARA’DA İKİ ADAYLI YARIŞ
Kurultayda 64 delegeyle temsil edilecek Ankara il başkanlığı içinse iki aday yarışacak. Genel Merkez’in ve belediye başkanlarının desteğini alan mevcut İl Başkanı Adnan Keskin, yeniden aday oldu. Keskin’in performansından memnun olmayanlar ile parti içi muhalefet ise diğer aday Hikmet Tepe’nin etrafında kenetlendi. Ankara’da, “büyük bir sürpriz yaşanmazsa” Keskin’in yeniden seçilmesi bekleniyor.

İNCE BEKLEMEDE
Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin ise, ocak ayında yapılacak kurultayda CHP Genel Başkanlığı’na aday olup olmama konusundaki kararını, hafta sonu yapılacak il kongrelerinin ardından vereceği öğrenildi. İstanbul başta olmak üzere büyük il kongrelerinde “istediği sonuç çıkmazsa” İnce’nin genel başkanlık yarışına girmeyebileceği öne sürüldü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)