E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCHP ve İYİ Parti'nin düğümünü o isim mi çözecek?---

CHP ve İYİ Parti'nin düğümünü o isim mi çözecek?

CHP ve İYİ Parti'nin düğümünü o isim mi çözecek?
04 Aralık 2018 - 13:05 borsagundem.com

Yerel seçimlerde Ankara konusunda fikir birliğine varamayan CHP ve İYİ Parti, Cengiz Topel Yıldırım'ı ortak aday gösterebilir

CHP ve İYİ Parti arasında işbirliği görüşmelerinin tıkanmasına neden olan Ankara’da, düğümün Cengiz Topel Yıldırım üzerinde çözülmesi için çalışma yürütüldüğü öğrenildi.
Edinilen bilgiye göre 29 Kasım Perşembe günü Yıldırım, İYİ Parti Genel Merkezinden çıkarken görüldü. Yıldırım’ın, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüştüğü öğrenildi. Bu ziyaretin, Ankara’da yerel seçime ilişkin işbirliğinde yaşanan tıkanıklığı çözecek formülle ilgili olduğu bildirildi. Akşener’in, Yıldırım’ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına yeşil ışık yaktığı kulislerde konuşuluyor.

CHP YAVAŞ’I ÖNERMEDİ

CHP ve İYİ Parti’nin işbirliğine ilişkin bu güne kadar yürüttüğü görüşmelerde, tahmin edilenin aksine Ankara için Mansur Yavaş isminin gündeme gelmediği, Yıldırım’ın isminin ise masaya konulduğu iddia ediliyor. Bu gelişme nedeniyle İYİ Parti yönetimi, Yıldırım ile görüşme ihtiyacı duyduğu öne sürülüyor. Görüşmenin, o tarihte Almanya’da olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bilgisi dahilinde yapıldığı ve Yıldırım’ın görüşmenin ardından Kılıçdaroğlu’na bilgi verdiği kaydedildi.

KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞÜYOR

Yıldırım’ın, Kılıçdaroğlu ile zaman zaman bir araya gelerek Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı ile ilgili değerlendirmeler yaptıkları biliniyor. Son alarak da Yıldırım, 1 Aralık Cumartesi günü Kılıçdaroğlu ile bir araya geldiği öğrenildi. Hürriyet

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • :)04 Aralık 2018 18:06

    Siyasetten anlamam ama bence. Ankara da iyi parti kendini göstermeli. madem yıllardır ittifaklık edecek, iyi partide türkiye partisi oldugunu Ankarayı alarak gösersin ki, diğer illerde iyi partililerde aaa büyük partimişiz diyip laf dimleyip chp ye oy versin. ilerdede mhp alternatifi olan iyi parti ankara ile ülke partisi olup, güven ve güç versin. ittifaklıktada diğer yerlerden oy toplasın chp ye alternatif sunmasın.. böylece iyi parti tırt parti diel büyük parti imajı elde edecek ittifakdada fayda sağlayacaktır. ben borsa bilirim siyaset anlamam. bakış açısı ondan böyle geliyo bana belkide.

  • Türkoğlutürk 04 Aralık 2018 16:46

    Kılıçdaroğlu sakın bırakma koltuğu. Akp ye hizmet etmeye devam et.

  • Dasci04 Aralık 2018 14:43

    Boşuna yorulmayın kimse size oy vermez