E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCHP ve İYİ Parti'den mazbata talebi---

CHP ve İYİ Parti'den mazbata talebi

CHP ve İYİ Parti'den mazbata talebi
08 Nisan 2019 - 11:55 borsagundem.com

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve İYİ Parti İl Başkanı Buğra Kavuncu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'na mazbata verilmesi için İstanbul İl Seçim Kurulu'na dilekçe verdi.

İstanbul Adalet Sarayı'na İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu  ile gelen Kaftancıoğlu dilekçesini İstanbul İl Seçim Kurulu'na sundu.

Dilekçede, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem  İmamoğlu'nun Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) birleştirme tutanaklarından aldığı  verilere göre yaptığı açıklamada 4 milyon 169 bin 967 oy aldığı belirtilen  dilekçede, "29 Mart 2009 seçimlerinde, 3 Nisan'da İstanbul İl Seçim Kurulu  mazbatasını Kadir Topbaş'a vermiştir. 29 Mart 2014 seçimlerinde, 8 Nisan'da  İstanbul İl Seçim Kurulu mazbatasını Topbaş'a vermiştir. Tüm bu seçimlerde her  zaman olduğu gibi itirazlar vardı. Her iki seçimde de kesin sonuçlar mayıs ayında  açıklanmıştı." ifadeleri kullanıldı.

İmamoğlu'nun seçildiğine dair tutanağın verilmesinin önünde hiçbir  engel bulunmadığı kaydedilen dilekçede, mazbatanın verilmesi talebinde bulunuldu.

Basın mensuplarına açıklamada bulunan Kaftancıoğlu, "1 Nisan sabahı  Ekrem İmamoğlu seçimleri 24 bin 57 farkla kazanmıştır, belgesi buradadır.  Denildiği gibi 29 binler, 27 binler ortada yoktur. Maddi hataların düzeltilmesi 2  Nisan 15.00'e kadar sürmüştür. Sandık başlarında olan ve her seçimde olabilecek  maddi hataları bulduk. Maddi hataların düzeltilmesi bittiği anda Ekrem İmamoğlu  20 bin 388 oyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmuştur. Normalde sürecin  hukuksal olduğu bir seçimde, aslında süreç 3 Nisan'da burada bitmiştir. AK Parti  hiçbir hukuksal dayanağı olmadığı halde geçersiz oyların sayımı kararını  aldırtmıştır." diye konuştu.

Geçersiz oyların sayımı kararının İstanbul'da alındığını, AK Parti'nin  kazandığı il ve ilçelerde bu kararın olmadığını kaydeden Kaftancıoğlu, şunları  kaydetti:

"Demokrasilerde bir oy farkla bile kazanmak seçim sonucunu  belirlerken, İstanbul'da durum böyle olmayarak geçersiz oyların sayımı kararı  alınmıştır. Sandıkların yüzde 30'u açıldığında aradaki fark 18 bin 222 olmuştur.  Bu sabah sandıkların yüzde 91'i açılmıştır ve aradaki fark 15 bin 494'tür.  Geçersiz oyların tamamı sayıldığında da aradaki fark kapanmayacaktır ve Ekrem  İmamoğlu'nun İstanbul'u kazandığı bir kez daha tescillenmiştir."

Kaftancıoğlu, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Kavuncu ile birlikte  İmamoğlu'na mazbata verilmesi için dilekçe verdiklerini söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)