E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCHP ve İYİ Parti'den KPSS iddialarıyla ilgili suç duyurusu---

CHP ve İYİ Parti'den KPSS iddialarıyla ilgili suç duyurusu

CHP ve İYİ Parti'den KPSS iddialarıyla ilgili suç duyurusu
03 Ağustos 2022 - 17:28 borsagundem.com

CHP'li Kaya ile İYİ Partili Erdem, KPSS iddialarıyla ilgili ayrı ayrı suç duyurusunda bulundu.


CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya ile İYİ Parti Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Bahadır Erdem, 2022 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) lisans oturumundaki bazı soruların, bir yayınevinin sorularıyla aynı olduğu iddiasına ilişkin ayrı ayrı suç duyurusunda bulundu.

Konuyla ilgili Ankara Adalet Sarayı'na gelerek Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunan Kaya, daha sonra adliye önünde basın açıklaması yaptı.

Sınava yaklaşık 1 milyon 400 bin kişinin girdiğini anımsatan Kaya, aileleriyle birlikte yaklaşık 20 milyon kişiyi ilgilendiren iddialarla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını ifade ederek, "Soruların sıra numarası, şıkları ve doğru yanıt; bunun tamamı aynı kalibreden çıkmış. Bu konunun açığa çıkartılması gerekiyor." diye konuştu.

Kaya, başsavcılığın suç duyurusunda bulunulmasını beklemeden resen soruşturma açması gerektiğini söyledi.

"Objektif bir soruşturmanın yürütülmesine ivedi şekilde ihtiyaç vardır"

İYİ Partili Erdem'in avukatı aracılığıyla yaptığı suç duyurusuna ilişkin dilekçesinde ise sınav sorularının bazılarının bir yayınevinin kitapçıklarındaki sorularla aynı olduğu belirtildi.

Bu durumun önceden bazı kişilere ve yayınevlerine soruların verildiğine ilişkin şüphe oluşturduğu belirtilen dilekçede, "Tüm sürecin aydınlatılması ve suçun işlenip işlenmediğine dair objektif bir soruşturmanın yürütülmesine ivedi şekilde ihtiyaç vardır." ifadesi kullanıldı.

ÖSYM Başkanı görevden alındı

 

Erdoğan'dan Devlet Denetleme Kurulu'na KPSS talimatı

 

Muhalefetten KPSS tepkisi: Gençlerimizin emeğine ihanet ettiniz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • garip dunya03 Ağustos 2022 21:16

    birakin biraz vicdan hersey torbil oldu sanki belediye yokmu herkes bir konum olunca nasil olsa deneyim yok herkes para tabacak durum geldik

  • kamil03 Ağustos 2022 20:49

    İktidar buram buram çöküntü içinde,artık değişmesinin zamanı geldi.

  • ALİ YILDIRIM03 Ağustos 2022 19:39

    Benim çocuğum  KPSS den Türkiye 65.incisi olarak 95 puan aldı.kendisi 1,85 cm boyunda, bilgi olarak filozof gibi, ilk girdiği üniversite sınavında Türkiye 17 000 olmuş idi, diksiyonu ve konuşması güzel, fizikin mükemmel.Fakat 2022 yılında 5-6 memurluk sözlüsüne otomotikmen girdi her girdiği sözlüde bizim milletvekili , bakan, ve parti den adamamız olmadığı için tüm sözlülerde 60-70 puan alanları işe aldılar.Bizim çocuk da havasını aldı.Bizim suçumuz partili olmamak mı.bunun hesabını yüce ALLAH ın huzurunda soracağız.

  • Mucise Reis : )03 Ağustos 2022 18:19

    Bu işleri kökten çözecek çözümler bekliyorum şahsen. Değerli, kendini yetiştiren, geliştiren ve kafası çalışan gençlere bu ülkenin ihtiyacı var. Acilen kalıcı , ciddi, ve bu işlere bulaşanların cinayet suçu ile yargılanması gerkeli. çünkü yüzbinlerce gencin hayatını çalıyorlar. ömür boyu yaşantı değiştirecek bir katakulli bu işer.

  • ayse demir03 Ağustos 2022 20:09

    bu cozmek icin milletvekil adaylar sinav yapilmasi lazim parasi olan miiletvekil aday oluyor fakir de onlara bakiyor