E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCHP Seçim Kanunu'nu mahkemeye taşıyor---

CHP Seçim Kanunu'nu mahkemeye taşıyor

CHP Seçim Kanunu'nu mahkemeye taşıyor
10 Nisan 2022 - 12:14 borsagundem.com

Cumhuriyet Halk Partisi, Seçim Kanunu'nun 3 maddesinin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvuracak.

CHP başvurusunda, Cumhurbaşkanı tarafından onaylanmasının ardından Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Seçim Kanunu'nda değişiklik yapan Kanun'un 3 maddesinin iptalini isteyecek.

Dilekçe partinin hukukçu kurmayları tarafından hazırlandı.

NTV'de yer alan habere göre, İl ve ilçe seçim kurullarının oluşumları, kıdemli hakimler yerine birinci sınıf hakimler arasından kura çekimi ve üç ay içinde seçim kurullarının yeniden oluşturulması yönündeki düzenlemelerin Anayasa'ya aykırı olduğu için yürütmesinin durdurulması ve iptali talep edilecek.

Seçim kanununda değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı

 

Seçimde hangi il kaç milletvekili çıkaracak

 

TBMM'den geçti: Seçim barajı yüzde 7'ye düşürüldü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ10 Nisan 2022 16:59

    Alıştınız değil mi.milletvekili transferi yapmayı iyi parti meclise giremeyecek.bunların yapabilecekleri bir şey yok ancak tek yaptıkları yapılanları yıkmak.balon bunlar balon.

  • Mucise Reis ;)10 Nisan 2022 15:57

    Sandık içine gök kuşağı regi yüzlerce oy pusulası atılacak. Rengarenk seçim hakkı , seçim şansı kullanılacak... ama sandık açılınca tek renk çıksın oda SARI :D tek renk olsun ... Oldukça garip seçim sistemimiz ile ilerliyoruz. PARTİLER, MİLLET İÇİN ÇALIŞIR VE VARDIR... PARTİLER MİLLETİN GÜCÜNE İHTİYAÇ DUYAR, MİLLET HİÇ BİR PARTİNİN GÜCÜNE İHTİYAÇ DUYMAZ. kanunlarda millet için çıkar, partiler ve hesaplamalarına göre değil. Sen şahane yönetirsen, millet oyunu %99 alır kazanırsın sandık oyunlara gerek kalmadan. Yönetemiyorsan korkmalısın millet sana ihtiaç duymuyor demektır.