E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCHP Parti Meclisi'nden Kılıçdaroğlu'na ittifak yetkisi---

CHP Parti Meclisi'nden Kılıçdaroğlu'na ittifak yetkisi

CHP Parti Meclisi'nden Kılıçdaroğlu'na ittifak yetkisi
24 Nisan 2018 - 19:20 borsagundem.com

CHP’de Parti Meclisi seçimlerde ittifak yapabilmesi için genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na yetki verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, "Parti Meclisinde en geniş ittifak modelinin hayata geçirilmesi gerektiği konusunda mutabakat oluştu. Siyasi ittifak görüşmelerinin yürütülmesi ve gerekli her türlü kararın alınması konusunda Sayın Kılıçdaroğlu'na oybirliğiyle tam yetki verdi" dedi.

Bugün, "Dönem A partisi, B partisi dönemi değildir" diyen Kılıçdaroğlu, "Bütün siyasi partilerin liderlerine sesleniyorum. Biz her türlü özveride bulunmaya hazırız" diyerek ittifak kapısını açık bırakmıştı.

CHP Parti Meclisi (PM) bugün 24 Haziran'da yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimi nedeniyle olağanüstü toplandı. Toplantı sonrası Bülent Tezcan, şu bilgileri verdi:

-Parti Meclisi'nde en geniş ittifak modelinin hayata geçirilmesi gerektiği konusunda mutabakat oluştu. Siyasi ittifak görüşmelerinin yürütülmesi ve gerekli her türlü kararın alınması konusunda Kılıçdaroğlu’na oy birliğiyle tam yetki verdi. Milletvekilliği adaylığı için müracaatlar 30 Nisan başlayacak. 7 Mayıs’a kadar devam edecek.

-Parti Meclisimiz isimler üzerinde sürece zarar verecek bir değerlendirme yapmaktan kaçınmaktadır. Devam eden ittifak görüşmeleri vardır. İsimler noktasında özel tartışma açılmamıştır.

-Parti Meclisi'nin konuya ne kadar duyarlı yaklaştığının da sevindirici bir işaretidir.

-Aday saptama sürecinde, ismin bir gün önce ya da bir gün sonra saptanması kampanyanın yürütülmesiyle de ilgili bir konudur. En uygun sürede Cumhurbaşkanı adayımız açıklanacaktır.

-Şu aday olmalı, şu aday olmamalı diye bu süreci rezerve eden herhangi bir görüş oluşmamıştır. Parti Meclisi'miz Genel Başkan'a sonuç alacak kombinasyonu yapma konusunda da geniş bir yetki vermiştir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cezmi24 Nisan 2018 23:42

    Yav aday ol aday nasıl Chp ye başkan adayı oldun bunuda başar ..Eğer biraz gururu varsa bu Kılıçdaroğlu cuhurbaşkanlığına aday olur

  • EĞİTİM ŞART😎24 Nisan 2018 21:24

    TROLLER KENDINIZI BİRAZ YENILEYIN .MAKUL VE MANTIKLI YORUM YAPIN BARI.SAYFA SAYFA DOLAŞIYORSUNUZ .VÜCUT KİMYANIZ BIR HAYLİ BOZULMUŞ. 🤣🤣🤣

  • hadi oradan canımmmm25 Nisan 2018 02:28

    ulen moryel, yenildiniz ezildiniz üzüldünüz ağladınız çocuklarınız dahi ak partili oldu hala uslanmadınız ya . masallara devam...

  • gobel6624 Nisan 2018 21:12

    Yetki verecek başka adam bulamadınız mı? görmemişe yetki vermişler gitmiş FETÖ'ye teslim etmiş.

  • İmkansızı olur kılmak 24 Nisan 2018 20:57

    Sanki soran var da yetki veriyorlarmış ...

  • Ahmet Özbir24 Nisan 2018 20:44

    ABİDİK GUBUDİK İTTİFAK'ın çağdaş, yaklaş, sahibinden kiralık, cukka, mukka birçok entrika, bunları gören uyanık Türk Milleti sen bunları asla yutma!

  • Wikileks24 Nisan 2018 20:33

    Kılıçdaroğlu muharrem inceyi aday gösterip ona yeterli desteği göstermeyip ikinci turda akşenere destek verebilir böylece muharrem ince milletvekilliği düşücek ve bir daha ona rakip olamıyacak .misal bir taşla iki kuş vurmak

  • Wikileks25 Nisan 2018 01:48

    Asıl sen nasıl bildin la benim bildiğimi.müneccim misali. başkasının yorumuna maydonoz olmasanız olmaz demi la.

  • Wiki24 Nisan 2018 21:26

    Nasıl da bildin la.Muneccim misali

  • Wers24 Nisan 2018 20:05

    Bunların amacı ortalığı karıştırmak,, hala ortada bir adayları yok yazıklar olsun CHP ye Türkiye yi ekonomik olarak kötü türkiye'yi bunalıp aradan çıkmayı mı düşüyorsunuz bravo

  • Kral çırılçıplak24 Nisan 2018 20:47

    Harbiden doğru diyon be 16 yıldır ne çektik şu chp den beri yav sende ki şu kafayı yaşamak için hergün a haber izliyom yine olmuyor be 😅😅😅

  • Vatandaş24 Nisan 2018 19:35

    Sn. Kılıçdaroğlunun demokrasi için, parlamento dışında tek oy kalmamasına gayret edeceğini düşünüyorum.