E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCHP olağanüstü kurultaya mı gidiyor?---

CHP olağanüstü kurultaya mı gidiyor?

CHP olağanüstü kurultaya mı gidiyor?
05 Mayıs 2017 - 12:07 borsagundem.com

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, CHP'nin kurultaya gidebileceğinin sinyalini verdi

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, partideki değişimin acil ihtiyaç olduğunu söyledi. İnce, "Partimizi lütfen yormayın. Ülkemizi lütfen yormayın. Olağan kurultay diyerek 8 aya yayarak tartışmayı uzatmayın. Değişim taleplerini kapatmaya çalışmayın. Ben aday değilim, ama adayı ben belirlerim" demek, "Ben aday olursam seçimi kazanamam" demektir. Bu anlayış, yenilgi ruhunun içselleştirildiğini göstermektedir. Bu durum, yeni bir heyecana ihtiyaç olduğunu göstermektedir. Burası adaylık açıklama yeri değil. Onlar sonraki işler. Ben hiç iddialarından vazgeçmiş birine benziyor muyum?" dedi.

CHP'li Muharrem İnce, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. İnce özetle şöyle konuştu: "16 Nisan’a kadar çok iyi bir çalışma yürüttük ama o günden sonra böyle olmadı. AKP kanunsuz bir başvuru yaptı. YSK tamamen kanunsuz bir karar verdi. CHP yönetimi de ne yazık ki üzerine düşeni yapamadı. 30’u 35 yapmak yetmiyor. Artık 50+1 gerekiyor. CHP kendini bu yeni düzene göre yeniden düzenlemelidir.

YAPILMASI GEREKEN BELLİ

Yapılması gereken bellidir. Derhal seçimli olağanüstü kurultay yapılmalıdır. Yeni sistemde cumhurbaşkanını yüce divana göndermek için 400 milletvekili gerekiyor, "Bu imkansız" deyip meydanlarda Cumhurbaşkanı'nı eleştirirken "CHP'de olağanüstü kurultay için 650'ye yakın imza gereklidir, yüzde 50+1 gereklidir" dersek insanları kandıramayız. Türkiye için demokrasi istiyorsak önce partimizde bunu sağlamalıyız. CHP Genel Başkanı istediği zaman istediği kişiyi genel başkan yardımcısı yapıyorsa, Cumhurbaşkanı'na "İstediğin valiyi istediğin zaman görevden alıyorsun" diyemeyiz. Delegelerden korkmamalıyız. Mevcut delegeler de bizim kardeşimizdir, yeni delegeler de kardeşimizdir.

'BEN ADAY DEĞİLİM DEMEK SEÇİMİ KAZANAMAM DEMEKTİR'

Kurultay isteyenleri disipline gönderirim demek yerine, birlikte kahve içmeye ihtiyacımız vardır. Kavga lüksümüz yok. Bu delegeler Genel Başkanı bine yakın oyla seçti. Delegelere güveneceğiz. Ortak iyiyi bulmak zorundayız. Kendi üyesinin eleştirilerine katlanamayanlar, büyük uzlaşmayı nasıl kulacaklar. 2019'da yapılacak seçimlerde milliyetçilerle, Kürtlerle, bizim dışımızda oluşumlarla nasıl bir araya gelecekler. Kendi arkadaşlarına katlanamayanlar bunu millete nasıl anlatacaklar. "Ben aday değilim, ama adayı ben belirlerim" demek, "Ben aday olursam seçimi kazanamam" demektir. Bu anlayış, yenilgi ruhunun içselleştirildiğini göstermektedir.

DEĞİŞİM TALEPLERİNİ KAPAMAYIN

Bu durum, yeni bir heyecana ihtiyaç olduğunu göstermektedir. Marjinal bir kişi, yüzde 10'luk bir dünya görüşünü yüze 50'lere getirmişse, sosyal demokratlar yüzde 65'i hedeflemelidir. Değerli arkadaşlarım, bizim çağrımızdır. Partimizi lütfen yormayın. Ülkemizi lütfen yormayın. Olağan kurultay diyerek 8 aya yayarak tartışmayı uzatmayın. Değişim taleplerini kapatmaya çalışmayın. CHP'nin yeni kadrolara, yeni söylemlere ihtiyacı vardır. Bunu zamanında yapmazsanız, zamanı yöneten olmaktan çıkar, zamanın yönettiği kişi olursunuz. Toplayın olağanüstü kurultayı, bu işi bitirin. Olağan kurultay sürecinde ise bu yüzde 49'u, yüzde 51 yapmaya çalışalım."

'ADAY OLACAK MISINIZ?' SORUSUNA YANIT

İnce daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İnce "Olağan kurultay süreci devam ederse aday olacak mısınız?" sorusunu şöyle yanıtladı: "Burası adaylık açıklama toplantısı değil. Ben partimin cumhuriyetin durumunu anlatmak istedim. Benim elimde olağan kurultay takvimi yoktur. Siz de var mı? Bu olağanüstü kurultay talebini kapatmak için ortaya atılmıştır. Burası adaylık açıklama yeri değil. Onlar sonraki işler. Ben hiç iddialarından vazgeçmiş birine benziyor muyum?"

CHP'NİN CUMHURBAŞKANI CHP'Lİ Mİ OLMALI?

İnce, "Olağanüstü kurultay için imza toplamayı düşünüyor musunuz?" sorusu karşısında "O sonraki bir iş. Genel Başkan’ın böyle bir yetkisi var. Şık olanı budur. O sonra konuşulacak bir konu" dedi. "CHP’nin cumhurbaşkanı adayı CHP’li mi olmalı?" sorusunaysa İnce'nin yanıtı şu oldu: "Bunu Sayın Genel Başkan belirleyemez. Bunu ben veya 14 milletvekili de belirleyemez. Bunu PM ve MYK da belirleyemez, belirlememelidir. Buna partinin en üst makamı olan Kurultay karar vermelidir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • UZM.05 Mayıs 2017 14:45

    Kılıçdaroğlu nun dediği gibi, genel başkan ayrı, başkan ayrı olmaz, oyun kuralına göre oynanmalı, belirlenecek başkan adayı aynı zamanda ve mutlak suretle genel başkan olmalıdır.. bu genel başkan ve başkan adayı 2019 seçimlerinde erdoğan a karşı CHP yi veya %49 u temsil etmelidir. Öyle dışarıdan aday belirlemeyle, ekmeleddin usülü seçim olmaz, olamaz ve tutmaz....