E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCHP İş Bankası hisseleriyle ilgili harekete geçti---

CHP İş Bankası hisseleriyle ilgili harekete geçti

CHP İş Bankası hisseleriyle ilgili harekete geçti
19 Ekim 2018 - 08:51 borsagundem.com

İş Bankası hisseleriyle ilgili harekete geçen CHP, Meclis’te izlenecek yol, hukuk alanında yapılacak girişimler ve sahada yürütülecek planlamalarla ilgili üç ayrı çalışma grubu oluşturdu

Mustafa Kemal Atatürk'ten miras kalan İş Bankası'ndaki hisselerinin Hazine'ye devriyle ilgili Erdoğan'ın "Konuyu Meclis'e getirip, bu hisselerin Hazine'ye devrini sağlayacağız" sözlerinin ardından CHP, değişik olasılıklara karşı eylem planları hazırlamaya başladı.

Önceki günkü kapalı grup toplantısında, bu konunun yasalaşması durumunda CHP'nin kurucusunun vasiyetine sahip çıkamamış parti pozisyonuna düşeceği, bunun da CHP'nin itibarsızlaştırılması anlamına geleceği vurgulandı. 

Toplantıda CHP'nin İş Bankası'ndaki hisselerinin Hazine'ye devrine yönelik Meclis'e sunulacak bir düzenlemenin Türkiye'de mülkiyet hakkını tartışmaya açacağı ve bu durumun serbest piyasa ekonomisine de darbe anlamına geleceği, yalnızca CHP açısından değil, Türkiye'nin en büyük özel bankasına yönelik bir girişim olduğu da konuşuldu.

Tüm milletvekillerinin bu konuda kararlılık göstererek en sert muhalefeti yapması gerektiği vurgulandı.

İş Bankası'yla ilgili Meclis'te izlenecek yol, hukuk alanında yapılacak girişimler ve sahada yürütülecek planlamalarla ilgili üç ayrı çalışma grubu oluşturuldu. CHP'li milletvekilleri seçim bölgelerinde çalışmalar yürütürken partinin görüşünü anlatarak, kamuoyunun nabzını tutacak.(Mesut Hasan Benli/Hürriyet)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Atatürk’ün malı hazinenin malıdır19 Ekim 2018 21:45

    Dünyada CHP dışında örneğinde YÖK..büyük haksızlık.acil hazineye yani millete verilmeli...

  • bankacı19 Ekim 2018 20:30

    kazım kartalgözlü.bir hukuk profesörü olduğunuz belli.miras hukukunu hakikaten çok güzel yorumlamışsınız bu hukuk bilginizle cumhurbaşkanlı ğı hukuk işleri başkanlığına atanmanız gerekir.-eğer okuma yazman varsa. git bir miras hukuku kitabı alda oku.yorum yaparkende sana tavsiyem bir tercümandan yardım al

  • Vatandaş19 Ekim 2018 19:21

    Hisseler CHP'nin değil. Atatürk'ün. Ayrıca hisselerin geliri CHP'ye gitmiyor. Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumuna gidiyor. Vasiyet böyle. Parasızlıktan bu hisseleri "seçim harçlığı" yapmak istiyor iktidar.

  • merakım19 Ekim 2018 11:36

    Cumhurbalkanımız kendi sabit getirili gelirini, AKp için bağışlıyorum dese, AKP de bunu partiye deil, sadece eğitim vafıklarına öğrencilere dağıtılacak bir kuruma veriyorum dese... Halkın cumhuru, 15 temmuz liderimizin vasiyeti kabul olmaz, o halkımızın lideridir dese... hukuk buna ne dicek? vasiyeti iptal edilip, hazineyemı geçecek ? hukukcu biri cevaplarsa mutlu olurum. teşekkurler

  • KAZIM KARTALGÖZLÜ19 Ekim 2018 11:28

    iş bankasının hisselerinin bir partinin malı gibi olması yanlış birşeydir.o zaman diğer partiler bu ülkelinin partisi değilmidir.acilen chp den alınmalı hazineye gecmeli fakat kesinliklede satılmamalı.yine Atatürk ün yasiyeti mesala MB sından atanacak kişiler tarafından yürütülmelidir.chp yıllarca iş bankası bitirdi.

  • :)19 Ekim 2018 11:46

    isim soy isim yazmışsınız keazım alkışlarım. TC kimlik nonuzuda belirtirseniz silere kısa sürede takdirnama, serfitika gönderebiliriz. Arabamında bakımı geldi bi yağ kontrolu yapabilirmisiniz : )) teşekkurler

  • gobel6619 Ekim 2018 11:19

    CHP ne mal olduğunu gene göstermiş, hiç bir konuyu bu kadar ciddiye alıp komisyonlar kurmamıştı, konu rant olunca bakın nasıl çalışıyor. Adamlar çalışkan adamlar.

  • han19 Ekim 2018 09:24

    Bence CHP ye yakışan hisselerini devlete vermektir. Siyasi partilerin şirketlere ortak olması doğru değil. Atamızın tüm varlıkları milletimize aittir bir partinin malı olamaz. CHP de koltuk sevdalısı insan çok bunun en önemli sebebi iş bankasının paralarını ceplerine doldurmak olduğu için diye düşünüyorum.