E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCHP Çubuk Başsavcısı için HSK'ya başvuracak---

CHP Çubuk Başsavcısı için HSK'ya başvuracak

CHP Çubuk Başsavcısı için HSK'ya başvuracak
30 Nisan 2019 - 17:24 borsagundem.com

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, Çubuk'ta gözaltına alınan 9 kişiyi de serbest bırakan başsavcı hakkında HSK'ya suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, Çubuk'ta gözaltına alınan 9 kişiyi de serbest bırakan başsavcı hakkında HSK'ya suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. Başsavcı hakkında görevi kötüye kullanma suçundan soruşturma talep edilecek.

Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na a yönelik linç girişimini yapanların, öldürme kastıyla hareket eden meczupların, evin yakılması için tahrikte bulunup ‘evi yakın diye haykıranların’ ve ‘öldürün’ diye bağıranların tutuklamaya sevklerinin bile yapılmamış olması, Cumhuriyet Başsavcısı’nın tarafsız olmadığı, nesnel davranmadığı ve daha ötesi siyasilerin baskısı altında bulunduğu düşüncesini ortaya çıkarmıştır. Bu nedenlerden ötürü görevinin gereklerini yapmadığını düşündüğümüz Çubuk Cumhuriyet Başsavcısı hakkında görevi kötüye kullanma suçundan soruşturma başlatılmasını ve disiplin işlemi yapılmasını sağlamak üzere Hakimler ve Savcılar Kuruluna başvuru yapacağız."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)