E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCHP belediye bütçeleri için kaynak kitap hazırladı---

CHP belediye bütçeleri için kaynak kitap hazırladı

CHP belediye bütçeleri için kaynak kitap hazırladı
18 Ekim 2020 - 15:55 borsagundem.com

CHP yönetimi, partili belediyelerin gelir kaynaklarının artırılması amacıyla, yerel yönetimlere yol gösterici içeriklerin yer aldığı bir "bütçe kitabı" hazırladı

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı tarafından, partili belediyelerin öz gelirlerinde artış sağlamalarına yardımcı olmak için, "Belediyelerde Gelir Artırıcı Faaliyetler Çağdaş Finansman Modelleri" başlıklı bir çalışma hazırlandı.

Kitap haline getirilen çalışma, partili 249 belediye başkanlığına gönderildi.

Özellikle pandemi sürecinde belediyelerin gelir kaynaklarının azaldığı vurgulanan kitapta, yerel yönetim mevzuatlarından kaynaklanan ancak birçok belediyenin tahsil etmediği gelirler hakkında bilgilendirici ve yönlendirici içeriklere yer verildi.

Kitapta, belediye sınırları içinde bulunan, baz istasyonları ve fiber optik alt yapı tesislerinin tasnif ve teknik analizine ilişkin gelir getirici proje faaliyeti yürütülebileceği vurgulandı.

İş yerlerinin katı atıklarının toplanmasında ve kaldırım işgallerinden de gelir elde edilebileceği belirtilen kitapta, ilan ve reklam gelirlerinin artırılmasının önemine işaret edildi.

Kitapta, Asansörlerin Periyodik Kontrol Yönetmeliği'nden kaynaklı gelirlere ilişkin olarak da bilgi verilirken, Elektrik Tüketim Vergisi gelirlerini artırmak için dikkat edilmesi gereken hususlar da sıralandı.

"Başarılı olmak zorundayız”

Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da kitap için kaleme aldığı sunuş yazısında, "Yerel seçimlerde gösterdiğimiz başarı, ülkemizin yarınları için umut ışığı doğurmuştur. Hep beraber kazandığımız bu başarıyı iktidarla taçlandırabilmek için, siz belediye başkanlarımıza önemli görevler düşmektedir. Başarılı olmak bizim için zorunluluktur." ifadelerini kullandı.

Torun, şunları kaydetti:

"Göreve başladığınız günden itibaren gösterdiğiniz başarıları devamlı kıldığımızda, iktidarın kapıları partimize ardına kadar açılacaktır. Görevlerinizi zor şartlar altında layıkıyla yerine getirdiğinizin farkındayız. İktidarın yerel seçimlerde yaşadığı hezimeti, sizlerin üzerinde baskı kurarak ve hizmetlerinizi engelleme girişiminde bulunarak unutturmaya çalıştıklarını da biliyoruz. Bu duruma ek olarak, pandemi nedeniyle artan iş yükünüz ve belediye gelirlerindeki düşüş de eklendiğinde, kıt kaynaklarla çok büyük işler yaptığınızın farkındayız.

Sınırlı kaynaklarla zor işler başarmaktasınız. Yaşadığınız ekonomik sorunlara bir nebze de olsa katkı sağlayacağını düşündüğümüz bu çalışmayı sizler için hazırladık. Belediye mevzuatlarından kaynaklanan ancak birçok belediyenin farkında olmadığı, bütçe içerisinde tahakkuk ve tahsil oranlarının düşük olduğu, öz gelir artırıcı çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgileri bu kaynakta bulabilirsiniz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Minsk üçlüsüne Ermenistan tepkisi

 

TBMM heyeti Azerbaycan'ı ziyaret ediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • NAZLI18 Ekim 2020 23:05

    ALLAHIM SEN BU CHP VE HDP den VATANIMIZI DEVLETIMIZI MILLETIMIZI KORU ALLAHIM.COK KORKUYORUM BU PARTILERDEN...ÇHP BASINDA MUHAREM INCE OLSAYDI DAHA GUVENILIR BIRISI 

  • ANYAN BARIŞYAN19 Ekim 2020 00:07

    Dostumuz muhalefet partileri başta olsa biz azerbeycan a asla yenilmez % 20 en az toprağını daha alır idik.

  • Vatandaş18 Ekim 2020 22:57

    Hizmete gerek yok, heykel yapsın yeter, CHP adı üstünde heykel partisi

  • TARKUT TARKAN18 Ekim 2020 21:03

    Malesef chp li belediyeler milletten belediye ye kaynakları söke söke alıyor 30  milyon TL li yalova belediye başkanı bir kalemde götürde diğerleri basında yer almaktadır.merak edenler arar bulurlar.

  • BORSACI18 Ekim 2020 17:56

    istanbul büyük şehir belediye başkanı işi gücü bırakmış şimdi fransız kanallarına türkiyede insan hakkı yok deyip sürekli propoganda yapıyor adamların maksadı iş yapmak degil sayın kılıçtaroglu bagıra bagıra işçi hakkından bahsediyor oysaki belediyleri sürekli kapı önüne işçi koyuyor.bunların maksadı ülke degil ,hizmet degil.

  • ZEYREK ZEMHERİ18 Ekim 2020 21:21

    Demek ki dostları öyle yapın diyor onlarda aynen yapıyorlar.

  • Biri18 Ekim 2020 18:27

    Bunlar yalancı solcu tasma ABD nin elinde

  • EKRİST18 Ekim 2020 17:03

    yalova belediyesinde 22 milyon TL lik yoksuzluk yargı tarafından kanıtlandı .ve diğer belediyedeki yolsuzluk chp ne olacak.rakam öyle büyük ki 30 milyon TL lerden başlıyor büyük rakam bunlar.

  • bencede...18 Ekim 2020 16:58

    bu kitap ile birlikte hizmette uçuşu görün siz şimdi...

  • Biri18 Ekim 2020 16:05

    Tüh Yalova belediyesi eski başkanı vefa salman bu kitaptan yararlanamayacak