E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCHP, ABD'nin skandal kararını eleştirdi---

CHP, ABD'nin skandal kararını eleştirdi

CHP, ABD'nin skandal kararını eleştirdi
13 Aralık 2019 - 14:29 borsagundem.com

ABD'nin skandal kararına CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz tepki gösterdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, ABD Senatosunun 1915 Ermeni olaylarını "soykırım" olarak tanıyan bir karar tasarısını kabul etmesine ilişkin, "Bu kararı kınıyor, önümüzdeki dönemde bu kararın yaratacağı olumsuz iklimden tarafların atacağı akılcı, sağduyulu ve uzun erimli adımlarla en kısa zamanda kurtulmak gerektiğine inanıyoruz." ifadesini kullandı.

Çeviköz, yazılı açıklamasında, ABD Senatosunun 1915 olayları ile ilgili olarak  hazırlanan karar tasarısını kabulünün, Türkiye ile ABD arasındaki ikili ilişkilerde onarılması güç izler bırakacak ve tarihsel bir kırılma yaratacak nitelikte olduğunu, CHP tarafından da derin bir endişe ve üzüntüyle karşılandığını belirtti.

Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerin uzun bir süreden beri çoklu ve eş zamanlı sınamalarla dolu bir süreçten geçtiğine dikkati çeken Çeviköz, iki ülke ilişkilerinin ortak birikim ve deneyimlerin zenginleştirdiği bir stratejik müttefikliğe dayalı olduğunun asla unutulmaması gerektiğine işaret etti.
Böyle bir dönemde mevcut sınamaların olabildiğince zararsız biçimde bertaraf edilmesi için çalışılması gerekirken, farklı tarafları ilgilendiren tarihi olayların Türkiye-ABD ilişkilerine yeni engeller oluşturacak şekilde gündeme getirilmesini talihsiz bir gelişme olarak niteleyen Ünal Çeviköz, şunları kaydetti:

"Bu kararla birlikte Türkiye'nin içinde bulunduğu yalnızlığın boyutları ne yazık ki bir kere daha ortaya çıkmıştır. CHP olarak, tarihi konuların ilgili ülkelerin kendi aralarında çözüme kavuşturulması gerektiğine ve üçüncü ülkelerin bu konuda taraf olmalarının sorunların çözümünü zorlaştırdığına inandığımızı bir kez daha hatırlatmak isteriz. Bugün ABD Senatosu tarafından alınan kararın, çıkmaza giren Türkiye-ABD ilişkilerine veya Türkiye ve Ermenistan halkları arasındaki diyaloğa olumlu ve yapıcı bir katkı sağlaması beklenmemelidir. Bu kararı kınıyor, önümüzdeki dönemde bu kararın yaratacağı olumsuz iklimden tarafların atacağı akılcı, sağduyulu ve uzun erimli adımlarla en kısa zamanda kurtulmak gerektiğine inanıyoruz. Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerin yeniden normalleşmesine ve gelecekte yine ortak çıkarlara ve müttefiklik ilişkilerine dayalı bir stratejik bakışın hakim olacağına olan inancımızı canlı tutmak istiyoruz."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HALİL KARTAL13 Aralık 2019 18:28

    CHP inandırıcılığını ve gündemi takip ediciliğini yitirdi.ülkemizle ilgili konularda aynen onlar gibi düşünmekte ve onları destelemekte onların yanında yer almakta ve bizleride onlara şikeyet etmektedir.ben bunların yaptığı eleştiriyi samimi bulmuyorum.chp nin tüm kadrosu değişmeden ve özüne dönmeden de asla terör partileri ile iş ve ittifak yapan ülkemi savunaman gelecekteki düşmanlarımızın ülkemiz için yapacakları kalleşlikleri daha önceden öngöremeyen oluşumlara asla oy vermem. KONTROLLÜ VE ZORAKİ BİR ELEŞTİRİ OLMUŞ  yani yapmak için yapılmış.

  • Fffff13 Aralık 2019 16:07

    Zahmet olmuş... Eleştiri yapmak için teeee abdye bakacaklarına! Ermeni soykırımı yalanını tanıyacağını açıklayan, yanı başlarında ki Chpnin ortağı Hdp ve sehattin demirtaşı eleştirebilselerdi... Keşke çizgisini beğendikleri kişinin de Ermeni soykırımı yalanını kabul ettiğini akıl edebilselerdi... Aslında Chpnin hoşuna gider Ermeni soykırımı yalanı, tecrit olayları Osmanlı zamanı yaşandığı, CHP Osmanlı Devleti düşmanı olduğu için hoşlarına gider.

  • Selahattin Ölmez13 Aralık 2019 16:00

    pek samimi bulmadım.kontrollü eleştiri olarak düşünmekteyim.chp ATATÜRK ün partisi asla olamaz bugünkü yönetimle.çünkü teröristleri destekleyen parti ile el ele kolkola yürüyüp ittifak yapıp onların avuklığını yapmaktadırlar.

  • HÜLYA ÇİFTCİ13 Aralık 2019 15:58

    ilk defa olumlul bir hareketini gördüm partinin.

  • Sınan13 Aralık 2019 15:56

    Iyi ama milletvekil maas tepki goster baskan