E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemChicago Tribüne satıldı, çalışanlar ayaklandı---

Chicago Tribüne satıldı, çalışanlar ayaklandı

Chicago Tribüne satıldı, çalışanlar ayaklandı
17 Şubat 2021 - 10:18 borsagundem.com

Çalışan sayısını azaltarak kar peşinde koşmasıyla ünlenen hedge fon, Chicago Tribune başta olmak üzere birçok yerel gazetenin yayımcısı şirketin kendine ait olmayan hisselerini 630 milyon dolar bedel üzerinden satın alıyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yüksek riskli yatırımları tercih ettiği için hedge fon olarak bilinen Alden Global Capital, yazılı basının bitme noktasına geldiği bir dönemde en riskli yatırımını yaptı. Fon, Chicago Tribune başta olmak üzere birçok yerel gazetenin yayımcısı şirketin kendine ait olmayan hisselerini 630 milyon dolar bedel üzerinden satın alıyor.

CNN’in haberine göre satın alma tamamlanır tamamlanmaz bazı yerel gazeterin kar amacı gütmeyen kuruluşlara satışı gerçekleşecek.
Alden Global Capital'in, 2019'da yaklaşık % 32 sahiplik ile şirketin en büyük hissedarı olduktan sonra şirketin tamamını satın alması uzun zamandır bekleniyordu. 
Yüzlerce Tribune çalışanı protesto etmek için bir mektup imzalamış ve bu fonun "habercilerin sayısını azaltarak ve adil ücret ve sosyal hakları reddederek halihazırda zayıf olan operasyonlardan kısa vadeli kâr elde etme konusundaki geçmişini" gerekçe göstermişti. 

Tribune'e ait haber merkezlerinin bazı çalışanları, hedge-fon sahipliği için alternatif seçenekler aradılar. Hartford Courant çalışanları düzenledikleri bir kampanya aracılığıyla kar amacı gütmeyen kuruluşa satışı araştırdılar. Baltimore Sun'ın "Güneşimizi Kurtarın" kampanyası da aynısını yaptı.

Salı günkü haber bülteninde Alden, Baltimore Sun Media Group'u, otel zinciri Choice Hotels International'ın başkanı Stewart Bainum Jr. tarafından yönetilen kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Sunlight for All Institute'a satmayı kabul ettiğini duyurdu. Medya grubu arasında The Baltimore Sun, Annapolis'teki Başkent Gazetesi, The Carroll County Times ve diğer yerel kuruluşlar yer alıyor.

Alden ve Tribune Salı günü ortak bir açıklamada, Tribune yönetim kurulunun, özel bir komitenin Alden'in önerisi de dahil olmak üzere seçeneklerini değerlendirmesinin ardından anlaşmayı onayladığını söyledi. Anlaşmanın bu yılın ikinci çeyreğinde tamamlanması bekleniyor ve Alden ile bağlantısı olmayan hissedarların üçte ikisinin onayını gerektiriyor.

Duyuru, Tribune'ün kendi çalışanlarından bazılarının şimdiden eleştirilerini aldı. The Tribune'da belediye binası muhabiri Gregory Pratt, "Kesinlikle korkunç bir haber" diye tweet attı. Baltimore Sun'dan Pamela Wood, Alden'in satın almasının "gerçekten korkunç" olduğunu söyledi. Margaret Sullivan gibi diğer medya gözlemcileri, Baltimore Sun'ın kâr amacı gütmeyen bir kuruluşa satışını kutladılar ve bunu "Alden / Tribune gelişimindeki tek parlak nokta" olarak adlandırdılar. Tribune Publishing aynı zamanda Virginia'nın Daily Press ve The Virginian-Pilot adlı şirketi Sun Sentinel ve Orlando Sentinel ile Pensilvanya Lehigh Valley'den The Morning Call'un da sahibidir. Şirket , salgın sırasında The Daily News, The Morning Call ve The Orlando Sentinel dahil olmak üzere birçok haber odasını kapattı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)