E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaChicago Fed Başkanı: Faiz artışı 2 yıl daha devam etmeli---

Chicago Fed Başkanı: Faiz artışı 2 yıl daha devam etmeli

Chicago Fed Başkanı: Faiz artışı 2 yıl daha devam etmeli
18 Nisan 2018 - 07:33 borsagundem.com

Chicago Fed Başkanı Evans: Fed, enflasyonda sağlıksız bir yükseliş riski yaratmadan faizleri artırmaya devam edebilir

Chicago Fed Başkanı Charles Evans, Fed'in faizleri yavaş yavaş artırmaya enflasyonda sağlıksız bir yükseliş yönünde çok fazla risk yaratmadan önümüzdeki iki yıl devam edebileceğini söyledi.

"Enflasyonda bir patlama yönündü büyük bir risk öngörmüyorum" diye konuşan Evans, "Bu resim devam ettikçe, Fed faiz oranlarını enflasyon baskılarında herhangi bir artış olup olmadığını izleyerek
kademeli şekilde artırabilir" dedi.

Bazı ekonomistler Fed'in enflasyonun hızlanmasını engellemek için faizleri daha hızlı artırmasının gerekebileceği uyarısında bulunuyorlar. Ancak Fed'in 1970'lerde yaptığı hataları tekrarlamasının çok küçük bir risk olduğunu ifade eden Evans, "Bu sefer enflasyon ve enflasyon bekleyişleri düşük ve ücretlerde keskin bir artış olmadan enflasyonda yükseliş hayal etmek zor. Eğer düşük işsizlik enflasyon üzerinde küçük bir baskı yaratmaya devam eder ise Fed'in faizlerde küçük ayarlamalar
yapması gerekebilir. Gelecek verileri daha sabırlı okuma ve bunlara tepki verme fırsatımız olduğunu düşünüyorum. Enflasyonda toparlanma bekliyorum, ancak 1970'lerde yaptığı gibi hızlı veya problemli değil" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)