E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCherokeeler'den Jeep'e uyarı: Kabile adımızı kullanmayın---

Cherokeeler'den Jeep'e uyarı: Kabile adımızı kullanmayın

Cherokeeler'den Jeep'e uyarı: Kabile adımızı kullanmayın
23 Şubat 2021 - 10:52 borsagundem.com

Cherokee Nation baş şefi Chuck Hoskin Jr., "Adımızın bir arabanın yanına yapıştırılması bizi onurlandırmaz" dedi.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Cherokee Ulus şefi, Jeep'in kabilenin adını kullanmayı bırakmasını istiyor

Cherokee Nation baş şefi Chuck Hoskin Jr., "Adımızın bir arabanın yanına yapıştırılması bizi onurlandırmaz" dedi. NBC News haberine göre Cherokee Nation şefi, Jeep'in kabilenin adını araçlarında kullanmayı bırakmasını istiyor.

Cherokee Nation baş şefi Chuck Hoskin Jr., "Eminim bu iyi tasarlanmış bir yerden geliyor, ancak ismimizin bir arabanın yanına yapıştırılması bizi onurlandırmıyor," dedi.

Bir Cherokee Nation sözcüsü, Car and Driver'a sağlanan ve Pazartesi günü yayınlanan açıklamayı doğruladı. Ocak ayında yapılan bir soruşturmanın ardından otomobil dergisine gönderildi.

Jeep'in sahibi Stellantis yaptığı açıklamada, "Araç isimlerimiz, Yerli Amerikan halkını asalet, cesaret ve gururlarından ötürü onurlandırmak ve kutlamak için yıllar boyunca özenle seçilmiş ve yetiştirilmiştir," dedi. İki Jeep aracı, her ikisi de spor hizmet araçları olan Cherokee ve Grand Cherokee adını kullanıyor. Orijinal Cherokee, 1974'te piyasaya sürüldü.

 

Jeep Cherokee, 2001 yılına kadar üretime devam etti ve yerini Liberty aldı. 2013 yılında Jeep, Liberty'nin yerine geçecek ismin geri döndüğünü duyurdu. Grand Cherokee, 1993 model yılı ile tanıtıldı.

Şirket, "Cherokee Nation Baş Şefi Chuck Hoskin, Jr ile saygılı ve açık bir diyaloğa her zamankinden daha çok bağlıyız" dedi.

Cherokee Nation sözcüsü, Stellantis ve Hoskin'in geçen ay şirketin kendilerine ulaşmasının ardından bir Zoom araması yaptıklarını söyledi.

Sözcü Hoskin, Stellantis'e şirket tarafından "Cherokee" kelimesinin kullanılmasına göz yummadığını söyledi.

Hoskin, CNBC'ye yaptığı açıklamada, tartışmaların "iyi" ve "samimi" olduğunu ancak duruşunu değiştirmediğini söyledi.

Hoskin, "Hem şirketlerin hem de takım sporlarının, ürünlerinden, takım formalarından ve genel olarak sporlardan Kızılderili isimlerinin, görsellerinin ve maskotlarının kullanımını emekli etme zamanının geldiği bir ülkede olduğumuzu düşünüyorum" dedi.

Bazıları yakın zamanda bunu yaptı - Washington, D.C., NFL ekibi Temmuz ayında, uzun süredir hakaret olarak görülen adını ve logosunu kaldıracağını duyurdu. Yeni bir isme yerleşene kadar artık adı Washington Futbol Takımı.

Aralık ayında Cleveland'ın Major League Baseball takımı 2021 sezonundan sonra adını değiştireceğini duyurdu. Ekip, yeni ismin ne olacağını söylemedi, bunun dışında "Kızılderili olmayan yeni bir isim" olacak.

Cleveland, 2018'de ırkçı bir karikatür olan Chief Wahoo logosunu şapkalarından ve formalarından çıkaracağını duyurdu.

141.000'den fazla Cherokee Ulusu vatandaşı, kuzeydoğu Oklahoma'da kabilenin rezervasyon sınırları içinde yaşıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)