E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiChat GPT’den 5 parçalı yatırım stratejisi---

Chat GPT’den 5 parçalı yatırım stratejisi

Chat GPT’den 5 parçalı yatırım stratejisi
24 Ocak 2023 - 15:32 borsagundem.com

Ekonomik göstergeler bir toparlanmayı işaret etse de resesyon olasılığını hala ciddiye alanlar bulunuyor. Bunların başında ise Chat GPT geliyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Son ayların en dikkat çeken konularının başında Microsoft ve yapay zeka robotu Chat GPT’nin yaratıcısı OpenAI şirketi arasındaki yakın ilişki geliyor. Chat GPT’ye yatırımlarını büyüten Bill Gates, geleceğin yapay zeka teknolojisinde olduğuna inandığını belirtiyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Bill Gates ‘gelecek’ derken bunu mu kastediyor bilinmez ama Chat GPT, geleceğe dair öngörülerde bulunmayı gayet iyi başarıyor gözüküyor.

Geçmişi ancak 2021 yılına uzanabiliyor

Insider’dan Phil Rosen, bir muzurluk yapıp Chat GPT’ye, resesyon dönemlerinde nasıl yatırım yapılacağını soruyor. Chat GPT ise bir durgunluk sırasında nasıl yatırım yapılacağına dair soruya, dengeli bir portföy kriterini de göz önünde bulundurarak 5 parçalı bir stratejiyle yanıt veriyor.

Bot, flört uygulaması mesajlarından haber makalelerine kadar birçok başlıkta yaptığı kapsamlı açıklamalarla herkesi şaşırtıyor. Borsa hakkındaki düşünceleri sorulan yapay zeka robotu, meme hisse senetlerinden S&P 500 Endeksi’ndeki olası hamlelere ve pandemiden kalan piyasa etkilerine kadar detaylı bir döküm sunabiliyor. Olası bir resesyon döneminde iyi bir yatırım stratejisi talep edildiğinde ise yapay zeka robotu, 5 aşamadan oluşan bir yatırım stratejisini muhatabıyla paylaşıyor.

Ancak botun geçmişi yalnızca 2021 yılına kadar uzanıyor. Bu nedenle gerçek zamanlı piyasa verilerine veya güncel olaylarla ilgili haberlere erişimi bulunmuyor. Yine de Chat GPT’nin ortaya koyduğu portföy tavsiyesinin birçok insanın yatırım stratejisiyle benzerlikler göstermesi kafaları karıştırıyor.

İşte 5 strateji

Chat GPT, yatırım tavsiyesi talebine, “Bir durgunluk sırasında, piyasa dalgalanmalarını atlatabilecek, iyi çeşitlendirilmiş bir yatırım portföyüne sahip olmak önemlidir” diye yazarak başlıyor. Ardından şunları sıralıyor:

Defansif sektörler: “Sağlık hizmetleri, kamu hizmetleri ve temel tüketici ürünleri gibi sektörler, ekonomik koşullardan bağımsız olarak talep edilen temel mal ve hizmetleri sağladıkları için bir durgunluk sırasında iyi performans gösterme eğilimindedir.”

Tahviller: “Tahviller, istikrarlı bir gelir akışı sağladıkları ve borsa oynaklığına karşı yatırımcıları koruyabildikleri için varlık sınıfları arasında güvenli liman olarak kabul edilir. Bir durgunluk sırasında, ABD hükümeti tarafından ihraç edilen yüksek kaliteli tahvillere yatırım yapmak akıllıca olabilir.”

Değer hisse senetleri: “Bu şirketler genellikle, ekonomik gerilemeleri atlatmalarına yardımcı olabilecek yüksek nakit rezervleri ve düşük borç seviyeleri gibi güçlü temellere sahiptir.”

Gayrimenkul: “Gayrimenkul, kira geliri yoluyla nakit akışı sağlayabilen maddi bir varlık olduğu için bir durgunluk sırasında iyi bir yatırım olabilir. Emlak piyasası durgunluktan etkilenebilirken bu etki, hisse senetleri kadar şiddetli değildir. Piyasa ve gayrimenkulün uzun vadeli beklentileri olumlu olmaya devam ediyor.”

Temkinli bir yatırım danışmanı

Chat GPT, durgunluğun kısa vadeli bir ekonomik yavaşlama olduğunu ve piyasaların eninde sonunda toparlanacağını vurguluyor. Bu, yatırımcıların, yatırımlarının her biri için uzun vadeli bir bakış açısı benimsemelerinin akıllıca olacağı anlamına geliyor.

Herhangi bir temkinli danışmanın uyaracağı gibi, Chat GPT de önerilerini, bir yatırımın geçmiş performansının gelecekteki performansının göstergesi olmadığını ve yatırımın her zaman risk taşıdığını hatırlatarak bitiriyor.

Microsoft, Bing için Chat GPT’ye güveniyor

 

Bill Gates’e göre gelecek ne Web3’te ne kriptoda ne de metaverse’te

 

2025 yılında GSYH'nin yüzde 5'i yapay zekadan sağlanacak

 

Meta'dan tüm dilleri 'anında çevirecek' yapay zeka projesi

 

Japonya'dan yapay zekaya 4,4 milyar dolar yatırım

 

Yapay zeka destekli robotlar bu işe de el attı!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)