E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCezayir ordusu krize son vermek istiyor---

Cezayir ordusu krize son vermek istiyor

Cezayir ordusu krize son vermek istiyor
17 Nisan 2019 - 12:41 borsagundem.com

Cezayir ordusu krize son vermek için tüm seçenekleri değerlendiriyor.

Cezayir'de haftalardır süren hükümet karşıtı protesto gösterilerinin ardından genel kurmay başkanı Korgeneral Ahmed Gaed Salah, ordunun ulusal siyasi krizi çözmek için tüm seçenekleri değerlendirdiğini belirterek, "zamanın tükenmekte olduğu" uyarısında bulundu.

Salah'ın açıklamaları, ordunun sabrının tükendiğini gösteren en güçlü işaret oldu. Ordu Cumhurbaşkanı Abdelaziz Buteflika'nın 2 Nisan'da istifası sonrasında geçiş dönemini desteklediğini belirtmişti.

Ouargla şehir merkezindeki askeri üste konuşan Salah devlet televizyonunda yayınlanan konuşmasında 22 Şubat'tan bu yana toplanan protestocuları şiddetten kaçınmaya çağırdı.

Salah "Farklı zorlukların üstesinden gelmek ve krize bir çözüm bulmak için bireysel çıkarlar gözetilmeksizin ülkemizin çıkarlarına hizmet edecek şekilde tüm seçenekler açık " dedi.

Salah ordunun hangi önlemleri alabileceğini belirtmedi. Ancak "Ulusumuzu korumaktan başka isteğimiz yok" dedi.

Ordu, bazen yüz binlerce kişiye ulaşan barışçıl protestoları sabırla izledi. Ancak Salah, dört dönemdir cumhurbaşkanlığı görevinde bulunan Buteflika yeniden seçilmek istediğinde müdahale etti ve uzun süren karışıklıktan kaçınmak için görevine uygun olmadığını açıkladı.

Buteflika'nın istifasının ardından parlamentonun üst kanadının başkanı Abdelkader Bensalah geçici cumhurbaşkanı olarak atanmış ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 4 Temmuz'da yapılacağını belirtmişti.

Buteflika'nın ayrılışı, Buteflika ve yakın çevresini devirmek isteyen birçok Cezayirli'yi yatıştıramadı. Protestocular yönetici kesimden tamamen ayrılmak ve demokratik reformlar yapılmasını istiyorlar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)