E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCezaevleri birer birer boşalıyor---

Cezaevleri birer birer boşalıyor

Cezaevleri birer birer boşalıyor
23 Nisan 2020 - 09:40 borsagundem.com

Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını nedeniyle ABD, İngiltere, Almanya, Fransa ve İtalya başta olmak üzere birçok ülke cezaevlerinde infaz indirimi uygulayarak mahkumları tahliye ediyor

Kovid-19 salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında Almanya, İngiltere ve ABD başta olmak üzere batı ülkeleri cezaevlerinde infaz indirimi uygulayarak mahkumları tahliye ediyor.

Almanya hapis cezalarının infazını 12 aya kadar ertelerken, hapis cezalarına 18 aya kadar ara verdi. İngiltere 4 yıldan az ceza alan hükümlüleri erken tahliye etti. ABD ileri yaşta ve kronik hasta olan mahkumlara konutta ceza getirdi.

ALTERNATİF TEDBİR

Milliyet Gazetesi'nden Önder Yılmaz'ın haberine göre; Avrupa İşkenceyi Önleme Komitesi, Kovid-19 nedeniyle yayınladığı ilke kararında, özgürlüğünden yoksun bırakma yerine alternatif tedbirlere başvurulabileceğini, erken tahliye veya denetimli serbestlik gibi toplum içinde ıslah tedbirlerinin uygulanabileceğini önerdi. İşte batı ülkelerinin cezaevlerine yönelik olarak infaz sistemlerinde yaptığı değişiklikler:

BELÇİKA: Tüm cezaların infazı ertelendi (Terör, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, beş yıldan fazla hüküm alanlar ve potansiyel olarak tehlikeli hükümlüler hariç). Hükümlülerin izin hakları uzatıldı (Terör, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar nedeniyle hüküm giymiş olanlar ile 10 yıldan fazla hüküm giymiş olanlar hariç) İleri yaştakilere ve kronik hastalığı bulunanlara konutta infaz getirildi.

ALMANYA: 12 aya kadar hapis cezalarının infazı ertelendi. Yeni hükümlerde 18 aya kadar hapis cezalarının infazına savcı kararıyla ara verilebiliyor. Cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar bu iki uygulamanın kapsamı dışında.

İNGİLTERE: Hükümet 4 yıldan az ceza alan hükümlüler için erken tahliye, elektronik kelepçe, evde denetim, toplum içinde infaz gibi yöntemler üzerinde çalışıyor. Yasal düzenlemeler çıkarılma aşamasında.

ABD: İleri yaşta ve kronik hasta olan hükümlülere konutta infaz getirildi. Eyaletler düzeyinde de şartla tahliyelerde kolaylık, ağır cezalık suçlar dışında yakalama emirlerinin yerine getirilmemesi, hamile kadınlara tahliye, 50 yaş üzerine tahliye gibi uygulamalar yapılıyor.

FRANSA: Aile içi şiddet ve terör hariç olmak iki aydan daha az süresi kalan hükümlüler tahliye ediliyor.

YAŞLILARA TAHLİYE

İTALYA: 18 aydan daha az süresi kalmış hükümlüler şartla tahliye edildi. Yaşlılar ve risk grubundakilere de tahliye uygulanıyor.

İSPANYA: Açık cezaevlerinde ‘değerlendirme kurulları’, açık cezaevi mahkûmları ile 3. derece mahkûmların salıverilmelerine karar veriyor. Bu kişilere yönelik elektronik izleme tedbiri uygulanıyor.

HOLLANDA: Adli para cezasının ödenmemesi nedeniyle hapse çevirme işlemine ara verildi. 6 aya kadar hapis cezalarının infazı ertelendi.

İRAN: Mahkumlardan gelen tepki üzerine, siyasi mahkûmlar da dâhil olmak üzere yaklaşık 85.000 mahkûm geçici olarak serbest bıraktı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sorgulama sıfır23 Nisan 2020 15:37

    Öyle yorumlar varki sanki suçluya suçlu demek suç. Ortalık zaten dolandırıcılardan, hırsızlardan geçilmiyor. Desene her yer daha da hareketli olacak.

  • kaktust23 Nisan 2020 14:20

    bu aflarla çıkanların %80 kısa zamanda tekrar ceza evine  dönüyormuş,tabiki dönmek kendi isteğiyle degil,yine insanların canına ,malına, ırzına, kast ederek, oluyor ,yani, yeni canlar yanıyor, yeni ocaklar sönüyor,yeni emekler heba oluyor,işte affın bize bedeli

  • ALEVİ DİNİNDENİM23 Nisan 2020 12:31

    Bu ülkede okumuş insanları yazarları, aydın, gazeteci, siyasileri içerde tutmaya devam edip. ahlaksız , hırsız , namussuz ……müsveddeleri ahlaksızca “kader mahkumları diye “ saldılar dışarıya, SONRA BU ÇIKAN LARDAN BİRİ İLK İŞ OLARAK KENDİ ÇOCUĞUNU BIÇAKLAYARAK ÖLDÜRDÜ NE DİYELİM ;” DIŞARDAKİ NAMUSLU İNSANLARI TANRI KORUYA”.

  • Nedim23 Nisan 2020 16:56

    Bas git ulan şuradan rezil kızılbaş!  Her konuyu ajite etmekten başka bir  ...k bildiğin yok.  Evet ben de iddia ediyorum  o okumuş dediğin kahpelerin yaptıkları  kahpelikler niteliksiz adilerden daha tehlikeli ve korkunçtur.   Cnn e Bbc ye kendi ülkesini şikayet etmek tam  o... çocuğu olduğunu beyan etmektir. Zaten bu kahpeler bunun için  Amerika,  Birleşik Krallık ve German lar tarafından korunuyor.  Şimdi sen sıkıyı gördün mü Bir izmir marşı çalar konuyu hal edersin!  Sanırsın bu kahpeler de Atatürkçü olduğu için hapiste!  HAyır tam tersi !

  • fatih istanbul23 Nisan 2020 11:25

    DAHA  DİKKATLİ OLMAK  ZORUNDAYIZ DIŞARI ÇIKANLAR  GERİ DÖNMEK İÇİN SUÇ İŞYECEKLERDİR  HIRSIZLAR  TORBACILAR TEFECİLER  ÇETELER  ARAMIZA KATILACAK  EMNİYETE  JANDARMAYA YENİ İŞLER ÇIKACAK .SUÇU  ÖNLEMENİN  YOLU CAYDIRICI  CEZALAR  İDAM 

  • Tarik23 Nisan 2020 11:03

    Ne oldu..BAY Ke MAL..Miller c.evlerini bosaltiyor..sen.itiraz Ediyon.

  • Polo23 Nisan 2020 10:36

    Korona suçlulara yaradi