E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıÇeyrek altın almayın çünkü...---

Çeyrek altın almayın çünkü...

Çeyrek altın almayın çünkü...
20 Temmuz 2013 - 14:36 borsagundem.com

Karakaş Atlantis Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Karakaş, yatırımcılara tavsiyelerde bulundu

Çeyrek altın 147'den 140 TL'ye, cumhuriyet altını ise 580'den 555 TL'ye indi. Karakaş Atlantis Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Karakaş, piyasadaki durumdan etkilenmek istemeyen yatırımcılara ve özellikle kadınlara, bu dönemde ziynet altın yerine bileziğe yönelmelerini tavsiye etti. Hafta başı yaşanan gelişmelerin ardından ziynet altında işçiliğin çok yükseldiğini, vatandaşın ise bu durumdan tedirgin olduğunu belirten Karakaş, "Fırsatçı ziynetçiler, ciddi paralar kazanıyor. Bu dönemde vatandaşa, ziynet altın almamalarını öneriyorum. Piyasaya sürülen 4 ton ziynet altından sonra en risksiz ve kaybı az yatırım olarak bilezik ön plana çıkıyor." dedi.
Karakaş'ın verdiği bilgiye göre ziynet altının maliyeti 130 ile 132 TL arasında olmasına rağmen vatandaş, farkında olmadan 145 ile 155 TL aralığında satın alıyor. Bu durumda aradaki işçilik farkı da yüzde 10'un üzerine çıkıyor.
Bilezikte ise işçilik, yüzde 2 ile 5 arasında değişiyor. Ziynet altında bu dönemde gereksiz yere ödenen bir işçilik söz konusu olduğuna dikkat çeken Karakaş, "Gramı 79 TL olan altını, vatandaşlarımız 92, hattâ 95 TL'den alıyor. Durum böyle olunca da bileziğe yapılan yatırım, en doğru ve isabetli karar olarak ortaya çıkıyor. Bunun yanısıra takı olarak kullanılabilmesi de bayanlar arasında bileziğin daha çok talep görmesini sağlıyor. Satın alırken ziynet gibi prim ödenmemesinin yanısıra bilezik üretiminin ve satışının da ekonomimize ziynetten çok daha fazla katkı sağladığı gerçeği de gözardı edilmemelidir." diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)