E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıÇetinkaya'nın piyasalara bakışı anlaşılacak!---

Çetinkaya'nın piyasalara bakışı anlaşılacak!

Çetinkaya'nın piyasalara bakışı anlaşılacak!
19 Nisan 2016 - 16:29 borsagundem.com

Ikon Menkul Değerler Türev Ürünler Birim Yöneticisi Korkut Rakıcı yarın düzenlenecek olan PPK toplantısını değerlendirdi

Ikon Menkul Değerler Türev Ürünler Birim Yöneticisi Korkut Rakıcı, Merkez Bankası'na atanan yeni başkan Murat Çetinkaya'nın piyasalara bakışını anlamak için yarınki toplantının ayrı bir önem taşıdığını
belirtti.

Korkut Rakıcı Foreks'e yaptığı açıklamada, hafta sonu Doha görüşmelerinden üretimi dondurma kararı çıkmayınca petrol piyasasının haftaya hareketli başladığını kaydederek, bu hareketliliğin diğer piyasalara da yansıdığını belirtti.

New York tipi ham petrol fiyatlarının geçen hafta 40,40 seviyelerinden kapandığını hatırlatarak, bu hafta ise Pazar gecesi açılışta 37,60 seviyelerine kadar boşluklu bir açılış gözlendiğini aktaran Rakıcı, "Bu seviyelerden gelen tepki alışları ile petrol fiyatlarının tekrar 40,0 seviyelerinin üstüne çıktığını gözlemliyoruz. Bu oynaklık hisse senedi piyasalarını da doğrudan etkilemekte ve küresel hisse senedi piyasalarında oynaklıkların  yükseldiğini gözlemlemekteyiz" diye konuştu.

Korkut Rakıcı, EUR/USD paritesinde geçen hafta 1,1320 önemli desteğiğinin kırıldığını ve piyasanın 1,1240 seviyelerine kadar gerilediğini, fakat bu seviyelerden gelen alışlar ile tekrar 1,1300 seviyesinin üstünde fiyatlar gözlendiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Trend takip eden yatırımcılar için EUR/USD paritesinde halen yönlü bir hareket göremiyoruz. Yatay piyaslarda alım satım yapmayı tercih eden yatırımcılar için ise 1,1380-1,1250 bandında alım satım
yapmalarını öneriyoruz.

GBP/USD paritesinde henüz çok net olmamakla birlikte trendsel bir hareketin başlangıcında olabiliriz. Trend takip eden yatırımcılar 1,4300 seviyelerine geri çekilmeleri alım fırsatı olarak kullanabilirler. 1,4250 seviyelerinin üstünde kaldıkça potansiyel bir yukarı harekette piyasa 1,4500 seviyelerine doğru bir yükseliş görebiriz."

Rakıcı, USD/TRL paritesinde piyasanın yarın Merkez Bankası'nın yapacağı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına odaklanmış durumda bulunduğunu ifade ederek, "Merkez Bankası'na atanan yeni başkan Murat Çetinkaya'nın piyasalara bakışını anlamak için yarınki toplantı ayrı bir önem taşımakta.

Teknik olarak küresel hisse senetlerine gelen güçlü alışlar ile artan risk iştahının da etkisi ile piyasa 2,8250 seviyelerine kadar geriledi. Aşağıda takip ettiğimiz destek seviyeleri 2,8150 ve 2,8050. Bu seviyelerin hızlı kırılması durumunda 2,7600 seviyelerine kadar bir gerileme gözlemlenebilir" dedi.

Türev Ürünler Birim Yöneticisi Korkut Rakıcı, altın fiyatlarının güne sert bir yükseliş ile başladığını ve 1232,0 seviyelerinden 1250,0 seviyelerine kadar yükselişini sürdürdüğünü dile getirirken, piyasanın bu yükselişine 1262,0 bölgesine kadar devam etmesini beklediklerini söyledi. Rakıcı, 1262,0 seviyelerinin aşılması durumunda ise 1280,0 seviyelerine doğru bir harket gözlenebileceğini de sözlerine ekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)