E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇeşme'de 'çadır ve karavan' yasağı---

Çeşme'de 'çadır ve karavan' yasağı

Çeşme'de 'çadır ve karavan' yasağı
03 Temmuz 2022 - 11:47 borsagundem.com

Çeşme Belediyesi encümen kararıyla kamusal alanlarda, plajlarda, park-bahçelerde, çadır kurulmamasına ayrıca karavan konulmasının yasaklanmasına karar verildi.

İzmir'in turistik ilçesi Çeşme'de kamusal alanlarda, plajlarda, park- bahçelerde çadır kurulması ve karavan konulmasının yasaklandığı duyuruldu.

Çeşme Kaymakamlığı'ndan gelen, kamusal alanlarda çadır kurma ve karavan yasağı talebi, Çeşme Belediyesi'nin encümeninde görüşüldü. Dünyaca ünlü tatil beldesi Çeşme'de encümen kararıyla kamusal alanlarda, plajlarda, park-bahçelerde, çadır kurulmamasına ayrıca karavan konulmasının yasaklanmasına karar verildi. Kararın tebliğ edilip uygulanmaya başlandığı belirtildi.

Encümen kararında, "Başkanlıktan encümene havaleli Çeşme Kaymakamlık makamının 16.06.2022 tarih 4376 sayılı yazısı okundu, incelendi. İlçemiz sınırları içindeki plajlarda, kamusal alanlarda, park ve bahçelerde çadır, karavan ve benzeri geçici konaklama yeri kurulmaması ile ilgili olduğu anlaşılmakla; gereği düşünüldü. İnceleme sonucunda, ilçemiz sınırları içindeki plajlarda, kamu alanlarında, park ve bahçelerde çadır, karavan ve benzeri geçici konaklama yeri kurulmamasına, gerekli işlemlerin yapılması için evrakın Çeşme Kaymakamlık makamına gönderilmesine oybirliği ile karar verildi" denildi.

Bayram tatilinde 3 milyon kişi yola çıkıyor!

Bayramda Çeşme 1000 TL'den başlıyor!

Antalya'da 'karavan' yasağı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tanzimli Hıyar Satıcısı04 Temmuz 2022 10:54

    Zengin olmayan gelmesin demişler.Denizi de parsellediler ya laa...

  • Ahmet ÇUBUK04 Temmuz 2022 09:34

    Siz, insanlara çadır kuracak veya karavanını park edecek bir alan gösterdiniz de bu aktivitiye yapanlar aksi bir hareketten bulundu da böyle bir karar alabiliyorsunuz. Önce otellerin ücretlerini doğru düzgün denetleyin. 4 kişilik bir ailenin oda kahvaltı otel ücreti 25000 diyebiliyor oteller. İnsanlarda ne yapsın. Alternatif konaklama tercihlerine yöneliyorlarki bunlardan biriside çadır ve karavanlar. Allah bilir oteller size bununla ilgili müşteri sayımız az, kazanamıyor demiştir. Sizlerde böyle bir karar almışsınızdır. Ama yazık ediyorsunuz, insanların üç kuruşluk tatil keyfi var onunda siz engelliyorsunuz. Sizleri Allaha havele ediyorum.

  • Gencer türkoğlu 03 Temmuz 2022 22:38

    Bu ülkede bırakın karavanı daha sokakta bile nasıl yürünür onu bilmiyor birçoğu o seviyeye gelmdedi henüz bu toplum...

  • Mehmet03 Temmuz 2022 21:55

    Halkçı partiden inciler. siz ancak sizin gibi cahil cüheylayı aldatırsınız .

  • cadjir03 Temmuz 2022 21:46

    cadir bir zevk baskan

  • Mehmet03 Temmuz 2022 20:21

    Bu işe Çeşme belediyesi de dahil olmuşsa yazıklar olsun..

  • Erdal03 Temmuz 2022 20:17

    Kaymakamlık makamı devlet makamıdır ve devlet vatandaşlarına imtiyazlı davranamaz.Oyle bir niyeti varsa vatandaşa para,yer versin yada otel masrafını karşılasın da vatandaş çadır kurmasın.

  • kenan03 Temmuz 2022 16:30

    karavanları alanlar ve yaptıranlar aç değil tuzları da kurudur. maliyeti  en düşük 200 bin tl buluyor. ayrıca yolda gezerek dolaşmak ta ayrıca bir maliyet yediği içtği pislikleri  çer çöpleri bir kenarlara burakması ayrıca atık sularını  rastgele   yerlere boşatması da ayrıca düşünülmesi gerekir karavan parklarının dışında hiç bir yere izin verilmemesi gerekir

  • C k03 Temmuz 2022 14:36

    Ya bu koltukta oturanların hepsi aynı secilene kadar sonra kendi egolarını tatmin edip ceplerini doldu Rana kadar seçen ler cahil seçilen akıllı bu kadar cahil var Ken biz cebimizi doldururuz sağı da solu da millet için vatandaşı için askıda ekmek aç kalmaz bu insanlar ayaklanirsa işiniz zor sağı da solu da lafım hepinize

  • Mg03 Temmuz 2022 13:12

    Gariban yaşamasın hep tuzu kuru nmsuz zenginler yaşasın

  • Gg03 Temmuz 2022 12:30

    Doğru karar

  • Recep03 Temmuz 2022 20:19

    Senin tuzun kuru galiba?

  • Mk03 Temmuz 2022 13:11

    Tabi tuzun kuru sen ve senin gibiler bir kuru ekmeğe muhtaç olun inşallah

  • ev yapin zenginler degil03 Temmuz 2022 12:11

    ev yapin belediye baskan fakirler birde huzur haklariniz iptal edin maas asgari ucret y yapin koltuk sevdasi olmayin bir de vicdansiz ev sahiplerin de fakirler ev yapin ölüm unutmayin baskanim mezarlik son durak mezarlik

  • mezarlik tatil yeri03 Temmuz 2022 21:52

    nerde o baskan asgari ucret alacak huzur iptal etsin ozaman gor bir cocuklari ve akrabalar belediye is varmi onu arastirmak gererir ama fakirin cadir onlari yati baskan ölüm herkes tatacak hayat tatil yapmayan var baskan sen gibi zengin degil bizim tatil yerimiz neresi ölum baskan sen tatil yap fakir garip insanlar yeri mezarlik

  • Mucise Reis : )03 Temmuz 2022 12:08

    Tamam şehirde düzen için anlıyorum. Ama çadır ve kamp alanı olarak birli bir noktanın gösterilmesi ve orada ilgili konaklamanın yapılması gerekmıyor mu ? .... örnek : ben otomobil park edeceğim her caddede yasak park etme park etme diyor levhalar görevliler ama otomobil park alanı yok :D bunun gibi saçma tek taraflı bir açıklama olmuş... Devlet merci nasıl yasak getirir karar uygular ama sanada vatandaş olarak bir çözüm üretir. Çözüm nerede efendiler ? o yasak bu yasak şu yasak ee çözüm ne ? pansiyoncu şikayet eder, otel motel şikayet eder yaa insanlar bedava konaklıyor para kazanmıyorum diye karar verici bunu uygular :D ama çadırıclık kampçılıkda bir alternatifdir. Bu alanda bir alan gösterilmesi gereklidir.