E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiCEO’ların yüzde 81’i ‘kısa ve sığ’ bir resesyona hazırlanıyor---

CEO’ların yüzde 81’i ‘kısa ve sığ’ bir resesyona hazırlanıyor

CEO’ların yüzde 81’i ‘kısa ve sığ’ bir resesyona hazırlanıyor
18 Ağustos 2022 - 16:23 borsagundem.com

CEO’ların yüzde 81’i resesyona hazırlanıyor ancak çoğu, bunun kısa süreli ve sığ bir resesyon olacağını tahmin ediyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kar amacı gütmeyen bir araştırma kuruluşu olan Conference Board tarafından İş Konseyi (Business Council) ile işbirliği içinde derlenen bir ankete göre, CEO güveni, üçüncü çeyrekte gerilemeye devam ediyor.

Fortune’dan Alan Murray ve Claire Zillman’ın haberine göre, CEO Güven Ölçütü (Measure of CEO Confidence), pandeminin başlangıcından bu yana görülen en düşük seviyede seyrediyor. 2022 yılının ikinci çeyreğinde yüzde 42 olan CEO Güven Ölçütü’nün, yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 34’e düştüğü gözleniyor. Ölçüte göre, yüzde 50’nin altında olan herhangi bir oran, CEO’ların genel anlamda gelecek öngörülerinde olumludan çok olumsuz yanıtları tercih ettikleri anlamına geliyor.

CEO’lar resesyona hazır

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, bu güvensizlik bir resesyonu işaret ediyor gibi gözüküyor. Ancak bu noktada dikkat edilmesi gereken bazı istisnalar da bulunuyor. Ankete katılan CEO’ların yüzde 81’i önümüzdeki 12 ila 18 ay içinde gerçekleşecek bir resesyona hazırlandıklarını söylerken, ankette başka dikkate değer noktalar da yer alıyor. Buna göre,

CEO'ların dörtte üçü, kendi şirketlerinin ürünlerine veya hizmetlerine olan talebin son üç ayda arttığını veya sabit kaldığını söylüyor.

CEO’ların yüzde 50'si önümüzdeki 12 ay içinde iş gücünü genişletmeyi bekliyor (Bu oran ikinci çeyrekte yüzde 63’tü)

CEO’ların yüzde 82'si sermaye harcamalarının önümüzdeki yıl boyunca büyümesini veya sabit kalmasını bekliyor (Bu oran ikinci çeyrekte yüzde 93’tü)

CEO’ların yüzde 73'ü nitelikli insanları işe almada bazı zorluklar yaşadıklarını bildirmeye devam ediyor (Bu oran ikinci çeyrekte yüzde 80’di)

Kısa ve sığ resesyon, enflasyonu püskürtmeye yetmeyebilir

Her iki kuruluşun da yönetim kurulunda yer alan ve bir finansal hizmetler kuruluşu olan TIAA’nın eski CEO'su Roger Ferguson, “CEO'lar artık bir resesyonunun neredeyse kaçınılmaz olduğuna ikna olsalar da, büyük çoğunluğu gerilemenin kısa ve sığ olmasını bekliyor” diyor.

Ferguson, CEO’ların en büyük zorluğunun enflasyon olduğunun altını çiziyor ve resesyonun kısa ve sığ olmasının enflasyonu geri püskürtmek için yeterli olup olmayacağının ise belirsiz olduğunu ifade ediyor.

CEO’lar hisseleri dipten alıyor

 

JPMorgan CEO’sundan ekonomik kasırga uyarısı

 

Boockvar: Resesyon ekonomiye hızla yayılıyor

 

Resesyon endişeleri sürmeye devam ediyor

 

Resesyon endişeleri petrol fiyatlarını aşağı çekiyor

 

Küresel piyasalarda resesyon endişesi sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)