E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCEO’ların maaş artışı çalışanları katladı---

CEO’ların maaş artışı çalışanları katladı

CEO’ların maaş artışı çalışanları katladı
30 Mayıs 2021 - 12:12 borsagundem.com

Geçen yıl CEO'nun maaşı % 16 artarken, çalışanlar yalnızca % 1.8'lik bir kazanç elde etti

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Pek çok CEO, pandeminin başlangıcında, işten çıkarmaları minimumda tutmak için geçen yıl maaş almama sözü vermişti. Ama Ekonomi Politikası Enstitüsü araştırması ön verilerine göre ortalama CEO maaşları geçen yıl % 16 arttı.

Ortalama işçi geliri ise sadece %1,8 arttı.

Ekonomi Politikası Enstitüsü (EPE) bir blog yazısında “CEO'ların salgın sırasında maaş artışlarından vazgeçme teklifi büyük ölçüde sembolikti. Maaşlar istikrarlıydı, ancak birçok CEO, hisse senedi opsiyonlarını nakde çevirerek ve kazanılmış hisse senedi ödüllerini alarak ve geçen yıl ortaya çıkan gelir eşitsizliklerini birleştirerek beklenmedik bir düşüşü cebe indirdi" denildi.

Kazanç, CEO'ların pandemi öncesi gördüklerinden biraz daha büyüktü. 2018 ve 2019 arasında ortalama tazminat % 14 artmıştı.

Hisse senedi piyasasının sağlık krizi yoluyla beklenmeyen gücü, artışın başlıca nedenidir. EPE, stokla ilgili bileşenlerin kabaca CEO tazminatının dörtte üçünü oluşturduğunu söylüyor. Bazıları da şirketlerinin yönetim kurulu tarafından daha fazla korunuyordu.

EPE, “CEO'ları 'pandeminin şirketin mali sonuçları üzerindeki olumsuz etkisinden' korumak için tazminat planlarında 'ihtiyari düzenlemeler' yapan firmaların örnekleri de var” diye yazdı.

Enstitü, CEO maaşındaki artışın firmalar arasında çok eşitsiz olduğunu ve bu durumun özellikle kadın CEO'lar için geçerli olduğunu belirtiyor. Ayrı bir araştırma, büyük ABD şirketlerini yöneten kadınların çoğunun geçen yıl maaşlarında artış görürken, kadın CEO'ların ortalama maaşının aslında %1,9 düştüğünü buldu.

Ve Politika Araştırmaları Enstitüsü'nün bir raporuna göre, en düşük medyan ücrete sahip 100 S&P firmasından 51'inin "yönetici maaş çeklerini artırmak için kendi kurallarını esnettiğini" ve "yönetici maaşına diğer firmalardan çok daha fazla, %29'luk bir artış sağladığını" gösteriyor.

EPE'nin CEO tazminatıyla ilgili raporunun tamamı Haziran ayında hazır olacak.

ABD ülkede 293,7 milyon doz Kovid-19 aşısı yaptı

 

Apple’da düşüş beklentisi

 

ABD'nin binlerce kişi 'Filistin'e destek' gösterisi düzenledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erol g.30 Mayıs 2021 15:39

    ŞİRKETLERİN YÖNETİM/DENETİM KURULU ÜYELERİNİN MÜDÜRLERIN ÜCRETİ ASGARİ ÜCRETİN 10 KATINI GEÇMEMELİDİR HALKA AÇIK BAZI SIRKETLERDE ESAS FAALIYET KARININ TAMAMI YÖNETİM + PAZARLAMA GİDERLERİNE YETMİYOR ŞİRKETLER BANKA KREDİLERİNE YÖNELİNCE FİNANSMA GİDERLERİ ARTTIĞINDAN ZARAR EDİYORLAR SONRA BEDELLİ SERMAYE ARTISI YAPARAK DİĞER ORTAKLARINDAN PARA TOLUYORLAR 5 YIL ÜST ÜSTE ZARAR AÇIKLAMIŞ/ACIKLAYAN TEMENTÜ DAGITMAYSN ŞİRKETLER BORSADAN ÇIKARILMALIDIR

  • Mehmet YILMAZ30 Mayıs 2021 12:52

    Oyun ve oyuncular degisiyor kurallar degismiyor...