E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaCEO’lar hisseleri dipten alıyor---

CEO’lar hisseleri dipten alıyor

CEO’lar hisseleri dipten alıyor
31 Mayıs 2022 - 12:28 borsagundem.com

Şirket içi hisse alımları son bir ayda görülmemiş bir hızla arttı. Uzmanlar borsalardaki düşüşlerin ardından şirket yöneticilerinin aktif bir şekilde dipten alım yaptığını belirtiyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Şirket yöneticileri bu ay Kovid-19 salgınının ilk günlerinden beri görülmemiş bir oranda şirketlerinden hisse satın aldılar. Wall Street analistleri, söz konusu hareketlerin ABD borsası için cesaret verici bir işaret olduğunu belirtiyor.

VerityData'nın rakamlarına göre, ayın başı ile 24 Mayıs arasında, S&P 500 şirketlerinde içeriden satın alımlar, Mart 2020'den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Araştırma şirketi daha geniş çaplı bir endeks olan Russell 2000’de ise şirket içi hisse alımlarının Mart 2020’den bu yana ilk kez şirket içi satışları geçtiğini açıkladı.

Financial Times’ın haberine göre JPMorgan analistleri 27 Mayıs tarihinde paylaştıkları piyasa notunda hisse geri alımlarının borsaların yönü için cesaret verici olduğunu belirtti. Banka analistleri perakende yatırımcıların çekilmesi, ekonomide yavaşlama ya da resesyon beklentileri gibi olumsuz gelişmelere rağmen piyasaların geneli tarafından tercih edilmeyen birçok sektördeki şirket yöneticilerinin hisse senetlerine bağlı kalmasını “aktif bir şekilde dipten alma” olarak değerlendirdi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Anma Günü sebebiyle Pazartesi günü kapalı kalan ABD borsalarında S&P 500 Endeksi geçtiğimiz Cuma günü tam yedi haftadır devam eden düşüş serisini sonlandırdı. Ancak endeks yıl başından bu yana %12,8 oranında düşüş gösteriyor.

T Rowe Price Portföy Yöneticisi David Giroux güçlü hisse geri adımlarını “tarihsel olarak borsa diplerinin oldukça iyi bir göstergesi” olarak tanımladı. Giroux, “Şirket yöneticileri ‘Muazzam bir olayın gelmekte olduğunu öngörmüyoruz. Bu fiyatlar gerçekten iyi alım fırsatları diyor. Bu, son altı ila 12 ay boyunca piyasa için olumlu olması gereken başka bir doğrulayıcı veri noktasıdır” ifadelerine yer verdi.

2001 ile 2006 yılları arasında kahve zinciri Starbucks’ın CEO’luğunu ve başkanlığını yürüten Howard Schultz şirketi küresel bir kahve zinciri haline getirmişti. Bu yıl CEO Kevin Johnson’ın emekli olmasının ardından şirketin CEO koltuğuna geçici olarak yeniden oturan Schultz mart ayında şirketin 15 milyon dolarlık hissesini satın aldı. VerityData, söz konusu hisse alımının Ağustos 2018'den bu yana Starbucks'ta şirket içerisinden ilk alım olduğunu söyledi. Starbucks hisseleri bu yıl şu ana kadar yaklaşık yüzde 35 düştü.

Sabit hatlı telefonların yerini almayı hedefleyen web tabanlı uygulama şirketi RingCentral’ın Kurucusu ve CEO’su Vladimir Shmunis bu yıl şirketinin 1,2 milyon dolarlık hissesini satın aldı. Shmunis 2013 yılından beridir ilk kez RingCentral hissesi satın alıyor. Şirketin hisse fiyatları bu yıl yüzde 60’ın üzerinde değer kaybetti.

Starbucks ve RingCentral temsilcileri konuyla ilgili açıklama yapmadı.

VerityData’nın Araştırma Müdürü Ben Silverman, “Bu kesinlikle satın alımlar bir mesaj gönderiyor ve bazıları eylem bildiren nitelikte” ifadelerine yer verdi. Silverman yine de “Özellikle S&P 500 şirketlerinde şu anda daha yoğun alımların gerçekleşmesini beklerdim” ifadelerine yer veriyor.

Silverman, “Mart 2020’de hiç kimsenin önümüzdeki iki yılın nasıl geçeceğine dair hiçbir fikri yoktu” açıklamasında buldu. Borsa araştırmaları uzmanı buna rağmen pandeminin başlangıcında hisse alımları doğrultusunda çok fazla fikir değişikliği gördüklerinin altını çizdi.

Küresel borsalar hisse geri alımlarıyla toparlanıyor

 

En iyi enflasyon yatırımı

 

Euro Bölgesi'nde enflasyon yeni bir rekor kırdı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)