E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCENTCOM açıkladı: YPG siper yakıyor---

CENTCOM açıkladı: YPG siper yakıyor

CENTCOM açıkladı: YPG siper yakıyor
24 Ağustos 2019 - 06:18 borsagundem.com

CENTCOM, ABD Savunma Bakanı Esper ile Milli Savunma Bakanı Akar arasındaki telefon görüşmesinin hemen ardından YPG'nin Suriye'nin kuzeydoğusunda bazı siperlerini yıktığını açıkladı

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), ABD Savunma Bakanı Mark Esper ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar arasındaki telefon görüşmesinin hemen ardından Suriye'de "SDG" ismini kullanan YPG/PKK'nın Suriye'nin kuzeydoğusunda bazı siperlerini yıktığını açıkladı.

CENTCOM'un Twitter hesabından yapılan açıklamada, "SDG, 22 Ağustos'ta ABD Savunma Bakanı ile Türkiye Milli Savunma Bakanı arasında Suriye'nin kuzeydoğusundaki güvenlik üzerine gerçekleşen telefon görüşmesinden sonraki 24 saat içinde askeri siperlerini yıktı. Bu da SDG'nin güvenlik mekanizmasının uygulanmasına olan bağlılığını gösteriyor.” ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, siperlerin yıkıldığı bölgenin neresi olduğu ve örgütün kaç siperini kaldırdığı konusunda bilgi verilmedi.

YPG/PKK'nın Türkiye sınırında çok sayıda sığınak ve tünel inşa ettiği biliniyor.

Milli Savunma Bakanı Akar, ABD Savunma Bakanı Esper ile dün telefonda görüşmüştü.

Bakan Akar Suriye'de Fırat'ın doğusunda güvenli bölgeye ilişkin bilinen görüş ve beklentileri ifade ederek, söz konusu bölgenin takvimde belirlenen esaslar çerçevesinde zaman kaybetmeksizin oluşturulması gerektiğini vurgulamıştı.

Akar ile Esper güvenli bölgenin oluşturulmasına ilişkin planın birinci aşamasının bu günden itibaren başlatılmasında mutabık kalmıştı.

Görüşmede, planlamanın sonraki aşamalarını ele almak amacıyla askeri heyetlerin en kısa zamanda Ankara'da tekrar bir araya gelmesi kararlaştırılmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ziya24 Ağustos 2019 11:16

    Fark etmez ya bırakır giderler ya da sonları belli.  Türk devleti sizin ahmakça oyunlarınıza gelmez.   Çok yakında göreceksiniz.

  • Malatyalı 24 Ağustos 2019 09:01

    Tamamen yalan Türkiyeyi kandırmak Türk askeri katili Amerikanın amacı Türkiyeyi parçalamak yok etmek istiyor

  • Dejavu24 Ağustos 2019 12:04

    Amaç bölgede büyük israil kurmak,bu projede irak iran suriye ve tabiki Türkiye de var,oyun büyük ve biz bunu biliyoruz,az kaldı