E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaNeden DüştüCEMAS: Tedbir kararıyla sert düştü---

CEMAS: Tedbir kararıyla sert düştü

CEMAS: Tedbir kararıyla sert düştü
05 Eylül 2019 - 12:24 borsagundem.com

Manipülatif işlemlere sahne olan Çemaş hisselerinde olağandışı fiyat ve miktar hareketleri yaşanıyordu. Borsa İstanbul tedbir getirdi. Hisse fiyatı çakıldı.

Çemaş Döküm payları 05/09/2019 tarihinden (seans başından) itibaren 19/09/2019 tarihine (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek. Bu durum hisse fiyata sert düşüş yaşattı.

Bir hafta gibi kısa sürede 70 kuruştan 1.20 liraya fırlayan hisseler yaklaşık yüzde 70 prim yapan hisselerine BIST dur dedi ve tedbir getirdi.

Yeni günü yine sert yükselişle 1.30 liradan karşılayan Çemaş paylarında spekülatif hareket sonucu 1.41 lira test edildi. Ancak bu hava uzun sürmedi ve hisse fiyatı 0.99 liraya kadar geriledi. Analistler bu düşüşte uygulanan brüt takasın etkisinin büyük olduğunu ifade etti.

CEMAS saat 12:31 itibariyle %11.48 oranında düşüşle 1.08 liradan işlem görerek gün ortasına dakikalar kala en kaybedenler arasında yerini aldı.

Borsa İstanbul 5 hisseye tedbir getirdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)