E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCemaate çok ciddi uyarı!---

Cemaate çok ciddi uyarı!

Cemaate çok ciddi uyarı!
26 Aralık 2013 - 09:46 borsagundem.com

Başbakan Erdoğan'ın başdanışmanı Yalçın Akdoğan, cemaati yabancı servislerle işbirliği yapmakla suçladı

Başbakan Erdoğan'ın siyasi başdanışmanı Yalçın Akdoğan, 17 Aralık operasyonundan iki gün sonra AB büyükelçileriyle buluşan cemate yakınlığıyla bilinen Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nı lobicilik faaliyeti yapmakla suçladı.

ÖRGÜTLERİ CANAVARLAŞTIRIR

Hükümet-cemaat savaşını Yasin Doğan takma ismiyle kaleme alan yazar, Yeni Şafak gazetesindeki köşesinde cemaate sert eleştiriler yöneltti. "'Amaca ulaşmak için her yol mübahtır' diye düşünenler, aracı amaç haline getiren sakat bir yaklaşım üretirler." diyen Doğan'a göre, Gayrı İslami ve gayrı insani her türlü yöntemi (tezgah, şantaj, karalama) kullanarak ulvi bir amaca ulaşma düşüncesi büyük bir yanılgıdır, örgütleri canavarlaştıran bir anlayıştır.

NASIL BİR VATANSEVERLİKTİR?

Paralel yapılanmanın kamuoyuna korku salmaya çalıştığını yazan Doğan, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın tartışılan görüşmesini örnek verdi.

(...)Son günlerde görüldüğü gibi işadamları 'operasyonlar size de sıçrayacak' diye korkutulup müttefik yapmaya çalışılıyorsa, eleştirenler tehdit ve şantajlarla susturulmak isteniyorsa, aykırı konuşanların üzerine kasetlerle, karalama kampanyalarıyla gidiliyorsa, bu nasıl bir sevelim-sevilelim anlayışıdır?

Diyalogculukla nam bulan bir vakıf, geçmişte TÜSİAD'ın yaptığı gibi her hafta racon kesiyor, dini cemaatler veya STK'larla işbirliğine gitmek yerine yabancı ülkelerin misyon şefleriyle hükümete karşı lobicilik faaliyetlerine girişiyorsa bu nasıl bir sivilliktir, nasıl bir vatanseverliktir?"

HERKES BUNUN ALTINDA KALIR

Cemaati kendi ülkesinin istihbarat servisi, ordusu, bankası, hükümeti aleyhine faaliyetler içine girmekle eleştiren, Doğan, yazısını dikkat çekici bir uyarıyla tamamladı:

"Manevi hareketlere gönül veren, büyük fedakarlıklar sergileyen insanlar mecraından sapan gidişat ve kirli oyunlar karşısında büyük ıstıraplar çekerler. Bu yapıların gönül verenlerin arzu ettiği mecraa dönmesi, temizlenmesi ve asli fonksiyonunu dönmesi ancak siyaset mühendisliğine soyunan şebekelerin temizlenmesine bağlıdır.

Aksi halde AK Parti'ye zarar vermeye yönelik tertipler Türkiye'yi çökerten bir projeye dönüşür ve herkes bunun altında kalır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • aa27 Aralık 2013 10:40

    herkes bunun altında kalır falan diye gene tehditvari söylemleri bırakın artık kimin neyin altında kaldığını göreceğiz 30 martta !

  • Rant26 Aralık 2013 13:10

    Arkadaşlar bu dershanelerde nasıl bir rant varmış düşünebiliyormusunuz?Adamlar dersanesi kapatılacak diye,rant kapıları tıkanacak diye neler ortaya çıkardılar.Meğerse yıllarca uyuyormuşuz.

  • ne denir ki26 Aralık 2013 10:51

    kendi hisslerinin degeri dusuyor diye agliyor herkes, ulke soyulmus olabilir kamuya ait mal kalmamis, olsun yeter ki borsa 90 bin olsun... herkes kendi derdinde... en aci olan hirsizlik gibi bir hadisenin nasil ciktigi ile ilgileniyor herkes... hirsizin hic mi sucu yok? ulke batarken ben kurtulurum diye dusunen bireyler sizlere aciyorum...

  • Mutavazı olmak26 Aralık 2013 10:08

    AKP bir de dönüp kendine bakmalı. Toplumu neden bu hale getirdim diye kendine sormalı. Sn Başbakana diktatör denilmesinin ve devlet mekanizmasının yozlaştırmasını görmeli ve ben nerde hata yaptım demeli. Yoksa devamlı karşı tarafı suçlamak sorunu çözmeyeceği gibi sıkıntıları da artırır. AKP hakkında herkesin neler düşündüğünü en yakın danışmanlarının bilmesi ve empati geliştirmesi gerekir.

  • özdemir26 Aralık 2013 10:00

    Erdoğan'ı çökertmek için adeta yarışıyor.

  • İSTİFA EDİN26 Aralık 2013 09:55

    Düne kadar Cemaatle can ciğer kuzu sarmasıydınız. Masum insanları Silivri'de çakma dijital delillerle,5 yıldır suçsuz yere Cemaat sayesinde yatırıyorsunuz. Nerdeydiniz o zaman? Herkes bu ülkede Hukuk yok, Adalet yok,İnsan Hakları yok diye hükümete sorarken başbakan vehükümet nedne sessizdi,gıkı çıkmıyordu. Bunların hesabını verin. Cemaati boşverin. Velev ki Cemaat yolsuzlukları rüşvetleri çıkardı. Neden rahatsız oluyorsunuz.Gırtlağa kadar pisliğin içine batmışsınız.