E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇelikte rota yeni pazarlar---

Çelikte rota yeni pazarlar

Çelikte rota yeni pazarlar
12 Ağustos 2018 - 09:45 borsagundem.com

Hürriyet'ten Jale Özgentürk, Türk çelik ihracatçısının Trump'ın çelik ve alüminyumda vergileri iki katına çıkarmasının ardından ABD pazarına alternatif aramaya başladığını yazdı. İşte Özgentürk'ün o yazısı:

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Türkiye ile siyasi gerilimi bahane ederek yine çelik ve alüminyum ihracatında vergilerin yüzde 50 arttırılmasına karar verdi. Çelik ihracatçısı da ABD pazarına alternatif aramaya başladı... Üreticiler rotayı ilk önce Karayipler ve Batı Afrika’ya çevirdi.

Amerika Birleşik Devletleri’nin bir süredir tüm dünyaya yönelik başlattığı ticari savaşın ana konularından biri çelik... Donald Trump’ın başkan olduğu günden itibaren Avrupa Birliği (AB), Güney Amerika gibi pazarlardan yaptığı ithalata karşı vergi düzenlemeleri hep gündemde.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bir yorum13 Ağustos 2018 04:44

    Bu iki başkanın biraraya gelip karar almasıyla çözümlenecek bir durum değil maalesef. Amerika Türkiyeye zırnık vermek istemiyor.Başkan trump ın eli kolu bağlı kararı o almıyor.Başkan yardım cısı ve pentagon alıyor trump uygulamak zorunda kalıyor.Eğer uygulamazsa trumpı başkanlıktan azledeceklerdir.Yerinede başkan yardımcısı evanjelist pence geçecektir.Bu pence canavarı başkan olursa dünya trump mumla arar.

  • Yusuf12 Ağustos 2018 11:04

    Cola içmeyin iphone telefon almayın. Vestel kullanın.

  • cem12 Ağustos 2018 16:23

    çok doğru kardeşim adamlar bizim çeliği kulanmycaklarsa sizde kullanmayın