E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇelik: Son günlerde çıkan görüntüler endişe verici---

Çelik: Son günlerde çıkan görüntüler endişe verici

Çelik: Son günlerde çıkan görüntüler endişe verici
08 Haziran 2020 - 17:13 borsagundem.com

Normalleşme sürecine ilişkin çıkan görüntüleri değerlendiren Çelik, 'Son günlerde ortaya çıkan görüntüler endişe verici. Kazanımların korunması bundan sonra yapacaklarımıza bağlı' dedi.

 AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik MYK sonrası gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Çelik, korona virüs salgınının başından itibaren 128 ülkeden 80 bin vatandaşın Türkiye'ye getirildiğini açıkladı. Çelik, 1 Haziran itibarıyla yurt dışında salgın nedeniyle hayatını kaybeden 558 vatandaşın 454'ünün cenazelerinin Türkiye'ye getirildiğini bildirdi.

Çelik'in konuşmasından satır başları şöyle:

- Son günlerde ortaya çıkan görüntüler endişe verici. Kazanımların korunması bundan sonra yapacaklarımıza bağlı.

- Vaka sayıları yükselirse yeniden değerlendiririz.0 vaka sayısına ulaşmak istiyoruz. Maske takacağız, mesafeyi koruyacağız. Herkesin bu salgın döneminde gereken sorumluluğu göstermesi gerekir.

- 11 bin provokatif bilgi paylaşan hesap tespit edildi.

- Şimdiye kadar tedavisi tamamlanıp taburcu edilen yaklaşık 140 bin vatandaşımız var. Bütün bu süreçleri takip ettiğimizde Türkiye'nin dünyadan pozitif olarak ayrıştığını görüyoruz.

- Avrupa'da, bu yılın başından hazirana kadar 65 ırkçı ve İslam karşıtı vaka görülmüştür. 38'i Türk camisi ve cami derneklerine yöneliktir.

- Bu tip faşistlere göz yumanlar, eninde sonunda bunlarla yüzleşme durumuyla karşı karşıya kalıyorlar.

- Rum yönetimi İslam düşmanlığını himaye etmektedir. En güçlü bir şekilde kınamaya devam edeceğiz. Rum yönetimi bunları bulmazsa olağan şüphelidir. 

- Yunanistan Savunma Bakanı savaşa hazır olduklarını ifade ettiler. Türkiye bir kabile devleti değildir. Hukuk devletidir. Kabile devleti yöneticileri gibi açıklama yapılamaz. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gücünün tartışılmayacağını herkes bilir. Yunan Bakan'a söylüyorum, bu tarz kötü şakalar yapmayın. Ciddiye alınır bir yanları yok. Yunan Bakan 'savaşa hazırız' demiş. Bu tip kötü şakalar yapmayın. Zaten ciddiye alınacak bir tarafı yok. Bu şakalar alnınıza yapışır. Kötü şaka yapmak için gerekli zeka düzeyine sahip olmayan bir yaklaşım içinde olduğunuzu göstermiş olursunuz.

- 1 Haziran itibarıyla yurt dışında salgın nedeniyle hayatını kaybeden 558 vatandaşın 454'ünün cenazeleri Türkiye'ye getirildi.

- En hassas olduğumuz konulardan biri kadına şiddet önlenmesi ile ilgili çalışmalardır. Bu konuda parti olarak çok hassasız. Buna müdahale konusunda bin 5'e yakın kurum kuruldu. Tereddütsüz çalışmaya devam edeceğiz. Hiçbir insana şiddet kabul edilemez, ama kadına şiddet hiç kabul edilemez.

- Teröre büyük darbe vurmuştur. Terörle mücadele etmek en başta olmazsa olmazlarımızdan bir tanesidir.

- Bir montaj hazırladılar. Bu montajın ardından CHP ve İYİ Parti vekilleri takıldı. Bu örnekler vekilliğin nasıl yapılmaması gerektiğini gösteriyor. Şu açıdan son derece sakıncalıdır. Muhalefet iktidarı denetler ama işlerini nasıl yapmadığını gösteren bir örnektir. Bir montaj görüp, eleştiri üretmeye çalışıyorlar. Bunların gerçek dünyada değil sanal dünyada yaşadığını görüyoruz. Denetim yapması gereken muhalefetin bu derece düşük şekilde ele alınması ne kadar sıkıntılı olduğunu gösteriyor. Kendilerinin özür dilemesi gereken yalanı, başkalarının yalanını muhalefet konusu haline getirmeleri de ibretlik bir durumdur.

- Salgının başından beri 128 ülkeden 80 bin vatandaş Türkiye'ye getirildi. Türkiye derhal kriz yönetimini ortaya koydu, tam bir organizasyon içinde çalışmaları yerine getirmiştir. Büyük ülkeler sıkıntı çekerken biz sorun yaşamadık.

- Salgın döneminde yardım talep edenleri geri çevirmedik. 102 ülkeye tıbbi malzeme yardımı gerçekleştirdik. 

- Saat 21.00'de Sayın Cumhurbaşkanımızın TRT'de özel mülakatı olacak. Tüm vatandaşlarımıza bunu duyurmak isterim. Önemli açıklamaları olacaktır.

-CHP savrulmalarına alışkanız ama darbeci Hafter için 'seküler ve makul yönetim', Serrac yönetimine 'cihatçı' demek tarihi vahim bir hatadır. Sarrac yönetimine destek vermeye devam edeceğiz.

- Kesin hüküm gelmeden AYM'ye başvuru olmaz. Meclis'te mahkemenin verdiği karar okundu. CHP tarafından iddia edilen uzman görüşü gibi bir şey kesinlikle dosyada söz konusu değil. Meclis bu işi yapmaya mecburdur. Meclis amir hükümler gereği üzerine düşeni yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Wis08 Haziran 2020 19:48

    Daha halaa 102 ulkeye yardimdan bahsediyorsun sen kendi vatandasuna bi maske bile dagitamadin konus konus

  • Bir yorum09 Haziran 2020 03:21

    1 tl ye maske almak zor mu geldi?

  • Tabi ya08 Haziran 2020 19:46

    Kimseyi suclamayin siz baslattiniz vaka dusuk ciksin diye test sayisini yirmi binlere kadar dusurdunuz milleti salalim diye milette aldandi vaka az cikiyor diye eee daha ne kinusursun bos bos

  • r08 Haziran 2020 19:05

    Aynı açıklamaları, İsanbul seçimleri içinde anlattı, dedi, endişe, panik, şaşkınlık, hile, hurda... açsında izlesin... nedediklerini... faso fiso

  • fafa08 Haziran 2020 18:45

    Sayın Çelik,Milletvekilliğinin maaşından başka nesi kaldı?Kimse meclise gelmiyor,zaten iş de düşmüyor,herkes evinde, iş yerinde,biz bunlara maaş ödemek zorunda mıyız?600 milletvekili var ,tv.den meclisi görüyorum,en fazla 50 milletvekili,

  • vatandaş08 Haziran 2020 18:05

    sana bişey olmasın da gerisi önemli degil