E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizÇelik sektöründeki hisselerde hareket olabilir---

Çelik sektöründeki hisselerde hareket olabilir

Çelik sektöründeki hisselerde hareket olabilir
17 Mayıs 2019 - 09:42 borsagundem.com

Gümrük vergisinin indirilmesiyle bugün çelik sektöründeki hisselerde hareket gözlemlenebilir.

"BIST100…Riskten Kaçınma Eğilimi Alımları Sınırlandırmakta… Küresel risk iştahı, ticaret gerilimindeki yüksek tansiyon ile zayıf seyrini sürdürürken, ABD’nin AB’ye yönelik otomobil ithalatına getirilmesi beklenen tarifeleri, 6 aya kadar erteleyebileceği haberi ile küresel borsalarda toparlanma görüldü. Alımların artmasıyla gün içerisinde 88.500 seviyesini test eden endeks, kurun yukarı yönlü hareketi ile birlikte geri çekilme yaşayarak günü - %0.20 düşüşle 87.203 seviyesinden kapattı. S-400 teslimat tarihine yaklaştıkça artan açıklamalar doğrultusunda teslimat tarihinin ertelenmeyeceği ve öne çekilebileceği belirtildi. ABD-Çin ticaret anlaşmazlığının yanında ABD-Türkiye arasındaki F-35/S-400 gerilimi ve açıklamalar endeks de riskten kaçınma eğilimini artırmakta. ABD Başkanı Trump’ın, Türkiye’ye ABD ile ticarette vergi avantajı sağlayan ülkeler listesinden çıkarttığı belirti. Bununla birlikte ABD’nin Türkiye’den yaptığı çelik ithalatına uyguladığı %50 oranındaki gümrük vergisini %25’e indirdiğini açıkladı. Gümrük vergisinin indirilmesiyle bugün çelik sektöründeki hisselerde hareket gözlemlenebilir. Bugün Asya seansında pozitif görünüm hakim olurken küresel hisse senetlerindeki toparlanmaya paralel olarak haftanın son günü endeks de yatay-hafif alıcılı açılış beklemekteyiz.

USDTRY…Bant Hareketine Devam Etmekte… ABD tarafında inşaat izinleri, konut başlangıçları ve Philadelphie Fed İmalat endeksinin beklentilerin üzerinde açıklanmasının ardından Dolar endeksinde gözlemlenen yükselişle birlikte paritede dolar lehine alımların arttığı görüldü. 5.95-6.10 bant hareketinde işlemler gerçekleşirken 480 üzerindeki risk primimiz yüksek seviyelerde kalmaya devam ettikçe TL varlıklardaki negatif fiyatlanmanın ağırlıkta olabileceğini söyleyebiliriz. Yurtiçinde ise S-400 teslimat tarihine yaklaştıkça artan açıklamalar doğrultusunda Rusya’dan S-400’ün teslimatının ertelenmeyeceği aksine öne çekilebileceği belirtiliyor. ABD – Türkiye ilişkileri arasında hassasiyet yaratan S-400 gündeminin TL üzerinde baskısını sürdürdüğünü düşünmekteyiz. Bugün yurtiçinde açıklanacak makro veri bulunmazken ilişkili haber akışları ve ABD tarafında açıklanacak Michigan tüketici beklentileri ve hissiyatı verileri takibimizde olacaktır.

EURTRY…Asya Seansında Yükseldi… Dün Euro’daki değer kaybı ile yatay seyreden paritede Türkiye ile ilgili belirsizliklerin devam etmesi TL lehine işlemleri kısıtlamakta. Aya seansındaki yükseliş ile güne 6.80 seviyesinden işlem görerek başlayan paritede bugün açıklanacak Euro bölgesi enflasyon oranı volatilite yaratabilir.

EURUSD…Euro Bölgesi Enflasyon Oranı Açıklanacak… 1.12 seviyesinin üzerinde tutunma çabasında olan parite ABD’de açıklanan inşaat izinleri, konut başlangıçları ve Philadelphie Fed İmalat endeksinin beklentilerin üzerinde gelmesiyle geri çekilme gözlemlendi. Dolar endeksinin 97.8 üzerindeki güçlü seyri yükseliş eğilimini sınırlasa da ABD’nin AB’ye yönelik otomobil ithalatına getirilmesi beklenen tarifeleri, 6 aya kadar erteleyebileceği haberi Euro lehine işlemleri destekleyebilecek katalizör olarak gündemimizde yer almakta. Bugün açıklanacak Euro bölgesi Nisan ayı enflasyon oranında düşüş beklenmekte olup beklentilere paralel açıklanması paritede yukarı yönlü işlemleri destekleyebilir.

XAUUSD…Dolar Endeksinin Güçlü Görünümü İle Geriledi… Ticaret gerilimine yönelik kırılganlık fiyatlamalar üzerinde etkisini korurken Dolar endeksindeki güçlü görünümün değerli madene olan talebi sınırlandırdığını görmekteyiz. Ancak ABD’nin dış politikalarında izlediği strateji ile küresel risk iştahında endişe yaratması Ons altının yükseliş eğilimini desteklemeye devam edebilir. GLDGR… Kurun Bant Hareketi Yukarı Yönlü Seyrini Sınırlamakta… Kurun 5.95-6.10 bant hareketi dışına çıkmaması gram altının yukarı yönlü hareketlerini sınırlandırırken güne 251 seviyesinden hafif yükseliş eğilimi ile başladı.

BRENT…Arz-Talep Endişeleri İle Yükseliş Eğilimi Devam Etmekte… ABD-Çin ticaret geriliminin küresel ekonomi ve petrol talebine yönelik endişeleri artırması Brent petrol üzerinde etkili olmaya devam ederken, İran başta olmak üzere bölgedeki jeopolitik riskler petrol arzındaki düşüşü tetikleyerek paritenin yukarı yönlü hareketlerini ivmelendirmekte. Varil başına 73$’dan işlem gören brent petrolde bugün ABD’de açıklanacak Baker Hughes sondaj kuyu sayıları takibimizde olacak. Kuyu sayılarındaki olası artış ABD’nin petrol üretimini arttırdığına işaret ederken petrol fiyatları üzerinde aşağı yönlü baskı yaratabilir.

S&P500…Açıklanan ABD Verilerinin Desteğiyle Primli… ABD’nin ABD’nin AB’ye yönelik otomobil ithalatına getirilmesi beklenen tarifeleri, 6 aya kadar erteleyebileceği haberi ve inşaat izinleri, konut başlangıçları ve Philadelphie Fed İmalat endeksinin beklentilerin üzerinde açıklanması tepki alımlarını desteklemekte. Ancak ABD Ticaret Bakanlığı’nın Çin’li teknoloji şirketi Huawei ve ona bağlı 70 kuruma yönelik yaptırımları küresel piyasalarda ticaret geriliminin yarattığı kırılganlığı devam ettirmekte."

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)