E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇelik: Kardeş Maduro ve dost Venezuela'nın yanındayız---

Çelik: Kardeş Maduro ve dost Venezuela'nın yanındayız

Çelik: Kardeş Maduro ve dost Venezuela'nın yanındayız
30 Nisan 2019 - 21:36 borsagundem.com

Çelik, "Biz ülkelerin anayasalarından, seçilmiş idarecilerinden yanayız ve her türlü darbeye karşıyız. Bizim davranış biçimimiz demokratik ilkelerden ve o ülkelerin anayasal düzenlerden yanadır. Kardeş Maduro ve dost Venezuela'nın yanındayız" dedi

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK),Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik Venezuela'daki darbe girişimiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Hiçbir devlet, başka bir devlete atama yoluyla devlet başkanı seçemez" ifadelerini kullandı.

Ömer Çelik'in açıklamalarının satır başları;

- Emeğin ve alın terinin kutsal olduğu bir gelenekten geliyoruz, işçi kardeşlerimizin bayramını kutluyoruz.

- Venezuela'da bir darbe girişimi başladı ve olaylar sürüyor. Muhalif lider sokağa çıkın çağrısı yaptı. Şu ana kadar gördüğümüz kadarıyla Maduro'nun ve anayasanın etrafında kenetlenmiş gözüküyor askeri kuvvetler.

- ABD'nin devlet başkanı atama girişimi yanlıştır.

- Latin Amerika'nın darbelerle mücadele geçmişi var. Muhalif denilenlerin çok iyi dersler çıkarması gerekirdi.

- Bir askeri unsurun milletine yapacağı en  büyük ihanet, darbe girişiminde bulunmasıdır

- Hiçbir devlet, başka bir devlete atama  yoluyla devlet başkanı seçemez.

- Uluslararası hukuk ABD tarafından çiğnenmektedir.

- Bazen bize soruluyor. Niçin taraf oluyorsunuz diye. Biz hiçbir ülkenin iç siyasetinde taraf değiliz. Biz her türlü darbeye karşıyız. Seçilmiş kişilerden yanayız.

- Venezuela halkının yanındayız, seçilmiş iradenin yanındayız. Herkesin demokratik ilkelere bağlı olması gerekiyor.

ABD'NİN OLASI MÜSLÜMAN KARDEŞLER KARARI

Buradaki Müslüman Kardeşler gibi hukuka bağlı, şiddetten uzak durmuş organizasyonu terör örgütü olarak ilan ederseniz fırsatı DEAŞ'a açmış olacaksınız. Bunun tabii ABD ve Ortadoğu açısından da sorun olacaktır. 

- Demokratik siyasetin önünü tıkama girişimidir.

İSTANBUL İÇİN İTİRAZLAR

Sürekli olarak bizim baskı yaptığımızı bizim bu baskı yoluyla süreci yönlendirmeye çalıştığını söyledi. Bir kere hakim ve savcıların onuruyla oynayan kişinin yasama sistemi içerisinde söz söyleme hakkının kalmadığını ifade etmek isteriz. Siz kararları eleştirebilirsiniz ama siz hakim ve savcılara 'köleler' diye hitap ederseniz aynı şekilde ifadeye siz maruz kalırsınız. Bu son derece yanlış bir tutumdur.

- Demokrasi nehri hukuk yatağının üzerinden akar

- Sürecin patronu hukuktur, YSK'dır.

- YSK sizin parti yönetiminiz değildir. 

- Bütün bir millet olarak bir şehidimiz olduğunda başsağlığı diliyoruz. Kılıçdaroğlu Türkiye'de beka sorunu yok, ABD'nin YPG bize mi saldıracak diyordu. Bugün bize saldırdı ve bir askerimiz şehit oldu.

- Memlekette her şey olağan bir şekilde yürüyor. Türkiye'nin demokrasi kapasitesi yüksektir.

AP SEÇİMLERİ

- Bu kafayla giderlerse aşırı ırkçılar çoğunluğu elde edecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kâmil 01 Mayıs 2019 13:29

    Sıkıntı adil bir seçim yapılamaması. Maduro ve yancilari ülkenin kanını emiyor ve geriye kalanlar açlıkla savaşıyor. Herşey güzel olsa halk ve muhalifler neden ayaklansin biraz düşünün? Suriye de beşer esad yapınca kötü maduro yapınca ıyi mi yani?

  • erol g.30 Nisan 2019 23:30

    VENEZUELA'NIN PETROL KAYNAKLARI VAR AMA YETERLİ KUYUSU OLMADIĞINDAN ÇIKARAMIYOR ULUSLARARASI ŞİRKETLERE DE ÇIKARTMADIĞINDAN HEM VENEZUELA HALKI/DEVLETİ FAKİR KALIYOR HEM DE PETROL FİYATLARI DÜŞMÜYOR petrol fiyatlarının düşmemesi bizim aleyhimizedir Dostluk başka alış veriş başkadır

  • Bika30 Nisan 2019 22:20

    Ekonomisi batmış her ülkenin kaçınılmaz sonu !

  • evet30 Nisan 2019 21:48

    darbe yapmayın. en güzeli halka sorun, yada seçimlerinizi tekrar edin. en güzel cevabı halk sandıkda verir. ama sandık güvenliğini sağlam tutun. akli dengesi yerınd eolmayanlar oy atabilir çunku. savaşma seçim