E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇelik: IMF mi CHP'ye, CHP mi IMF'ye danışmanlık yapıyor---

Çelik: IMF mi CHP'ye, CHP mi IMF'ye danışmanlık yapıyor

Çelik: IMF mi CHP'ye, CHP mi IMF'ye danışmanlık yapıyor
23 Eylül 2019 - 10:00 borsagundem.com

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP'nin IMF ile görüşmesine ilişkin, "Burada enteresan olan şu; her gün 'Bu hükümet eninde sonunda IMF'ye gidecek' diye eleştiride bulunuyorlar, ondan sonra da gidip saklı bir şekilde IMF yetkilileri ile görüşüyorlar" dedi

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP'li bazı vekillerin IMF ile görüştüğü haberlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP'nin 31 Mart yerel seçimlerinden önce sık sık iktidarın IMF ile  anlaşacağını ileri sürdüğünü anımsatan Çelik, "Bu iddiaları da hükümetin  politikalarına karşı bir argüman olarak öne sürüyorlardı." dedi.

IMF ile görüşen kişilerin halihazırda ekonomiyle ilgilenen kişiler  olduğuna dikkati çeken Çelik, "Burada enteresan olan şu; her gün 'Bu hükümet  eninde sonunda IMF'ye gidecek' diye eleştiride bulunuyorlar, ondan sonra da gidip  gizli saklı bir şekilde IMF yetkilileri ile görüşüyorlar. Burada çifte standart  var. Bir de kendileri açısından yine tutarsız bir durum var. " değerlendirmesinde  bulundu.

"CHP Mİ IMF'YE DANIŞMANLIK YAPIYOR, IMF Mİ CHP'YE"

Çelik, 31 Mart seçimlerinden önce CHP'nin hükümetin ekonomi  politikalarını eleştiren bir tutum içerisine girdiğini belirterek, şunları  kaydetti:

"Ama şimdi görüyoruz ki bu tip gizli saklı görüşmeleri kendileri  yapıyorlar. Tabii anormal olan şey şu; iktidar partisi değiller, herhangi bir  şekilde Türkiye'yi yönetme sorumlulukları yok. Dolayısıyla ne görüştüklerini  açıklamaları kendilerinin bileceği bir iş. Garip olan da CHP'nin ekonomi ile  ilgili eleştirilerine IMF yetkilileri mi danışmanlık yapıyor, CHP'liler mi IMF'ye  danışmanlık yapıyor, hatlar karışmış durumda."

Çelik, CHP'nin tavrının baştan beri "tutarsız" olduğunu vurgulayarak,  "Görüşeceklerse de açık bir şekilde görüşürler, görüşmeyi yaparken de 'Hükümet  seçimden sonra IMF ile anlaşacak' diye bir propaganda yapmazlar en azından.  Hükümeti IMF ile anlaşacak diye negatif bir propaganda yapmak için böyle bir  eleştiriye tabi tutuyorlar, ondan sonra da görüyoruz ki meğer kendileri bunu  görüşüyorlarmış." ifadelerini kullandı.

CHP'NİN "TÜRKİYE YÖNETİLEMİYOR" İDDİALARINA YANIT

Çelik, CHP'nin neredeyse her gün ekonomiye yönelik yorumlarda  bulunduğunu ve Türkiye'nin yönetilemediğini söylediğini aktararak, şöyle  konuştu:

"Hayatta hiçbir yönetme sorumluğu almamış kişiler, Türkiye'nin  yönetilemediğine dair uzun uzun açıklamalar yapıyorlar. Ama ortaya koydukları  performansa bakıyorsunuz, sadece kulis faaliyetinden ya da konferans  düzenlemekten ya da otellerde birtakım gizli görüşmeler yapmaktan ibaret.  Cumhurbaşkanımızın da  söylediği bir şey vardı. 'Bunlar bir gün iktidara gelirse  ilk yapacakları iş Türkiye'yi IMF'ye teslim etmek olur' diye bir ifadesi var. O  tespitin de ne kadar doğru olduğu görülmüş oluyor."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bac 23 Eylül 2019 19:28

    Çok basitsiniz Çoook ... o kadar dibe battınız ki şu görüşmeyi bile manupüle edip halktan medet umuyorsunuz .

  • vatandaş23 Eylül 2019 12:12

    İMF.kötü ve istemiyorsanız neden üyeliğinizi iptal etmiyorsunuz. Yılda İMF ye üyelik aidatı olarak kaç milyon dolar veriyorsunuz.Bunlardan bahseden yok.Üyeliğinizi iptal etmediğiniz için İMF sizden ödemediğiniz üyelik aidatını istediğinde " Şimdi İMF bizden borc para istiyor" diyerek insanları aldatmaktan sıkılmıyorsunuz da CHP nin görüşmelerinden mı rahatsız oluyorsunuz. pes doğrusu

  • abdullah 5323 Eylül 2019 12:28

    çok aptalca ve yalan bir iddia üyelik aidatını ödemiyormuşuz da  sen kimin vatandaşısın vatandaşsan gider ödersin

  • realist23 Eylül 2019 12:04

    CHP ,AKP hükümeti giderken geride bırakacağı enkazı kaldırmak için şimdiden çaba sarfediyorlar. bunda ne kötülük var.önce Feto .ile Apo ile yaptıkları görüşmelerin hesabını versinler.Yürt genelinde AKP lı belediyelerde yapılan sözde Türkçe olimpiyatlarının, terörist Aponun mektubunu TRT de okutulmasına izin vermemin. TBM meclisinde Fetoyu eleştiren kamer gence yaptıkları hakaretlerin... hesabını versinler

  • gobel6623 Eylül 2019 12:40

    Farklı niklerle neden yorum yapıyorsun vatandaş kardeş, Fırsat elinize geçtiğinde Şimdiden IMF'den kredi alacağınızı kabul ediyorsunuz yani...

  • Vatandaş 23 Eylül 2019 11:48

    İMF terörist bir kuruluş mu?.Ne sakıncası var acaba. Bebek katilinin kardeşi kırmızı bültene aranan bir terörist devletin televizyonuna TRT ye çıkartılıyor. Terörist başının mektubu getirtilip okunuyor Bunlara ne dersiniz. Yorumlarınızı bekliyorum.

  • ekrem23 Eylül 2019 12:33

    iyi niyet memleket menfaati kabülümüzdür. zalimin tevbesini kabul ederiz mazlumlara bir fayda getirecekse teröristin silahından değilde mektubundan mı? sıkıntın zorla dağlara çıkarılan çocuklar canını hiç acıtmıyor mu? bu çocuklar hangi amaçla kullanılıyor. çocukları dağa kaçırılan milletin günahı ne?

  • Hasan Aydın23 Eylül 2019 12:14

    Terörizmden ne anladığına göre değişir? Amerika Irak'a "demokrasi" mi götürdü? IMF Amerikancı-sömürgeci bir kuruluştur.

  • gobel6623 Eylül 2019 11:38

    Koro halinde M.B' da para kalmadı deyip,  Dolar çıktığında salyalar akıtıp sevinen ve dahada artması için hedef gösteren güruhun belli olan rehberleri ortaya çıktı.  Bu duruma Kendini sözde milliyetçi diyen popülist bir kesim de alet oldu. Türk milleti uyanık ol... 

  • Nedim23 Eylül 2019 10:44

    Dolar artarken kıçı tavana vuran ermeni kırmaları Allah sizin de belanızı verecek!  Şüpheniz olmasın.

  • AhmetK23 Eylül 2019 10:39

    Ulke batsın Tayyip gitsin zihniyetındeki partiler bunlar. Ulkesine cıkarlarına o kadar uzaklar ki, ülke dusmanı ne kadar kurum kurulus varsa ilişkileri var. Hadi chp içim normal bu ama kendine sözde milliyetci diyen iyi partinin ne olduguna karar vermesi lazım.chp ye katılabılırler yada diğer gizli ortakları hdp mesela..

  • oğuz23 Eylül 2019 10:31

    Dışarıda düşman arama içeride daha çok var. İş bankası derhal chp den alınmalı para musluğu kesilmeli bizim paramızla bize hainlik yapıyorlar diğer partilerle eşit olmalılar...

  • ali23 Eylül 2019 10:12

    ARTIK GERÇEKTEN  CHP-İYİ PARTİ SEÇMENİNİN DÜŞÜNME ZAMANI  GELMEDİMİ  BUNE İNATLIK ARKADAŞ  ÜLKENİ BATIRMAKLA MI UĞRAŞIYON  YUH BE...