E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇelik fiyatları düşmüyorken, hisseleri neden düşüyor?---

Çelik fiyatları düşmüyorken, hisseleri neden düşüyor?

Çelik fiyatları düşmüyorken, hisseleri neden düşüyor?
19 Şubat 2020 - 15:25 borsagundem.com

Çelik şirketlerin beklenenin üzerinde kar açıklaması ve çelik fiyatlarının düşmemesi, ABD borsalarında çelik hisselerinin çakılmasını engellemedi. Yatırımcıların virüs korkusu sektörü baltalamakta

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Çelik fiyatları düşüş trendinde değilken ABD borsalarında çelik hisseleri çakıldı. Düşüşün nedeni kesin olarak belli olmamakla birlikte Wall Street analistlerine üzerinde açıklanan karlar bu durumu engelleyemedi.

U.S. Steel (X) geçtiğimiz gün %0,8 düşüşle 52 haftanın en düşük seviyesi olan 8,72 dolara geriledi. Hisse yılbaşından itibaren %23 düştü. ABD çelik sektörü ise %12’lik düşüş gösterdi.

Borsadaki olumsuz duruma rağmen sektörün karlılığı devam etmekte.  Nucor (NUE) ve Steel Dynamics (STLD) gibi çelik şirketleri analistlerin beklentisinin üzerinde kar açıkladı. Her hisse, şirketin kazançları açıklandıktan sonra işlem seansında ortalama %1 arttı.

Türk Çelik Sektörünün 2023 ihracat hedefleri

ABD’nin en büyük çelik üreticisi Nucar geçtiğimiz yılın zorlayıcı olduğunu söylerken 2020 için umutlu konuştu.

Barrons’un yazısına göre yatırımcılar ABD – Çin arasındaki ticaret tehlikesinden dolayı düşüşler yaşanmış olabilir. Çin dünyanın en büyük çelik üreticisi ve ihracatçısıdır. Trump yönetimi tarafından konan tarifeler çelik fiyatlarının yükselmesine yardımcı oldu. Yazıya göre yatırımcılar ABD piyasasında çelik fiyatlarının düşeceğini bekliyor olabilir.

Tarifeler yakın zamanda tamamen ortadan kalkacak gibi gözükmüyor. Ayrıca çelik sektörü korona virüsün etkisinden bağımsız değil.

Çin dünyadaki çelik üretiminin yaklaşık yarısını karşılamakta. Çin’in 180 milyon ton olan talebin %20'si ABD çelik tüketiminin iki katı etmekte. Bu tür bir değişimin etkisi hammadde pazarlarında dalgalanmalara sebep olacak ve birkaç ay boyunca dünya çapında fiyatlandırmayı etkileyecektir. Kesin etki açık olmasa da yatırımcılar belirsizlikten olumsuz etkilenmektedir.

Warren Buffet’in en çok tuttuğu 5 hisse

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)