E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇelik: Doğu Akdeniz'de gerekli adımları atmayı sürdüreceğiz---

Çelik: Doğu Akdeniz'de gerekli adımları atmayı sürdüreceğiz

Çelik: Doğu Akdeniz'de gerekli adımları atmayı sürdüreceğiz
18 Ağustos 2019 - 14:39 borsagundem.com

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Kılıçdaroğlu bilsin ya da bilmesin; hükümetimiz, Doğu Akdeniz'de gerek kendi ulusal hak ve menfaatlerimizi, gerekse KKTC'nin hak ve menfaatlerini sonuna kadar korumaya devam edecek irade ve kararlılığa sahiptir" dedi.

AK Partili Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün partisince Nevşehir'de düzenlenen İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmaya ilişkin Twitter'dan açıklama yaptı. Çelik, Kılıçdaroğlu'nun toplantıda 'Doğu Akdeniz'de zengin petrol var, doğal gaz yatakları var. ABD, Yunanistan, Kıbrıs Rum Yönetimi, Mısır, Katar orada, hepsi orada. Bir tek devlet yok, Türkiye' diyerek, en temel bilgilerden yoksun açıklama yaptığını belirtti. Vatandaşın, Kılıçdaroğlu'nun dış politikada benzer yanlışlarına daha önce de şahit olduğunu kaydeden Çelik, şunları kaydetti:

Ancak bu ölçekte bilgisizlik CHP adına da kabul edilemez bir durumdur. Bir genel başkandan daha sorumlu açıklamalar beklemek tüm kamuoyunun hakkıdır. Türkiye, Nisan 2017'de Barbaros Hayreddin Paşa sismik arama gemisiyle Gaziantep Fırkateyni eşliğinde Doğu Akdeniz'de çalışmalar başlattı. Mayıs 2019'da Fatih, Haziran 2019'da Yavuz sondaj gemilerimizi Doğu Akdeniz'e göndererek hak ve menfaatlerimizin takipçisi olduk. Cumhurbaşkanımız sık sık Doğu Akdeniz’deki hak ve menfaatlerimizden asla taviz vermeyeceğimizi vurguluyor. Ordumuz, bölgede ve deniz hudutlarımızda dünya basınına genişçe yansıyan başta 'Mavi Vatan' olmak üzere bir dizi başarılı tatbikat icra etti. Kararlılığımız vurgulandı.

"DÜNYANIN DUYDUĞUNU KILIÇDAROĞLU DUYMAMIŞTIR"

AK Parti'li Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki güçlü duruşunun dost- hasım tüm taraflara belli edildiğini belirterek, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
"Bu durumun Sayın Kılıçdaroğlu tarafından bilinmemesi siyaset hayatımız adına kaygı vericidir.  Dünyanın duyduğunu Sayın Kılıçdaroğlu yine duymamıştır. Kılıçdaroğlu bilsin ya da bilmesin; hükümetimiz, Doğu Akdeniz'de gerek kendi ulusal hak ve menfaatlerimizi, gerekse KKTC’nin hak ve menfaatlerini sonuna kadar korumaya devam edecek irade ve kararlılığa sahiptir; gerekli adımları atmayı sürdürecektir. Siyasi partilerin dış politika konusunda farklı yaklaşımları olabilir. Ama her türlü yaklaşımın doğru yoruma dayanması esastır. Ayrıca ülkemizin hak ve menfaatlerinden yana bir tutum sergilenmesi siyasi ve ahlaki bir gerekliliktir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HASAN TOSUN18 Ağustos 2019 23:00

    KILIÇTAROĞLUMU  TÜRKİYEYİ YÖNETECEK,ÖYLEMİ DEDİNİZ BUNA KARGALAR GÜLER,KILIÇTAROĞLUNUN KİM OLDUĞUNU ÖĞRENMEK İSTİYORSANIZ RAHMETLİ SAVAŞ AYIN KILIÇTAROĞLU İLE  SSK GENEL MÜDÜRÜ OLDUĞU ZAMAN YAPTIĞI PROGRAMI İNTERNETTEN İZLESİNLER,ONDAN SONRA KARAR VERSİNLER.

  • HALİL TÜRK18 Ağustos 2019 20:13

    kılıçtaroğlu kadar bir bilgisiz ve cahil siyasetci bir da bu ülkeye gelmez.adam sanki uzayda yaşıyor.

  • ALAATTİN CAMGÖZ18 Ağustos 2019 19:06

    kılıçtaroğlu gibi yalancı, kışkırtıcı cahil, bilgisiz bir siyasetci daha yoktur.ab petrol aramamızdan dolayı bize ambargo yaptı.bu adam uyuyor milleti galyana getirmeye çalışmaktadır.

  • Kerim18 Ağustos 2019 17:23

    Fazla Ellesmeyin birakin muhalefetde konussun sesi ciksin iktidari zorlasin.sonra dunya kamuoyuna muhalefetde bizi zorluyor dersiniz elinizde bir arguman olur.sayin kilicdaroglu sizde iktidari biraz daha usturuplu sıkıştırmaya calisiniz

  • Angaralı18 Ağustos 2019 16:34

    Bir adet Sondaj gemisi de CHP ye göndermek lazım

  • Ziya18 Ağustos 2019 15:42

    Kılıçdaroğlu Türk siyaseti için  talihsizliktir.  Aslında bu zat kendi temennilerini  ''Bir tek Türkiye yok'' diyerek  dile getirmekte.  Nasıl olur da bu kadar boş ve süne zararlısı gibi ortalıkta dolaşan birisi bu kadar taraftar bulmakta!  İnsanların gafletinden ve basiretsizliğinden kaynaklanır olsa gerek.

  • ALAATTİN CAMGÖZ18 Ağustos 2019 15:25

    CHP gelsin bu ülke işte o zaman batar ve yeni ihtilal olur.

  • Ald cingöz19 Ağustos 2019 01:29

    15 temmuzda ki unutulmadı kimin yaptığı belli

  • bilader18 Ağustos 2019 14:54

    Ornegin Rahip Brunson, ornegin S400, ornegin adalet ve kalkinma. Kilicdaroglu bunlari niye gormuyor, yok mu yoksa?

  • 15 temmuz o gaz yüzünden oldu18 Ağustos 2019 14:50

    Kılıçtar oğluna kızıyoruz falanda  sayın bakan 15 temmuz olana  kadar  bizimde  o gaz rezevlerinden haberimiz yoktu o nolcak ?